„Iš tiesų nereikia labai daug drabužių, kad gerai atrodytum, užtenka, kaip aš vadinu, „mėsos“. Tai gali būti kažkokia palaidinė, megztukas ar marškinėliai, kuriuos galima keisti, užpildyti pagrindinius dalykus. Pavyzdžiui, įdomesnis švarkelis, po juo – kažkoks foninis drabužis, tinkantis pagal spalvą – tai labai svarbu.

Pavyzdžiui, kolekcijai sugalvojau panaudoti gintarus: pridedu juos prie šviesaus drabužio - negražu, dedu prie tamsaus – puiku. Taigi nesu apsisprendusi.... Nes tamsių drabužių nelabai turiu, o trūksta ir laiko pasiūti naujiems, kad gintaras tiktų, kad suspindėtų. Žiūrėsiu, kaip čia bus“, - pasakojo J. Januškevičiūtė-Žiugždienė.

Jos spinta – tikras margumynas. Čia galima atrasti ir raudonų, juodų, tamsiai violetinių, vyno spalvos drabužių.

„Vasarą mėgstu dėvėti baltus drabužius – praskaidrina nuotaiką. Man ir rožinė visai patinka. Aišku, labai svarbu tai, su kuo derini, nes rožinė gali pavirsti į labai saldžią limonadinę, o kartais gali „suskambėti“ be galo gražiai. Žiūrėk, vienas daiktas savaime būna negražus, bet suderintas su kitu atrodo nuostabiai“.

Dizainerė prisipažino, kad turi drabužių, kuriuos vadina uniforminiais: “Jie visą laiką paruošti - žinau, kad juos apsivilkusi gerai jausiuosi, ir jei esu užsiėmusi, tada renkuosi būtent juos“.

Anot Jurgos, drabužiai yra svarbu, bet jai tai nėra svarbiausia.

„Gal taip sakau dėl profesijos. Juk kai prikuri daug gražių daiktų, pamaitini savo astralus, kuriems reikia to grožio, todėl paskui norisi labai paprastų, tikrų dalykų - tai spalva, forma, kad tiktų... Ir viskas, daugiau nieko nereikia. Žmonės, kurie nori save išreikšti drabužiais, galbūt nėra patenkinti savimi. Jie daugiau puošiasi negu tie, kurie susidėlioja savo prioritetus“, - mano dizainerė.

Nors drabužių ji nesureikšmina, yra keletas, su kuriais išsiskirti tiesiog negali.

„Turiu vieną juodą paltą... Jau nebepamenu, iš kurios kolekcijos, tiesiog siuvausi sau. Dėvėjau gal penkerius metus, pasikeičiau pamušalą, bet kai išdilo rankovės, pasakiau jam viso gero, tačiau jis dar ir dabar kabo mano spintoje, - juokėsi dizainerė. - Tiesiog negaliu išmesti: paimu, pasižiūriu ir vėl pakabinu. Nebegalvoju nešioti, nes tai jau būtų nepadoru, tačiau jis sukelia kažkokius sentimentus“.

Dizainerė ypatingą dėmesį skiria aksesuarams, kuriuos pati ir kuria, taip pat rankinėms bei batams, kuriuos jai pagal užsakymą pagamina batsiuviai: "Smagu, kai gali pasirinkti viską, net štai tokį sidabrinį vidų..."

„Sagės, karoliai, ypač diržai yra svarbūs, nes jie suformuoja liemenį. Man labai patinka tiuliniai šalikai, tokie skaidrūs, ploni, bet visai šilti. Juos nešiojau net žiemą, kai spigino 20 laipsnių šaltis. Tiulis dažniausiai asocijuojasi su vestuvinėmis suknelėmis, su fėjomis, o fėjomis aš tikiu, tai gal dėl to nešioju... Kai dukrą auginau, pas mus namuose daug fėjų gyveno“, - šypsojosi dizainerė.

Anot jos, stilingam įvaizdžiui sukurti kartais pakanka mažų dalykų:  ryškesnių pėdkelnių, kelių aksesuarų: „Kartais tai būna daug svarbiau nei drabužiai“.

Be to, kai kurie papuošalai saugo....

„Kažkada pasirinkau daryti sages su veidrodžiu ir viena klientė sako: „Tu matai, kokios sagės! Jos gi apsauginės“. Veidrodis atspindi negeras energijas, o paprastai visose mano sagėse būna ir kryžiaus ženklas, suklijuotas iš Swarovskio kristalų, o kryžius juk taip pat apsaugos ženklas.

Anksčiau kurdavau nedideles sages iš veidrodžio jaunosioms ir ilgainiui manęs tokių ėmė prašyti. Vienos merginos, paprašiusios „mažos ir būtinai baltos“ paklausiau: „Kur gi tu su tokia eisi?“ "Tuoktis! Girdėjau, kad tokios sagės reikia".

Aišku, labai smagu, kad mano kūrinius apgaubė mitas, - juokėsi dizainerė. - Kita vertus, kiekvieną darau su meile, sudedu visą savo gerąją energiją. Ir draugės tikina, kad tai veikia – mano papuošalus segasi prieš svarbius susitikimus ir pan.. Galbūt veidrodžio sagės tiesiog nukreipia dėmesį, o galbūt ir saugo, juk ne veltui egzistuoja simboliai... Bet sako, kad visada padeda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)