Kai persirenginėdama sporto klube pasigedau kelnaičių, pagalvojau, kad ta (arba - tas), kuris nugvelbė, - nesveikas. O paskui nusiraminau - gal jis fetišistas?
Fetišizmas - nieko nenormalaus. Mano fetišas, pavyzdžiui, vyriški aromatai. Kai išlydėdama Ričardą į darbą, prieinu su juo atsisveikinti, tai net keliai sulinksta. Jaudina jo kvapas, nieko negaliu su savimi padaryti. Nors imk ir tempkis vyrą atgal į lovą.
Prancūziškai „fetiche" reiškia talismaną, negyvo daikto garbinimą. Seksualinis fetišizmas - tai žmogaus priklausomybė nuo kokio nors daikto arba kūno dalies, t.y. tai, kas žmogų jie seksualiai sujaudina. Fetišistais vienodai gali būti tiek vyrais, tiek moterys. Tačiau kažkodėl dažniau yra kalbama apie vyrus. Gal moterys moka geriau slėpti savo silpnybes?
Su fetišais elgiamasi įvairiai: juos galima tiesiog apžiūrinėti, prie jų liestis, jų įkvėpti ar dėti prie intymių vietų... Dėl fetišo žmogaus elgesys netgi gali tapti destruktyvus. Tarkim, koks vyras nukirps jūsų plaukų sruogą. Kas jis: iškrypėlis ar normalus žmogus, taip tenkinantis savo seksualinį potraukį?

Apatinis trikotažas kišenėje
Jei kiekviena įvertintumėte savo elgesį, pamatytumėte, kad esate kuo tikriausios fetišistės: mėgstate liesti vyro marškinius, juos vilkėti, prisiglaudusios prie krūtinės, įkvėpti jo kūno aromato. Pati populiariausia drabužinių fetišistų rūšis - apatinio trikotažo garbintojai, kuriuos jaudina pėdkelnės, prisegamos kojinės, liemenėlės, kelnaitės. Tą sąrašą papildytų ir aukštakulniai bateliai. Juk tiek daug atvejų aprašyta apie šampaną, geriamą iš batelio. O pamenate sceną praėjusių metų gruodį, kai viename viešame renginyje aktorė Uma Thurman išpildė režisieriaus ir gero bičiulio silpnybę - nusiavė savo louboutinus, kad drauge išgertų šampano... Nuotrauka greitai apskriejo žiniasklaidos priemones.
Kokios fetišizmo rūšys? Jis karaliauja seksualiniuose vaidmenų žaidimuose, kai partnerį sujaudina tam tikra mūsų apranga. Bet visai kitas atspalvis, kai jaudina nepažįstamo žmogaus drabužiai. Pavyzdžiui, Japonijoje studentės gana dažnai neplauna savo kelnaičių, o jas įdeda į hermetiškas pakuotes ir parduoda specialioms parduotuvėms. Ši prekė yra itin paklausi - fetišistai kelnaites išgraibsto akimirksniu. Ypač vertingi tie paketėliai, į kuriuos įdėta ir kelnaičių savininkės fotografija.
Kita fetišistų kategorija - tie, kurie kraustosi iš proto dėl įžymių žmonių apatinio trikotažo. Vienas erotinis žurnalas išspausdino sąrašą garsenybių, kurių kelnaitės yra geidžiamiausios. Moterys blūsta dėl futbolininko Davido Beckhamo trumpikių, o vyrai - dėl Christinos Aguileros. Fetišistai dažnai būna labai aktyvūs aukcionų dalyviai. Štai viena garbingo amžiaus moteris aktoriaus Orlando Bloomo kelnaites nusipirko už 20 tūkstančių dolerių!
Aistra atskiroms kūno dalims taip pat priskiriama fetišizmui. Tada ir aš galiu save tokia laikyti, nes mane jaudina vyro nugara ir rankos, tiksliau - plaštakos. Fetišistų yra daugiau nei galvojame, tik jie yra linkę neafišuoti savo priklausomybių.

Dėl skonio nesiginčijama
Skirtingose kultūrose žmones jaudina skirtingi dalykai. Štai amerikiečiai vyrai alpsta dėl didelės moters krūtinės, o japonai - dėl švelnios moters kaklo ir sprando odos. Afrikiečių fetišas - stangrūs ir dideli sėdmenys. Tačiau net jeigu mylima moteris to garbinamo elemento neturi, tai visai neturi reikšmės harmoningiems poros santykiams ir geram seksui.
Beje, vyrams, aistringiems fetišistams, netgi nebūtini reguliarūs lytiniai santykiai. Jiems pakanka masturbacijos ir, tarkim, šalia esančių kelnaičių vaizdo. Fetišistai visiškai pasitenkina - jiems užtenka turtingos vaizduotės. Jie nėra iškrypėliai, seksualiniai maniakai ar prievartautojai. Jų nereiktų saugotis ar vengti. Nebent dėl savo aistros jie būtų linkę nusikalsti, tarkim, vogti kelnaites sporto klubuose ar troleibuse moterims iškarpyti plaukų sruogas.
O moterų fetisiščių nėra daug. Aišku, jei atvirai pasikalbėtumėte su bičiulėmis, tai išgirtumėte, kaip jas užveda plaukuota vyro krūtinė, trijų dienų barzdelė ar pražilę smilkiniai. O kostiumuotas vyras? Beveik visoms patinka uniforma, kuri siejama su valdžia, tvirtybe, vadovavimu. Taigi, jeigu būtume nuoširdžios ir atviros, pamatytumėme, jog kiekviena mūsų turi nors mažytį seksualinį fetišą.

Aukštakulniai - populiariausias fetišas
Buvo atliktas išsamus tyrimas apie seksualines aistras ir nustatyta, jog populiariausias fetišas pasaulyje - aukštakulniai. 47 proc. vyrų mano, kad moters kojos ir pėdos - seksualiausia kūno dalis, 56 proc. moterų prisipažino, kad jas varo iš proto stangrus vyro užpakaliukas.
O pasaulis yra iš tiesų beprotiškas. Aukštakulniai - visiška banalybė, palyginti su sąrašu, kas jaudina vyrus. Vienas austrų psichologas turėjo pacientą, kurį seksualiai sujaudindavo... varlės ir klijai.
Keisčiausių fetišų sąrašas: moteris su akiniais (primena pirmąją mokytoją), suknelė su žirneliais, raudona suknia, baltas golfas, kaspinėliai, kasytės, kailis, šilkas, brangios mašinos, ryškūs lūpų dažai ir nagų lakas, pirsingas, ilgi plaukai, lateksas, panešioti sportbačiai, šaltieji ginklai...