Rudeninėje festivalio laidoje bus pristatyta 16 kolekcijų. Kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys dizaineriai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Danijos, Nyderlandų, Latvijos ir Estijos.

„Rudeninė „Mados infekcija“ vyks dvi dienas, todėl festivalyje savo kolekcijas pristatysiančius dizainerius labai aiškiai išskyrėme į dvi linijas. Pirmąją „Mados infekcijos“ dieną bus pristatytos konceptualios, eksperimentinės kolekcijos. Šią dieną simboliškai užbaigs mados ekstremalo vokiečio Patrick Mohr pasirodymas“, – sako festivalio idėjos autorė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Antrąją festivalio dieną ji apibūdina kaip elegantiškos mados karaliavimą. „Tiesa, tai elegancija pagal „Mados infekciją“. Antrąją festivalio dieną užbaigs Barbaros í Gongini iš Danijos pasirodymas. Ši kūrėja drąsiai eksperimentuoja su formomis, todėl jos darbuose itin ryškūs ir stiprūs vizualiniai motyvai. Drapiravimo, sudėtingų kirpimų, neįprastų techninių sprendimų antrosios festivalio dienos kolekcijose tikrai bus. Tiek pirmosios, tiek antrosios dienos paskutinės kolekcijos atspindės tos dienos kvintesenciją“, – teigia S. Straukaitė.

Pasak jos, toks ryškus dizainerių išskyrimas į dvi linijas festivalio žiūrovui padės lengviau pasirinkti, jeigu jis vis dar svarsto, kuriai „Mados infekcijos“ dienai pirkti bilietą.

„Pasaulyje mados renginiai organizuojami du kartus per metus. Iki šiol tik pavasarį vykęs festivalis „Mados infekcija“ jau išsiplėtė iki trijų dienų, tačiau į pavasarinę sesiją vis tiek tilpo ne visi norintys. Todėl ir nusprendėme festivalį surengti du kartus per metus. Be to, taip sukursime atsvarą pavasariui: iki šiol Lietuvoje rudenį vyko tikrai nedaug ryškių mados renginių“, – sako „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Daugiausia kolekcijų – moterims

Per dvi festivalio dienas iš viso bus parodyta 16 kolekcijų. Dauguma jų skirta moterims.

Simboliška ir tai, kad Lietuvai „Mados infekcijoje“ atstovauja vien dizainerės moterys – „LT identity“ prekės ženklo kūrėjos Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Gabrielė Januškevičiūtė, Sandra Straukaitė, Lilija Larionova, Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbanavičiūtės duetas, Laura Dailidėnienė, Milda Čergelytė, Eglė Žiemytė (prekės ženklas „D.EFECT“), Lina Gudanavičiūtė, Jurgita Januškevičiūtė.

Tiesa, festivalio žiūrovams vyrams taip pat neteks nusivilti: jų laukia vokiečio Patrick Mohr naujausia kolekcija.

„Mados infekcijoje“ laukiama ir daugiau svečių iš užsienio: Latvijos dizainerių dueto „Mareunrol‘s“, prekės ženklo „Ready to fish_“ kūrėjos Iljos Visser iš Nyderlandų, Prancūzijoje savo vardo namus turinčio ir kuriančio, iš Gruzijos kilusio dizainerio Irakli Nasidze, taip pat Didžiosios Britanijos dizainerių dueto „Cunnington & Sanderson“.

Į festivalio programą įtraukta ir estų juvelyro Tanel Veenre darbų paroda. Lankytojų galerijoje „AV17“ (Aušros Vartų g. 17, Vilnius) ji lauks nuo lapkričio 11 dienos – tą pačią dieną prasideda ir rudeninė „Mados infekcija“.

Festivalio simbolis – iš daugybės spalvotų siuvimo adatėlių

Rudenį vykstančios „Mados infekcijos“ komanda pirmą kartą sudaiktino pagrindinį festivalio simbolį – kaukolę ir žirkles. Rengiantis festivalio reklaminei kampanijai kaukolė buvo sudėliota iš daugybės spalvotų siuvimo adatėlių (iš viso jų sunaudota daugiau kaip 2 000). Kartu su kaukole naudojamos ir tikros žirklės.

Šis ilgo darbo kūrinys pirmiausia buvo gyvai pristatytas į rudeninės „Mados infekcijos“ spaudos konferenciją susirinkusiems žurnalistams.

Kiti festivalio renginiai

Iki festivalio pradžios įvyks dar du itin didelio lankytojų dėmesio sulaukiantys renginiai.

Spalio 26 dieną 16 valandą prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyks vieša modelių atranka festivaliui „Infekcijos kastingas“. Jo metu galėsite stebėti, kaip dizaineriai ne tik iš modelių agentūrų, bet ir iš visų norinčių bei pareiškusių norą dalyvauti šiame renginyje atsirenka modelius festivalio kolekcijoms demonstruoti. Jau trečią kartą viešą modelių atranką festivalis rengia dėl to, kad dizaineriai vis dažniau ieško savito, netradicinio tipažo modelių.

Spalio 27-ąją 16-20 val. „Panoramoje“ laukiami visi neabejingi grožiui – vyks savo formatą išplėtęs renginys „Grožio infekcija“. Jo metu tarptautinės kosmetikos kompanijos ir jų grožio konsultantai kartu su „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komanda nemokamai supažindins renginio lankytojus su naujausiomis rudens grožio tendencijomis.

Festivalio „Mados infekcija“ renginių ciklą pradėjo praėjusią savaitę, spalio 7 dieną, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ atidaryta „Manekenų instaliacija“. Baseine įkurdintus ir visą mėnesį jame būsiančius 14 manekenų galvodamos apie artėjantį žvarbų rudenį ir šaltą žiemą aprengė 7 Lietuvos dizainerės ir jų duetai. Po du manekenus – vyrą ir moterį – iš prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ parduotuvių pasirinkusios joms patinkančius drabužius dizainerės aprengė ne tik vadovaudamosi festivaliui kuriamų kolekcijų stiliumi, bet ir galvodamos apie tai, kad būtent tokius drabužius įsigiję, taip apsirengę žmonės eis į gatvę – mokytis, dirbti ar susitikti su draugais.

Bilietai – nuo 40 litų

Jau galima įsigyti bilietų į pirmą kartą rudenį vykstančią „Mados infekciją“. Į kiekvieną renginio vakarą perkamas atskiras bilietas, kainuojantis nuo 40 iki 100 litų, VIP bilietai pirmose eilėse kainuoja 200 litų. Bilietus į festivalį platina „Bilietų pasaulis“.

Festivalis „Mados infekcija“ vyksta jau dvyliktą kartą. 1999-aisiais startavęs mados renginys per vienuolika metų tapo ryškiausiu kasmetiniu mados įvykiu Lietuvoje.

Festivalį šeštą kartą iš eilės organizuoja renginių agentūra „Sick Service“ kartu su Šiuolaikiniu meno centru.Kolekcijų pristatymai

Lapkričio 11 d. penktadienis, 19 val.

I dalis
1. Mareunrol‘s [ Latvija ]
2. LT identity [ Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė ]
3. Gabrielė Januškevičiūtė

II dalis
4. Sandra Straukaitė
5. Lilija Larionova
6. Ready to fish_ [ Olandija ]

III dalis
7. Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė
8. Patrick Mohr [ Vokietija ]

Lapkričio 12 d., šeštadienis, 19 val.

I dalis
1. Irakli Nasidze [ Prancūzija ]
2. Laura Dailidėnienė
3. Milda Čergelytė

II dalis
4. Eglė Žiemytė [ D.EFECT ]
5. Lina Gudanavičiūtė
6. Cunnington & Sanderson [ Didžioji Britanija ]

III dalis
7. Jurgita Januškevičiūtė
8. Barbara í Gongini [ Danija ]

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją