Psichologai mano, jog taip pasireiškia vyro baimė užmegzti rimtus santykius. Tyrimai parodė, kad periodiškai vyrai pasvajoja apie seksą trise ir netgi turi įžūlumo apie tai užsiminti (gal ne tiesiogiai, tarp eilučių) savo nuolatinei partnerei. Jie netgi įsitikinę, kad galėtų vienu metu patenkinti abi moteris.

Tačiau ekspertai čia neįžvelgia nei iškrypimo, nei seksualinių galių apraiškų ar fantazijų. Vaizdiniai apie seksą trise dažniausiai persekioja tuos vyrus, kurie patyrė artimų ir brangių jiems žmonių patyčias ar įžeidinėjimus. Jie nebenori taip arti prisileisti kito žmogaus (juk vėl gali skaudėti!), todėl sugalvoja, kaip susikurti šaltesnius, atsainesnius santykius.

O pati aiškiausia noro atsidurti lovoje su dviem moterimis priežastis - sunkiai išgyventa meilė be atsako. Psichologai aiškina, kad sekso trise idėją vyras gali greitai išmesti iš galvos - užtektų moteriai pasiūlyti į lovą pasikviesti kitą vyrą.

Bet manęs tokie „grasinimai" neįtikina. Dabar tiek yra biseksualių vyrų arba užsimaskavusių homoseksualų, kad gal kaip tik apsidžiaugtų tokiu dosniu pasiūlymu...