Avinas (03.21 - 04.20)

Tai zodiako varikliukai. Nepaprastai energingi ir gyvybingi žmonės. Nepataisomi optimistai iš prigimties.

Jeigu rinksite dovaną vyrui, tai galėtų būti bilietas į mėgiamos sporto šakos rungtynes ar varžybas, abonementas į sporto klubą ar pasivažinėjimas kartingais. Šio ženklo atstovus taip pat pradžiugintų naujos slidės ar snieglentė. Tinka viskas, kas gimusiam po šiuo ženklu leistų iškrauti susikaupusią energiją.

Jeigu tai dovana moteriai, puikiausiai tiktų pasiūlymas įdomiai bei aktyviai praleisti laisvalaikį: sporto klubo abonementas, naujos pačiūžos, slidės, rogutės o gal riedučiai vasarai? Gražios, ryškios žieminės pirštinaitės, su kuriomis nešaltų rankos, aktyviai leidžiant laiką gamtoje.

Taip pat tiks dovanų kuponas į šokių pamokas ar bilietas į iš koto verčiančią komediją.

Mažuosius Avinukus galite nustebinti dviratuku, paspirtuku, kamuoliu ar šokdynę.

Jautis (4.21 - 5.20)

Žmonės, gimę po Jaučio ženklu, vertina gyvenimo kokybę ir stabilumą. Jų aplinką supa patvarūs, praktiški bei estetiški daiktai. Jaučiai moka mėgautis gyvenimu ir juos supančia aplinka. Šias savybes jiems dovanoja globėja Venera.

Šio ženklo vyrus nudžiugintų kokybiškas taurusis gėrimas, gurmaniški gardėsiai. Aprangos detalės: liemenė, kaklaraištis, pirštinės, šalikas, marškinių sąsagos ir pan. Subtilios namų interjero detalės: sieninis laikrodis, naktinis šviestuvas.

Jaučio ženklo moterys mielai džiaugtųsi dovanų gavusios mėgiamus kvepalus ar papuošalus, kuriais įprastai dabinasi. Pigios bižuterijos šio ženklo atstovėms geriau nedovanokite. Ypatingai nudžiugs dovanų gavusios kokybiško, natūralaus pluošto apatinio trikotažo, pižamą ar naktinukus. Įvairūs aksesuarai: minkštutės odos pirštinaitės, piniginė, elegantiškas skėtis, jaukus šalikėlis. Svarbu, kad šių daiktų spalva būtų praktiška ir tiktų prie įvairios spalvos rankinės ar batų.

Mažiesiems Jautukams puikiai tiks nauji batukai, šilta kepuraitė su pirštinaitėmis, natūralaus medžio kaladėlės.

Dvyniai (5.21 - 6.21)

Dvynių ženklą globojantis Merkurijus juos apdovanojo išskirtiniu komunikabilumu, intelektu bei gebėjimu bendrauti. Todėl šiam zodiako atstovui labiausiai tinkančios dovanos yra tos, kurios suteikia galimybę tobulėti ir bendrauti: visų pirma, tai įvairios knygos, kalbų kursai, kulinarijos pamokos, vyno degustacijos, arbatos gėrimo ceremonija ir pan.

Ypatingai tiks bendravimo funkciją pagerinantis išmanusis telefonas, spartus internetas ar pan.
Moteris mielai nustebinsite lengvais, gaiviais, priverčiančiais skraidyti aromatais.

Dvyniams labai svarbus yra judėjimas, todėl trumpa kelionė, išvyka ar iškyla jam suteiktų ypatingos reikšmės.

Mažiesiems Dvynukams tinka logikos ir išmonės reikalaujantys žaislai: įvairios dėlionės, konstruktoriai, žaislai, primenantys tėvelių vaikystę („kubikas rubikas“), įvairios pažintinės knygelės.

Vėžys (6.22 – 7.20)

Tai labai gilūs, jautrūs, kūrybingi, savo namus ir aplinką vertinantys žmonės. Šio ženklo atstovams puikiai tiks visa tai, kas jų erdvei bei aplinkai suteiks jaukumo, malonių akimirkų bei gražių išgyvenimų.

Tai gali būti kulinarijos vadovas ar receptų knyga, kuri padės ilgus žiemos vakarus su šeima praleisti jaukioje namų virtuvėje, gaminant valgį. Naujos vyno taurės, prieskonių ar arbatos rinkinys.

Vyrus galite nustebinti žvejybos reikmenimis. Tai gali būti ir jaukus pledas ar šiltos šlepetės.

Moterys mielai priims kažką labai asmeniško ir skirto tiktai jai. Tai gali būti jaukūs naktiniai marškinėliai, miela pižama ar chalatukas. Įvairios SPA ar grožio procedūros, masažai bei kiti mieli dalykai, leidžiantys palepinti ne tik kūną, bet ir sielą. Galbūt tai galėtų būti jogos ar dailės pamokos, o gal dvasingas bei turiningas dainuojamosios poezijos vakaras?

Mažuosius šio ženklo atstovus nudžiuginkite pliušiniu meškiuku, lėlyte ar miela mašinėle.

Liūtas (7.23 – 8.23)

Tai ne tik džiunglių, bet ir zodiako valdovas. Šio ženklo atstovams tiks visos dovanos, kurios jiems leis pasijusti svarbiais, mylimais ir vertais išskirtinio dėmesio.

Vyrams puikiai tiks kolekciniai gėrimai: konjakas, šampanas, vynas, taip pat įvairūs gurmaniški skanėstai, namų interjerą papildančios prabangios detalės. Juos taip pat maloniai nustebins garderobą papildantys aksesuarai: geidžiamas laikrodis, auksinės sąsagos, prabangus odinis diržas, skėtis ar pan.

Dovanų sąrašą gali papildyti tokios mielos smulkmenos kaip geri kvepalai, rašiklis ar vizitinių kortelių dėklas.

Liūto ženklo moteris galite palepinti prabangiu apatiniu trikotažu. Jos džiaugsis dovanų gavusios išskirtinių aksesuarų parduotuvės dovanų kuponą, kurioje išsirinks seniai nusižiūrėtą laikrodį, žiedelį ar apyrankę. Širdžiai mieli kvepalai - liūtės silpnybė. Na, ir žinoma, kuri moteris nesvajoja apie kailinukus? Nors kailinę kepuraitę? Prabangu? Bet tai taip moteriška ir miela... O šiai zodiako atstovei tai leis pasijusti tikra karaliene.

Mergelė (8.24 – 9.23)

Šį ženklą galima pavadinti praktiškiausiu zodiako atstovu, ypatingai vertinančiu tvarką ir pareigingumą visose gyvenimo srityse: buityje, darbuose, mintyse bei išorėje.

Mergelei puikiai tinka įvairūs dovanų kuponai, kad ji pati išsirinktų norimą daiktą.

Mergelei svarbu, kad padovanotas daiktas būtų praktiškas ir dažnai naudojamas. Pamirškite visokias statulėles, dekoratyvines pagalvėles, žvakides ir pan. Visa tai, kas stovi namuose nenaudojama ir renka dulkes, turi iškristi iš jūsų dovanų sąrašo.

Šio ženklo atstovui puikiai tiks namų, sveikatos, kelionių enciklopedija ar įvairūs žinynai. Mėgstantys muziką apsidžiaugs mėgiamos grupės naujausių įrašų albumu. Vyrams puikiausiai tiks barzdaskutė, rankšluostis, kūno priežiūros priemonių rinkinys.
Moteris nudžiuginsite nauju plaukų džiovintuvu ar modernia laidyne. O jeigu tai bus daiktas, palengvinantis jos buitį, tokiam Kalėdų Seneliui šio ženklo atstovė bus ypatingai dėkinga.

Svarstyklės (9.24 – 10.23)

Ženklas, spinduliuojantis gyvenimo džiaugsmu bei meile. Elegancija bei estetika, kuri atsispindi tiek aprangoje, tiek gyvenamoje aplinkoje, tiek bendravime. Todėl žmogui, gimusiam po svarstyklių ženklu, galite drąsiai dovanoti pramogą, geras emocijas suteikiančias dovanas. Tai gali būti bilietas į kultūrinį renginį: koncertą, spektaklį, operą ar baletą. Meninė fotosesija. Tapybos kursai. Pamirškite pigius bei emocine prasme skurdžius renginius - tai ne jiems.

Svarstyklės tikrai nudžiugs dovanų gavusios namų aplinką jaukinančių detalių: kvepiančių žvakių, natūralių smilkalų, originalų paveikslą, dekoratyvinę pagalvėlę, aromatų bei aliejų voniai, išskirtinį puodelį kavai ir pan.

Moterys būtų pamalonintos subtiliu, elegancija dvelkiančiu aromatu. Originalia delninuke ar prigludusiomis ilgomis pirštinaitėmis.

Mažosioms Svarstyklėms galite drąsiai dovanoti muzikinius garsus skleidžiančius žaislus. Smagiai besijuokiančias lėles, mašinėles su sirenomis, muzikinę dėžutę, kurios muzika leistų mažyliui ramiai ir saldžiai užmigti.

Skorpionas (10.24 – 11.22)

Zodiako ištvermingasis. Paslapties, aistros ir ryžto kupinas ženklas, vertinantis tai, kas turi laiko patikrintą dvasią.

Skorpionui galite dovanoti egzotišką, ekstremalią ir nekasdienę pramogą: tai gali būti plaukimas slenksčiuotomis upėmis, laipiojimas uolomis, kelionė į požeminius urvus, skrydis sklandytuvu ir pan. Tinka viskas, kas nepatirta ir gali Skorpionui suteikti savęs išbandymo bei įveikimo jausmą.
Neprašausite pro šalį, padovanoję knygą. Tai gali būti tiek grožinė, pažintinė literatūra, tiek enciklopedija ar žinynas, priklausomai nuo to, kuria sritimi žmogus domisi.

Dar vienas dovanos pasiūlymas - naujas fotoaparatas, leisiantis fiksuoti svarbias, unikalias akimirkas bei išgyvenimus.

Kolekciniai daiktai. Galbūt jūsų skorpionas renka monetas, pašto ženklus, o gal tai sidabriniai šaukšteliai kavai ar automobilių modeliukai? Pasistenkite įsijausti į šio ženklo dvasią, tai labai svarbu!

Šaulys (11.23 – 12.21)

Plačios pasaulėžiūros bei žingeidumo atstovas. Bene vienintelis iš dvylikos zodiako ženklų, sugebantis vienu metu domėtis įvairiomis gyvenimo sritimis, kurios padeda tobulėti įvairiapusiškai.
Todėl šauliui puikiai tiks viskas, kas suteikia pažinimo skonį.

Pradėkime nuo knygų. Įvairiausių sričių dalykinė, mokomoji, lavinamoji literatūra. Tai gali būti net vadovas apie bičių ūkį. Dovanokite jį Šauliui drąsiai. Perskaitęs šią knygą, jis savo užantyje turės dar vieną temą, leisiančią nuobodų pokalbį paversti dėmesio verta diskusija.

Šaulio ženklo atstovus ypatingai masina nepažintos vietos. Tai tikrai nebus turistų numindžiotos sostinės. Jis mieliau rinksis šalies kraštovaizdį bei tikrą, realų žmonių gyvenimą atspindinčias vietoves. Todėl jam drąsiai galite dovanoti kelionę, kad ir ne į tolimą kraštą.

Renkant konkretų daiktą, puikiausiai tiks pasaulio atlasas, žemėlapių rinkinys, kompasas, žiūronai ar funkcionalus kelioninis krepšys. Tai Šaulio ženklo daiktai.

Mažiesiems Šauliukams dovanokite knygeles apie piratus bei kelionę aplink pasaulį, tai padės jiems svajoti.

Ožiaragis (12.22 – 01.20)

Stabilus, patikimas, profesionalumo bei užsibrėžto tikslo siekiantis ženklas. Ožiaragiams puikiai tiks dovanos, praversiančios tikslo siekimo kelyje. Tai gali būti išmanusis telefonas, didelės talpos USB atmintinė, profesionalus fotoaparatas, įvairiakalbis žodynas ar mokomoji literatūra.

Kadangi ožiaragio stichija yra kalnai, galite drąsiai dovanoti daiktus, kurie praverstų kelionėje: funkcionalus sulankstomas peiliukas, žibintuvėlis, talpi ir neperšlampama kuprinė, termosas ar pan.

Ožiaragės moterys džiaugsis dovanų gavusios praktišką daiktą, kuris palengvintų jos buitį: funkcionalų dulkių siurblį, laidynę, plaktuvą, skrudintuvę ar pan.

Mažieji Ožiaragiukai nuo mažų dienų linkę viską atlikti patys, todėl galite jiems lengvai dovanoti konstruktorių, įvairias dėliones. Paaugusiems: šachmatus, loginius žaidimus, kompiuterį.

Vandenis (1.21 – 2.19)

Originalus, išradingas zodiako ženklas. Ypatingai vertinantis draugystę. Šio ženklo atstovui, atsižvelgiant į jo skonį, galite dovanoti viską, kas jo širdžiai artima bei miela. Pradedant nuo asmeninių daiktų: įvairūs aksesuarai, mėgiami aromatai, apatinis trikotažas, iki mielų smulkmenų namų aplinkai jaukinti, kaip antai: kvepiančios žvakės, dekoratyvinės pagalvėlės, rankšluosčiai, pledas ir pan.

Kadangi Vandeniai ne tik mėgsta lankytis svečiuose, bet ir patys mielai kviečia į svečius, galite rinkti dovanas jaukiam ir įdomiam laiko praleidimui. Tai gali būti: fondiu rinkinys, sūrio įrankių rinkinys, įvairios taurės, padėklas, prieskonių rinkiniai, įvairūs saldumynai, arbatos, kava, gėrimai ir pan.

Be abejonės, knygos. Rinkdami jas būtinai pasidomėkite, kokia kita knyga, kurią jūsų Vandenis norėtų perskaityti?

Mažiesiems Vandeniams tiks įvairūs žaislai, pradedant įvairiomis dėlionėmis, baigiant lėlėmis, mašinėlėmis bei pliušiniais meškinais.

Žuvys (2.20 – 3.20)

Zodiako kūrybingieji. Kiekvieno Žuvų atstovo kūryba gali pasireikšti savaip. Nuo maisto gaminimo iki tikrų meninių šedevrų. Tai be galo subtilų jausminį pagrindą turintis ženklas.

Todėl Žuvims galite rinkti įvairias su kūrybine raiška susijusias dovanas: nuo molberto ir akvarelės iki naujausios „photo shop“ programos versijos.

Tai gali būti įvairių menininkų bei autorių darbai. Pradedant aksesuarais, baigiant interjero detalėmis kaip antai: įvairūs paveikslai, vazos, keramikos darbai ir pan.
Įvairūs mėgiamos muzikos įrašai. Bilietai į patinkančio atlikėjo ar muzikos grupės koncertą. Moterys tikrai įvertins dovanų gavusios kuponą į tapybos ant šilko pamokas.

Ir, žinoma, dar kartą knygos: nuo įvairių enciklopedijų iki poezijos rinktinių. Mažosioms Žuvytėms galite padovanoti spalvotus pieštukus, kreidutes ar žaislinį pianiną. Galbūt kažkada iš to gims tikras noras muzikuoti?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją