Kol kas Lietuvos regionuose profesionalios architektūros parodos rengiamos retai, todėl šia paroda norima parodyti, kad architektūra visų pirma yra meno ir kultūros dalis, o ne tik statybos procesas, kad šiuolaikiška architektūra formuoja savitą ir įsimintiną šalies veidą.

Tai pirmasis bandymas sukurti kilnojamą Lietuvos architektūros parodą ir ją pristatyti Lietuvos bei užsienio žiūrovams. 2010 m. spalį paroda buvo eksponuota Gruzijos sostinėje Tbilisyje. 2011 m. kovą ji bus parodyta Kijeve (Ukraina), tariamasi dėl parodos organizavimo Baltarusijos sostinėje Minske, Austrijoje, Kazachstane, Vokietijoje, Estijoje, Japonijoje.

Parodoje pristatomi  37 per paskutinius 10 metų Lietuvoje suprojektuoti ir pastatyti individualūs gyvenamieji namai, kurių projektų autoriai yra žinomi Lietuvos architektai.

Parodoje pristatomi ir trys namai, 2011m. atstovausiantys Lietuvai prestižiniame Mies van der Rohe Europos architektūros konkurse Barselonoje (Namas Domeikavoje - arch. V. Adomavičius, V. Vyšniauskienė, Namas Kačerginėje - arch. G. Balčytis, Namas Pociūnuose - arch. G. Natkevičius, E. Spūdys). Kartu su paroda pristatomas ir 80 puslapių parodos katalogas lietuvių-anglų kalbomis.

„Pasaulyje liberalėjant visuomenėms, keičiasi žmonių gyvenimo būdas, jų požiūris į supančią aplinką, į architektūrą bei meną apskritai. Parodos tikslas - supažindinti su Lietuvos šiuolaikine architektūra bei kaip ir kuria kryptimi vystosi modernaus individualaus namo architektūra mūsų šalyje“ – sakė parodos kuratorius architektas Gintaras Balčytis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją