Dušo maišytuvo vieta


Tam, kad teisingai pasirinktume būsimo maišytuvo vietą, turime įvertinti kelias aplinkybes:

- jeigu maišytuvas įrengiamas dviems funkcijoms (dušo bei vonios pripylimo) atlikti, jis turėtų būti lengvai pasiekiamas tiek gulint vonioje, tiek prausiantis atsistojus.

- maišytuvo detalės neturėtų būti per daug atsikišusios, nes kitaip galima skaudžiai užsigauti į metalinius paviršius, ypač tada, kai užsimerkę plaunamės galvą.

Konstrukciniai ypatumai

Dušo maišytuvai pagal montavimo būdą skirstomi į dvi rūšis – išorinio ir vidinio montavimo:

- išorinio montavimo maišytuvas yra matomas visas. Jis prijungiamas standartiniu atstumu tarp įvadinių vamzdžių - 150 mm. Tokį maišytuvą galima rinktis bet kurios firmos.

- vidinio montavimo maišytuvai išorėje turi tik vandens čiaupą ir reguliavimo rankenėles – jie atrodo moderniai ir prabangiai. Be to, jais patogu naudotis, lengva nuvalyti. Tokie dušo maišytuvai dažnai įrengiami geriausių viešbučių vonios kambariuose.

Pasirinkus vidinio montavimo maišytuvą svarbu įvertinti gamintojo rekomendacijas: kaip privesti vandenį, kokias revizines detales reikia įrengti.

Termostatinių maišytuvų privalumai

Įlipę į dušo kabiną ir pradėję praustis galime patirti karšto arba šalto vandens šoką, kol nureguliuosime jo reikiamą temperatūrą. Reguliuojant mechaniškai, tai gali trukti keliolika sekundžių. Tačiau šios nemalonios prausimosi pradžios galime išvengti, įsirengę termostatinį arba kitaip - savireguliuojantį maišytuvą.

Turint tokį maišytuvą, reikiamą vandens temperatūrą užteks nustatyti vieną kartą - visais kitais kartais tereikės reguliuoti vandens srovės stiprumą. Net ir trumpam išjungus srovę ir vėl ją įjungus, vandens temperatūra nebus pasikeitusi. Be to, termostatinių maišytuvų korpusas yra izoliuotas specialiomis medžiagomis, kurios garantuoja, kad prisilietus prie jo - nenusiplikysite.

Šiuolaikiniai maišytuvai yra daugiafunkciniai. Prie kriauklės maišytuvo, kuris yra netoli unitazo, galima prijungti bide funkciją, o dušo kabinoje įsirengti maišytuvą, atliekantį įvairias vandens masažo procedūras.