“Esu tikra, kad kolekcija “Sparnuotės” bus išskirtinė, turtinga detalėmis ir skirsis nuo anksčiau mano pristatytų darbų. Dirbu kartu su profesionaliais stilistais, kurie pagalvojo apie kiekvieną smulkmeną“, - sako Jurgita Januškevičiūtė.

Dizainerė svarbiausiame Lietuvos madų pasaulio renginyje pristatys sukurtus prabangius aksominius švarkus, prie kurių derės kūno spalvos “Solidėjos” bodžiai su sidabro jonais, išryškinantys kūno formas. Ruošiantis “Mados infekcijai”, stilistai kartu su dizainere panaudojo 50 metrų tiulio 60 metrų šilkinių juostų. Visa tai sukurs lengvumo ir paslapties įspūdį.

Kęstas Rimdžius
“Pagaliau “Mados infekcijoje” dalyvaujame tokiu statusu, kaip jau seniai norėjome pasirodyti. Esame savo srities profesionalai ir norime bei galime drabužių dizaineriams padėti pristatyti kolekciją įdomiai ir taip, kaip dera. Juk madų pasaulio sostinėse viskas ir sukasi būtent tokiu ritmu. “Mados infekcija” - svarbiausias metų renginys Lietuvos madų diktatoriams ir jų pasekėjams, tad šiame šou viskas turi būti atlikta profesionaliai, o vaizdas, kurį mato žiūrovai, turi būti išbaigtas. Mūsų supratimu, tai įmanoma tik tada, kai kiekvienas dirba savo darbą”, - sako kirpėjas-stilistas Kęstutis Rimdžius.
Agnė Gilytė
Jo kolegė stilistė Agnė Gilytė antrina, kad stilistams rūpinantis šukuosenomis, avalyne, makiažu bei bendru kolekcijos stiliumi, labai svarbi dizainerio nuomonė bei pradinė jo idėja ir visos komandos sugebėjimas ją atskleisti, tačiau svarbiausia – tai, kad drabužių kūrėjui nebereikia sukti galvos, kaip sušukuoti modelius, kaip tarpusavyje suderinti makiažo spalvas ir dekoracijas, kokia avalyne apauti ar kur sudėlioti akcentus. “Dabar tai mūsų darbas, todėl džiaugiamės, kad Jurgita gali rūpintis drabužiais, o mes sugalvojome, kaip visa tai sujungti į visumą”, - detalėmis dalinasi A. Gilytė.

Pasak dizainerės J. Januškevičiūtės, kurdama kolekciją, ji galvojo apie svajojantį žmogų, kurį nematomos jėgos tarsi pakylėja nuo žemės, “išaugina” sparnus. “Aš įsivaizduoju, kad skristi žmogui padeda sparnuotės - labai trapios ir ne kiekvienam matomos būtybės. Tokia ir kolekcija – subtili, trapi su daugybe aliuzijų ir užuominų. Vieniems tos užuominos bus tiesiog estetinė kolekcijos dalis, o sparnuotėmis tikintiems - tai bus ypatingas reginys”, - įsitikinusi kūrėja.

Dizainerė Jurga Januškevičiūtė-Žiugždienė
Dizainerė J. Januškevičiūtė “Mados infekcijoje” dalyvauja jau vienuoliktą kartą. Šiais metaiskūrėja pristačiusi kolekcija “SAT 2011” akcentavo žmogaus trapumą, kuris norėdamas apsisaugoti nuo išorinio pasaulio dažnai slepiasi po rūbais, kurie jį gali paversti tiek karaliumi, tiek vienuoliu. J. Januškevičiūtė mados pasaulyje jau daugiau nei 18 metų. Pirmąją kolekciją “Juoda-raudona” dizainerė pristatė 1993-aisiais.

O “KUKLA beauty box” ši “Infekcija” – jų debiutas. “KUKLA beauty box” stilistai K. Rimdžius ir A. Gilytė kuria įvaizdžius reklaminėms fotosesijoms ir filmavimams, žurnalams “L'officiel Mada”, “Laima”, “Panelė”, “Ieva”. Jie taip pat bendradarbiauja su prekybos centrais “Ozas”, “Mega”, kuria kostiumus spektakliams, rūpinosi “Sidabrinių gervių” ir “Žmonių” žurnalo apdovanojimų stiliumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją