Bakstelėjęs į geltoną megztinį, dizaineris prasitarė, kad jis – iš dėvėtų drabužių parduotuvės, tačiau švarkas – specialiai sukurtas jo vestuvėms.

„Patinka audinys ir spalva, jį dažnai dėviu. O juk ir kam siūti drabužį tik vienai dienai?“ - retoriškai paklausė.

Žemiau - video reportažas.

Dizaineris Giedrius Paulauskas, V.Morkevičiaus nuotr.
Dizaineris prisipažino, kad proginių drabužių jis neturi, o ir šiuolaikinė mada diktuoja kitokias sąlygas, juk kostiuminės kelnės nebūtinai derinamos su klasikiniais batais, ar būtinai griežto kirpimo švarku: „Žinoma, protokoliniai dalykai egzistuoja, tačiau juk ir smokingo kelnes galima suderinti su kasdieniais drabužiais, įdomiais batais, jei, tarkim, tądien tokia žmogaus nuotaika, tai atitinka jo stilių ir pan.“

Pats labiausiai mėgsta džinsą, ir būtent iš šio audinio kuriamos G. Paulausko kolekcijos.

Anot dizainerio, džinsas nėra, kaip įsivaizduojama, tik mėlynas. Jo gali būti galybė atspalvių, jis lengvai pasiduoda konstruojant originalius drabužius, yra patogus dėvėti ir malonus liesti. Mėgstamiausias dizainerio drabužis – paties siūtas džinsinis kombinezonas.

„Pirmą kombinezoną siuvau sau, kad pačiam tiktų, o vėliau keletą pasiuvom ir kolekcijai, bet, žinoma, modeliai skyrėsi, - pasakojo. - Visuomet kažkoks pradinis atspirties taškas būna nuo manęs, tačiau kūrybiniame procese nežinai, kur ir kaip viskas gali pakrypti. Čia kaip su muzika: kurį laiką klausai vienos, ir staiga supranti, kad norisi paklausyti kažko kito“.

Dizaineris sako nepataikaujantis klientui, ir toks požiūris, anot jo, rodo menininko saviugdą: „Žmogaus ateina, pamato jau sukurtus modelius, jam kažkas patinko, jis išsirinko ir išėjo. Arba tu propaguoji savo kūrybą, arba tada dirbi kitam.

Nekuriame masinio produkto, kad štai, reikės parduoti 20 tūkstančių džinsų. Mes mąstom, kaip atrasti naują technologiją, naują kirpimą, ir neturime lūkesčių, kad viskas turėtų klientams patikti. Be to, kas sukuriama naujo, Lietuvoje „sukramtoma“ po kelių metų. Pamenu, kai pristatėm siaurus džinsus, kuriuos pats taip pat dėviu, vyrai stebėjosi, maždaug - tu ką? Tik po dviejų metų jie atėjo į madą. Mūsų tikslas – sukurti idėją ir apgalvoti, kaip ją įgyvendinti, o jau kaip ją priims žmonės – tai jų reikalas“.

Be drabužių, G. Paulauskas kuria ir avalynę - dizainą sugalvoja pats, o patyrę meistrai suformuoja batus taip, kad avėti juos būtų patogu.

DELFI TV video reportažas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją