„Kadangi televizijoje klipas sutrumpėjo, originalų kūrinį nusprendėme parodyti internete, kur jį galėtų pamatyti visi mūsų gerbėjai,- pasakojo festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė,- Esu patenkinta klipu, jis atspindi festivalio dvasią. Filmavome linksmai, vos dvi valandas. Sunku buvo tik prikalbinti vaidinti tikrą siuvėją, todėl dėkoju vienos pažįstamos siuvėjai Janinai, kuri ryžosi tokiai avantiūrai“.

Pasak jos, vaizdo klipo idėja kilo režisieriui Ignui Jonynui. Jis pasiūlė filmuoti dokumentiniu stiliumi, tikroje siuvykloje.

„Festivalyje pasirodys labai daug skirtingų dizainerių, todėl juos būtų sunku sujungti į vieną visumą klipe. Tad kilo mintis parodyti vieną iš tų žmonių, kurie kūrėjų vizijas paverčia tikrove. Sukūrėme visiškai realistinį stilių – būtent tai yra klipo išskirtinumas“,- pasakojo Ignas Jonynas.

Festivalio vaizdo klipas sąžiningai autentiškas iki galo: veiksmas nufilmuotas fotoaparatu, o vaizdą apipavidalinusi „Phantom“ komanda nepanaudojo nė vieno kompiuterinės grafikos elemento, išskyrus titrus.

“Pagrindinis akcentas yra ant siuvamo audinio pavaizduota judanti kaukolė ir žirklės. Tai gyva media, optinė apgaulė – sudėjome du popieriaus lapus vienas ant kito ir vieną iš jų traukdami išgavome žirklių judesio efektą. Rėmėjų logotipai ant audinių taip pat buvo siuvami tikrovėje“,- netradicinį sprendimą komentavo vaizdo dizaino komandos „Phantom“ atstovas Mantas Skrupskelis.


Vaizdo klipo autoriai: režisierius Ignas Jonynas, vaizdo dizainas – „Phantom“ (Vytautas Volbekas ir Mantas Skrupskelis), garsas – Paulius Kilbauskas/ROOFSOUND.

Tai jau antras ne grafinis, o filmuotas vaizdo klipas per visą festivalio „Mados infekcija“ istoriją. Pirmame vaizdo klipe buvo pavaizduota tarsi iš nuogo kūno išsinerianti mergina, vilkinti plazdančia rausva dizainerės Agnės Kuzmickaitės suknele.

Festivalis „Mados infekcija“ vyks kovo 24, 25, 26 dienomis Šiuolaikinio meno centre Vilniuje. Jau vienuoliktame festivalyje penkiolika kolekcijų pristatys Lietuvos dizaineriai bei šešias – svečiai iš užsienio: Olandijos, Danijos, Prancūzijos, Estijos, Vokietijos, Ispanijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją