Konkursui ją paruošė IĮ „Gėlių lanka“ floristė meistrė Eugenija Sudeikienė, pati pelniusi ne vieną prizą tarptautiniuose konkursuose.

Konkurse dalyvavo virš 50 dalyvių, kurie buvo suskirstyti į dvi kategorijas: profesionalų bei moksleivių. Pastarieji dar buvo suskirstyti į tris grupes (A grupė - floristikos profesinių mokyklų moksleivių, B grupė - 8-12 klasių ir C grupė - 1-7 klasių moksleiviai).

Profesionalų konkurse dalyviai turėjo paruošti keturis darbus - kalėdinę gėlių parduotuvės vitriną, rogutes, papuošti nuotaką žiemą bei sukomponuoti vyrišką puokštę klasikiniam arba avangardiškam vyrui (konkreti užduotis paaiškėjo prieš pat prasidedant užduočiai).

Anykštėnės vitrina ir nuotakos dekoras žiemą laimėjo pirmąsias vietas, kiti du darbai - rogutės bei avangardiška vyriška puokštė pelnė antrąsias vietas. Net du anykštėnės floristės darbai iš keturių buvo įvertinti pirmąją vieta, kiti du gavo antrąsias vietas.

Bendroje profesionalų konkurso suvestinėje Rasa Pukenytė pelnė pirmą vietą ir nurungė antroje vietoje likusią viešnią iš Baltarusijos Kateriną Karnilovič, bei trečiąją vietą užėmusią Giedrę Tartėnienę, jau laimėjusią tokį pat titulą 2000 -taisiais ir atstovaujančią Vilniaus įmonę „Pas Lidiją“.

Pastarosios įmonės floristai jau yra laimėję ne vieną respublikinį konkursą, tad nors profesionalų kategorijoje dalyvių ir nebuvo daug, tačiau vyko arši kova dėl vietų.

Moksleivių kategorijoje nugalėtojais tapo: A klasėje - Viktorija Bodunova iš Kauno; B klasėje - Rūta Viskantaitė iš Alytaus raj.; C klasėje - Ineta Rudžionytė iš Ukmergės raj.

Moksleivių darbai:

Šventę papuošė ir Lietuvos nacionalinės floristų asociacijos narių Kalėdoms papuoštos 15 žvakidžių!

Jūratės Juršienės (DELFI) nuotraukos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)