Anot dizainerės, sunku išskirti vieną, labiausiai pavykusią kolekciją, nes kiekviena yra išgyventa ir sukurta pagal to meto išgyvenimus. Tačiau yra kelios, kurios jai ypač brangios.

2005 m. kolekcija „Padėvėsiu tavo paslaptį“ – turinti istoriją.

Visi mes gyvename šiuolaikiniame pasaulyje, bet be jo turime ir savo, individualų pasaulį. Aplinka, kurioje mes gyvename, įtakoja mūsų dėvimus drabužius. O ar įtakoja aprangą mūsų vidinis pasaulis? Tai buvo kolekcija, skirta moteriai, turinčiai paslaptį.

„2006 m. kolekcija „TA“ susieta su man brangiu žmogumi, - sakė dizainerė. – Po šios kolekcijos pristatymo labai verkiau, niekaip negalėjau sustoti ir paaiškinti - kodėl?“

Šios kolekcijos moteris buvo pilna nostalgijos gražiai istorinei praeičiai. Tokiai, kai buvo galima gėrėtis peltakiais ir nėriniais, minkštu klosčių kritimu, gofruoto ar plisuoto audinio žvilgesiu...

2007 m. kolekcija „Pažiūrėk man į akis“ jai pati estetiškiausia ir lengviausia.

„Ši kolekcija skirta moterims, kurios dėvi suknelę. O kokia ta suknelė, priklauso nuo pačios moters. Kurdama suknelių kolekciją, stengiausi aprengti vis kitokią moterį, klausdama, ar jau sukurta tokia suknelė, kuri tiktų visoms“, - taip apie kolekciją anuomet kalbėjo dizainerė.

„Man brangi ir 2008 m. kolekcija „Šaltas vanduo“ (FOTO), - teigė dizainerė ir pridūrė, kad šiai kolekcijai pasiruošti buvo bene sunkiausia: Renginio data keitėsi keliskart, o kaip tik tuo metu planavau kelionę - jos data kaip tyčia sutapo su renginio data. Kolekciją pristačiau, bet teko koreguoti kolekcijos idėją taip, kad pasirodymui neprireiktų avalynės. Po šou avalynę būtų reikėję grąžinti į parduotuvę - aš tam laiko nebeturėjau, jau ir taip turėjau pasivyti draugus lėktuvu, kurie išvyko keliomis dienomis ankščiau“.

Nors kalbama, kad kolekcijos pabaigiamos paskutinę naktį, J. Januškevičiūtės-Žiugždienės nuomone, ji „yra baigta tik tuomet, kai pristatoma renginyje ir parodoma ant podiumo“.

Jurga Januškevičiūtė Žiugždienė
„Iki tos akimirkos vis tiek negali ramiai laukti, vis kažką tobulini ar randi geresnį pristatymo variantą, tad darbo užtenka iki pat pabaigos“, – šypsojosi kūrėja.

„Mados infekcija“ užaugo

„Renginys tapo profesionalesnis, jis „užaugo, - mano dizainerė, tačiau esminė festivalio koncepcija liko nepakitusi išliko iki šių dienų. - Pradedančiam dizaineriui, „Mados infekcija“ suteikia galimybę būti pastebėtam ir įvertintam, be to, suteikia „sparnus“, suvokimą apie madą ir save. Ugdo skonį, suteikia bendravimą ir daug kitų be galo svarbių ir gerų dalykų. Visa tai šis festivalis suteikė ir man“.

Jauniems talentams dizainerė palinkėjo nebijoti būti savimi: „Tai jūsų sėkmė“. Visgi jai pasiekti reikalingas ne tik noras, tačiau nuolatinis tobulėjimas: „Sukurti vieną kolekciją nėra labai sunku, bet kūrybingą, gerą kolekciją pristatyti kiekvienais metais tai jau profesionalumas. To jauniems dizaineriams ir linkiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją