17 kvadratinių metrų ploto šokolado kambarys, kuriame viskas, pradedant sienomis bei baldais ir baigiant interjero detalėmis – žvakidėmis, paveikslais, knygomis, pagaminta iš šokolado, nuo vasario 14 d. eksponuojamas Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.

„Visiems, pamačiusiems natūralaus dydžio šokolado kambarį, bus aišku – tai juk puikiausia vieta romantiškai šv.Valentino dienos vakarienei!“, - sakė skulptūromis iš netradicinių medžiagų – ledo ir net daržovių – garsėjantis menininkas M.Tendziagolskis.

Šokoladinėje svetainėje net ir servizas bei stalo įrankiai bus nulieti iš saldžiosios medžiagos. „Galvoju, gal net sužadėtuvių žiedelį iš šokolado išdrožti?“, - juokavo menininkas.

Didžioji dalis didžiųjų šokolado kambario objektų – sienos, baldai, kai kurios interjero detalės – buvo kuriami skulptoriaus dirbtuvėse.

„Reikės pasiruošti daugiau šokolado atsargų, nes, įtariu, kad smalsūs lankytojai gali norėti vis atsilaužti kokį šokoladinės knygos ar žvakidės gabaliuką ir pasižiūrėti ar visa tai tikra“, - juokavo menininkas. Visa instaliacija yra sukurta iš bendrovės „A.J.“ šokolado.

Pasak M.Tendziagolskio, Lietuvoje šokoladas mene bene pirmą kartą buvo panaudotos 1995 m. Eglei Rakauskaitei realizavus kūrinį „Šokoladiniai nukryžiuotieji“.

„Akropolio“ šokolado kambarys nepretenduoja į profesionalų meną – tai bus tiesiog šokoladinis mūsų realybės atspindys, parodantis kiekvieno mūsų romantiškąją dalį ir keliantis įspūdį savo masteliu. Manau, šis žaidimas šokoladu abejingų nepaliks“, - sako M.Tendziagolskis.

Pirmasis Lietuvoje šokolado kambarys Vilniaus „Akropolyje“ lankytojams bus eksponuojamas iki kovo 8 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją