Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo departamento Neformaliojo švietimo skyriaus, Ikimokyklinių įstaigų muzikinio ugdymo metodinė taryba jau ketvirtą kartą pristatys parodą „Sodo kraitė”. Joje Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų auklėtiniai kartu su mokytojais paruoš labai originalius eksponatus iš rudens gėrybių. Parodoje bus eksponuojama rekordinis eksponatų skaičius – per šimtas darbelių.

Penktadienį, spalio 7 d. 12 val. (215 aud.) gamtos mokslų dr. Antanas Ryliškis, teigiantis „kad profesionaliu sodininku gali ir nebūti, bet mėgėju privalai!” susitiks su sodininkais mėgėjais. Jis papasakos apie Lietuvos sodininkystės kūrėjus nuo Simono Daukanto iki šių dienų, supažindins su jau 150 metų gyvuojančią Lietuvos sodininkystės kultūrą.

13 val. Vilniečių susitikimas su sodininkais senjorais ir etnologu prof. Libertu Klima. Susitikime dalyvaus dr. A. Ryliškis, pirmoji „Sodo kraitės ” vadybininkė Aušra Lasauskaite, kompozitorius ir pedagogas prof. Vaclovas Paketūras, dr. docentas Evaldas Vylius Navis, sodininkas Leonas Juozelskis ir kt. Bus dalijamasi ilgamete sodinukų auginimo, genėjimo, dauginimo patirtimi, patarimais.

Šeštadienį, spalio 8 d. 12 val. kiemelyje vyks nuotaikingas interaktyvus renginys „Nepaprastų žmonių , nepaprastos salotos“. Mokytojų namų žmonės gamins įvairias salotas iš „Sodo kraitės“ dalyvių atvežtų daržovių ir vaisių. Susirinkusieji galės ne tik sužinoti vienokį ar kitokį salotų receptą, bet ir jų paragauti.

Savo virtuvės paslaptis atskleis: Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos direktorė dailininkė Jūratė Stauskaitė, Danijos kultūros instituto direktorė Audra Sabaliauskienė, Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas ir kt.

Šiam veiksmui svarumo suteiks Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos vaikų paroda „Natiurmortas“.

Paroda–mugė „Sodo kraitė” Vilniaus mokytojų namuose rengiama 22-ą kartą. Organizatoriai džiaugiasi gausiu sodininkų, gėlininkų, ūkininkų dalyvavimu, jų išaugintais kokybiškais sodmenimis. Daug „Sodo kraitės” dalyvių yra mokslininkai, profesionalūs ūkininkai, sodininkai, dalyvaujantys nuo pat pirmosios mugės. Tai – dr. A. Amšiejus, L. Juozelskis, V. Bislys, J. Petravičienė, R. Pranckevičius, dr. B. Gaigalas, dr. M. Ryliškienė ir kt.

Šis renginys , tai tarsi bendravimo klubas, nes visi atėję gali gauti profesionalias konsultacijas jiems rūpimais klausimais, pabendrauti su žemę ir aplinką puoselėjančiais, mylinčiais žmonėmis.

Mugė veiks spalio 7 d. nuo 9 iki 18 val., spalio 8 d. nuo 9 iki 15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją