EKO ženklą galima pamatyti ant daugelio dalyvių eksponuojamų gaminių: baldų, avalynės, drabužių, vėžimėlių, automobilių kėdučių, žaislų ir kt. Daugelis parodos dalyvių ne tik eksponuos aplinkai saugią produkciją, tačiau ekologiškomis priemonėmis apipavidalins ir savo stendus. Ekologijos tema bus ryški ir parodoje įsikursiančiame „Žaliame mieste“, ji atsispindės ir parodos renginiuose.

Šiemet parodoje naujausius savo gaminius ir paslaugas demonstruoja 90 bendrovių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Portugalijos. Įmonės savo stenduose pristato daugiau nei 300 prekių ženklų iš viso pasaulio.

Lankytojų laukia naujausi žaislai ir žaidimai, knygos, baldai, avalynė ir drabužiai vaikams, prekės būsimoms mamoms ir kūdikiams bei „Žalias miestas“, kurį kuria daugiau nei dvidešimt įvairių verslo ir visuomeninių organizacijų, savo veikloje besivadovaujančių ekologiškos gyvensenos idėjomis.

„Žaliame mieste“ veikia ekologiškas vaikų darželis “Dūzginėlis”, kuris vaikus ir mamytes mokys įvairių įdomių veiklų – patiems pasidaryti popierių, muilą, kepti duoną. Čia trumpam tėveliai netgi galės palikti savo vaikus, o patys pasivaikščioti po parodą.

Šiame mieste kartu su vaikais bus galima sukurti didžiausią kilimą iš saldainių popierėlių, susipažinti su teminiais užsiėmimais (duonos kepimu, vaistažolių rinkimu), pasivaišinti žolelių arbata.

Odontologijos klinikoje VUMF Odontologijos instituto studentai demonstruos kaip teisingai valytis dantukus ir aiškins apie dantukų valymo svarbą, organizuos švariausių dantukų konkursą.

Žaislų ligoninėje LIMSA medicinos studentai organizuos vaikams piešinių konkursus ir mokys pirmosios pagalbos įgūdžių. Su alternatyvia ligonine supažindins kinų įmonė, kuri tiek tėvelius, tiek vaikus kvies gydytis netradiciniais gydymo būdais: garso terapija, akupunktūra, homeopatija, joga.

Jogos mokytojai mokys mažylius jogos, papasakos apie centre organizuojamus vaikų gimtadienius, vaišins jogų arbata, gros su gongais ir tibetietiškais dubenimis.

Menų terapijos centro psichologai, menų terapeutai bei pedagogai kvies tėvelius drauge su vaikais piešti bendrus piešinius, o „Žalio miesto“ bibliotekoje bus galima ne tik paskaityti vaikiškų knygučių, bet ir dalyvauti žaidime „Surask. Atsakyk“.

Pagrindinėje „Žalio miesto“ aikštėje bus galima pailsėti „Puškupušku“ sėdmaišiuose, statyti medinių kaladėlių pilis... O pailsėjus vėl pasinerti į šurmulingą miesto gyvenimą ir aplankyti, be abejo, turgų, nes koks gi miestas be turgaus! Pirmą kartą čia veiks mainų turgeliai, galima atnešti vaikų išaugtus rūbelius, žaislus, batus ir iškeisti juos į kitus.

Paroda tęsia savo tradicijas ir vėl rengia „Ropliukų čempionatą“ bei daugybę kitų smagių renginių, koncertų, madų šou, žaidimų, čempionatų.

Parodoje “Vaikų šalis“ vyks lapkričio 19-21 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo", 5 salėje ir galerijoje. Dvi pirmas dienas paroda veiks nuo 10 val. iki 19 val., o sekmadienį - iki 17 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją