„Sugrįžtame sustiprėję dalyvių ir erdvių skaičiumi. Pristatysime ne tik tai, ką turime įdomiausio Lietuvos dizaino scenoje, bet ir tai, kas yra šiandien demonstruojama tarptautiniuose dizaino forumuose. Pavyzdžiui, Vilnių aplankys ekspozicijos rodytos šiųmetinėje Milano dizaino savaitėje. Publika turės proga susipažinti su per kelis dešimtmečius kultiniais dizaino srityje tapusiais prekių ženklų objektais“, – sakė viena renginio idėjos sumanytojų ir įgyvendintojų Dalia Mauricaitė.

„Dizaino savaitgalis“ neapsiribos vien dizaino pristatymais. Veiksmas loftų kvartale gegužės 20-23 d. vyks dieną ir naktį, čia įsikurs meno kolektyvai ir galerijų atstovai, buvusiose pramoninėse patalpose menininkai kurs garso ir šviesos instaliacijas, vyks loftų kvartale jau įprastais tampantys elektroninės muzikos vakarėliai.

„Į kvartalą sutraukiant dizainerius, menininkus ar tiesiog aktyvius besidominčius žmones norime pakreipti besiformuojančio kvartalo specifiką kūrybos link. Tikime, kad Naujamiesčio loftai gali tapti vieta, kur vyksta bendravimas, gimsta ir yra įgyvendinamos idėjos - iš dalies formuojasi Lietuvos kūrybinės industrijos tradicija“, - teigė renginio organizatorė.

„Dizaino savaitgalio“ organizatoriai - „Contraforma“ ir „Daiktų viešbutis“. „Dizaino savaitgalis“ - tai nepriklausoma renginio „Dizaino savaitė“ dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją