Anot vizažistės Editos Šilobritaitės („Kosmada“), šiuo metu populiarios smėlio spalvos dieniniam makiažui: "Visa, kas šviesu, maišyta su purpurine, rausva ir ruda spalva. Vakariniam makiažui rinkitės violetinę, tamsiai mėlyną arba pastaruoju metu populiarėjančią žalią, samanų atspalvio.

Klasikinio makiažo spalvos: rudos, pilkos, violetinės, tamsiai mėlynos atspalviai, kuriuos reikėtų rinktis atsižvelgus į akių spalvą. Pavyzdžiui, rudaakėms visada tiks žalsvas, violetinis atspalvis, mėlynakėms reikėtų vengti mėlynos spalvos, o ruda, auksinė tinka kone visoms".

Nors makiažo taisykles, regis, visos puikiai žinome, E. Šilobritaitė išskyrė kelias dažniausiai pasitaikančias klaidas.

* Moterys negali atsispirti juodam akių pieštukui ir jo naudoja per daug, neišskaido griežtos pieštuko linijos, pernelyg ištęsia akių voko liniją ar užapvalina - tuomet akys sumažėja.

Beje, netgi Didžiosios Britanijos Kembridžo kunigaikštienė Catherine pasaulio dizainerių buvo sukritikuota, kad be saiko naudoja akių pieštuką.

* Moterys naudoja per tamsią kreminę pudrą ir susikuria kaukės efektą. Taip pat pasirenka jų odos savybių neatitinkančias priemones.

"Riebiai odai reikia rinktis drėkinančias pudras, kurios yra pakankamai lengvos konsistencijos. Jei norisi užmaskuoti problemines vietas, galima naudoti maskuojamą kremą ar pieštuką, pvz. paakių sričiai ar ant spuogelio, o kreminė pudra turėtų būti lengvesnė. Sausą odą reikia pamaitinti, todėl kreminė pudra gali būti sunkesnės tekstūros. Žinoma, visada reikia atsižvelgti ir į veido spalvą", - sako E. Šilobritaitė.

Norint išsirinkti tinkamą atspalvį, kosmetologė-vizažistė Vilma Miliušė („Expert“) patarė kreminę pudrą išbandyti ant šviesiausio odos lopinėlio: "Pabandykite patepti ant žandikaulio ar vidinės riešo dalies. Pagrindinė taisyklė: maskuoklis turi būti vienu tonu šviesesnis nei jūsų oda, kreminė pudra, kaip ir biri - tokios pat spalvos. Tačiau biri pudra labiau naudojama vakariniam makiažui, kad jį užfiksuotų".

Šiemet pirmą kartą rudenį vykstantis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų lapkričio 11-12 dieną laukia Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2, Vilnius). Jau dvyliktame mados renginyje bus pristatyta 16 kolekcijų: 10 iš jų pristatys dizaineriai iš Lietuvos, šešias – svečiai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Danijos, Nyderlandų, Latvijos. Festivalio metu galerijoje „AV17“ (Aušros Vartų g. 17, Vilnius) taip pat veiks estų juvelyro Tanel Veenre darbų paroda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją