„Mados infekcijoje” dalyvauja nuo 2003-ųjų. Gabrielė – viena iš prekinio vardo „SwanPh” kūrėjų kartu su dizaineriais J. Rimkute, I. Ševiakovaite, R. Strazdaite ir S. Gandžiumianu.

Apie kolekciją „Dono”

Kolekcijos idėja: „Dono“ išvertus iš lotynų k. – dovanoju.

Donorystė arba dovanojimas dviem būdais:

1. Fizinė donorystė - kai žmogus savanoriškai duoda savo kraujo, audinių ar kurį nors organą ligoniui ar sužeistajam. Gyvenimo dovanojimas mirties akivaizdoje.
2. Dvasinė donorystė - geranoriška, nesavanaudiška pagalba, bendravimas, bendradarbiavimas, kūryba, idėjų apykaita – tai, iš ko gimsta nauja, pozityvi kokybė.

Išraiškos priemonės:

1. grafiniai piešiniai;
2. spalva – atspindinti žmonių ir jų įsitikinimų skirtingumą;
3. drabužių detalės kaip organų (fizinėje plotmėje) ir idėjų (dvasinėje plotmėje) atitikmuo.

Tikslai

1. Atkreipti visuomenės dėmesį į donorystę ir paskatinti žmonių pritarimą organų dovanojimui po mirties. „Pritarti organų donorystei – reiškia, išeinant dovanoti viltį gyventi kitiems. Mes tikime, kad ir kiti pasielgs taip, kaip elgiamės mes” (išrašas iš Donorystės Asociacijos Misijos).

Gabrielė Januškevičiūtė
2. Paskatinti besąlyginio dovanojimo ir davimo idėją bet kokioje gyvenimiškoje situacijoje. Duodami gauname.

"Kurdama šią kolekciją, ieškojau žmonių, kurie prisijungtų – grafikos dizainerių, fotografo. Mūsų bendradarbiavimas – gražiausia kolekcijos kūrybos dalis", - sakė dizainerė.

3. Asmeninis – išanalizavus donorystės situaciją Lietuvoje ir Pasaulyje, per kūrybinį procesą nugalėti vidines baimes ir pasirašyti Donoro kortelę.

4. Dėvėjimui pritaikytos, mobilios moteriškos kolekcijos sukūrimas (daugelį drabužių nesunkiai bus galima adaptuoti ir vyrams)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją