Sukneles puošė plazdantys drugeliai, modelių veidus - plastikinės šypsenos. Kolekcijos pabaigoje, kaip ir vestuvių, nuotakos per nugarą metė gėlių puokštes...

Egidijus Sidaras, kuriantis mados namams "Cantas", pristatė koncentruotą kolekciją "Surišk mane", kurioje mažiau buvo daugiau.

Modeliai dėvėjo panašaus modelio tik skirtingų spalvų sukneles su užtrauktukais, kurias buvo galima sukeisti dalimis, išversti į kitą pusę ar skirtingai surišti, kas pakeisdavo visos suknelė vaizdą.

Dizainerė Eglė Žiemytė šiemet liko ištikima paltams, tačiau jos kolekcijoje buvo ir suknelių, ir kelnių. Dizainerės atspirties taškas - žodžių žaismas: lengva - sunku, netvarkinga - tvarkinga... Drabužiai buvo įvairūs, bet batai vienodi - ant nepaprastai didelių platformų.

Skulptorius, juvelyras, drabužių dizaineris, dailininkas simbolistas Vitalis Čepkauskas kolekcijoje gvildeno kantrybės temą: "Joks darbas be kantrybės ir ištvermės negali būti vaisingas. Ir ne vien darbas. Kantrybė kaip oras reikalinga visur ir visada: pokalbiuose bei ginčuose, kelionėse, ko nors laukiant, susierzinus, nesėkmės atveju, kančioje ir t.t. Taigi, norint išsiugdyti patvarią kantrybę, būtina sąlyga - grūdinti valią, išmokti aukotis ir aukojantis ištverti. Bet kokia kantrybė reikalauja daugiau ar mažiau dvasinių bei fizinių jėgų".

Mildos Čergelytės, "Injekcijos" laimėtojos, kolekcija "FTRB0000" – jungia įvairių amžių kostiumų elementus ir skirtingų stilių detales. Rezultatas – eklektika, detalių mišinys.

"Kolekcijos idėja – šiuolaikinių technologijų pagimdytos informacijos gausos įtaka kūrėjui. Dabartinę menininkų kūrybą inspiruoja įvairūs informacijos šaltiniai, dažnai kuriama iš fragmentiškų vaizdinių. Fotorobotas – tai menamo nusikaltėlio – įtariamojo veidas, sulipdytas iš skirtingų veido fragmentų. Ši kolekcija, tai mados ir jos įkvėpimo šaltinių produktas – fotorobotas“.

Viešnia iš Danijoe - Bibi Vogelia Gadix Lowe ("Bibi GHOST") pristatė kolekciją "Valtininkas", kurioje, žvejų drabužių paprastumo įkvėpta, nagrinėjo kontrastų temą. Modeliai daugiausia dėvėjo grafito spalvos drabužius, kurių niūrią dvasią retsykiais praskaidrindavo geltonos intarpai.

Olandijos dizaineris Jeroenas van Tuylas Joroenas pristatė kolekciją "Stiklo šukės" - čia drabužio konstrukcija, siluetas ir audinio marginimas – visi kolekcijos dėmenys atkartojo stiklo šukių leitmotyvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją