Norinčius daugiau sužinoti apie IF festivalio, jau vykusio Barselonoje, Milane, Lisabonoje ir Kortrijke istoriją bei festivalio rudens planus Taline, kviečia „IF kampas“, pirmadienį ir antradienį veiksiantis Vilniaus savivaldybėje.

Gedimino prospekto praeiviai visą savaitę skatinami atkreipti dėmesį į dizaino objektus kavinių, restoranų, viešbučių, knygynų, drabužių, grožio bei optikos salonų vitrinose bei užsukti į „Fluxus ministeriją“, kurioje veikia paroda "Dizainas be dizaino", eksponuojami konceptualaus dizaino kolektyvo „Vienasdu“ sukurti baldai bei lietuviško dizaino produktai, patekę į mėnraščio „370“ „Alisos stebuklų lentyną“.

Dailininkų sąjungos galerijos (Vokiečių g. 2) vitrinoje šią savaitę veiks instaliacija „Septyni“ - tai septyniuose languose stovintys septyni spausdintuvai, kurie kiekvieną dieną 49 kartus (7x7) spausdins po naują kiekvieno iš septynių kolektyvo „Vienasdu“ narių idėją, kasdien atsiunčiamą elektroniniu paštu. Vėliau iš atspausdintų lapų bus surištos 49 knygos, kurios bus parduodamos po 49 Lt.

Pirmadienio vakarą Energetikos ir technikos muziejuje viena po kitos atidaromos parodos „Lietuvos dizainas.Pasiekimai“, kurioje eksponuojami pastarojo dešimtmečio ir naujausi lietuvių dizainerių kūriniai, bei „Baltarusijos dizainas šiandien“. Abi šios parodos lankytojų lauks nuo antradienio.

Verslininkus pirmadienį kviečia grafinio dizaino specialistų Roberto Jucaičio ir Aušros Lisauskienės vedamas nemokamas seminaras "Ženklodaros tendencijos ir pasirinkimas: pelningas verslas, lojalūs vartotojai ir išskirtinumas", vyksiantis VDA Dizaino inovacijų centre.

Gegužės 9 d. prasideda ir paskaitos „Kodėl verta būti kūrybingu?“ 4 universitetuose ir 4 kolegijose, kurias ves teatro akademijos dėstytoja Adrija Čepaitė ir profesionalus lektorius Nerijus Miginis. Vilniaus dailės akademijos studentams šriftų kūrimo paslaptis per savaitę atskleis žymus grafikos dizaineris Ken Barber, gegužės 10 d. suregsiantis atvirą paskaitą. Tuo tarpu 75 Vilniaus mokyklų moksleiviai, padedami architektų ir dizainerių, iki penktadienio sukurs savo įsivaizduojamos svajonių mokyklos 3D formato projektus.

Dizaino ikonų medžiotojai šią savaitę kviečiami į „Domus galerijoje“ veikiančią parodą „POP versus Design“, o besidomintys dizaino naujienomis į ALAN Deko parduotuves „Oze“ ir „Europoje“, tapetais ir audiniais - į „Retroformos“ saloną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją