Apie kiekvieną skaičių internete galima rasti įvairios informacijos, tačiau numerologijos praktikė Dovilė Mardosienė sako, kad toli gražu ne viskas yra teisybė. Ji įsitikinusi – daugelį mitų sugalvojo patys žmonės, tad į juos reikėtų žvelgti kritiškai. Tad, ką apie skaičių 7 sako numerologija?

„Kiekvienas skaičius turi savo reikšmę, kuri yra ypatinga ir unikali. Svarbu tai, kad skirtinguose aspektuose aktyvuojasi unikalios skaičiaus vibracijos. Kalbant specifinėmis temomis, tas pats skaičius gali būti interpretuojamas skirtingai. Taip pat, svarbu bendras kontekstas: kokie dar skaičiai yra šalia, ar jie turi kažkokią įtaką, ar juos vertiname analizuodami visą situaciją. Numerologiškai skaičius 7 yra interpretuojamas, aiškinamas bei atkoduojamas priklausomai nuo situacijos, kurioje jį vertiname“, – paaiškina specialistė. D. Mardosienė siūlo į skaičių septyni pažvelgti atidžiau ir panagrinėti, kodėl jis itin aktualus šiemet – 2023–aisiais.

Dovilė Mardosienė (Rūtos Rylaitės nuotr.)

Ar tikrai 7 – laimės ir sėkmės skaičius?

Prie numerologijos dar tikrai grįšime, tačiau smalsu paanalizuoti, kodėl gi daugelis žmonių tiki, kad septynetas atneša sėkmę? Manoma, kad jis patraukia dėmesį ir sukelia teigiamas emocijas. Būtent todėl visame pasaulyje išleista daugybė knygų, kurių pavadinime skamba ir žodis „septyni“ – „Septyni sėkmingų žmonių įpročiai“, „Septyni meilės dėsniai“, „Septyni dvasiniai jogos dėsniai“.

Šis skaičius neretai naudojamas ir spaudoje, siekiant pritraukti bei sudominti skaitytojus. Internete gausu straipsnių, kurių antraštėse skamba šis žodis: „Septynios emociškai stiprių žmonių charakteristikos“, „Septyni būdai sutaupyti“, „Septynios taisyklės, kurios padės išmokti anglų kalbos“.

Būtina paminėti ir tai, kad būtent septynetas yra pasirinktas laimingu skaičiumi, pranešančiu apie laimėtus pinigus, sėkmę išbandant prie lošimo automato.

Kiekvienas žino garsiausius antikinio pasaulio statinius, kurie buvo pakrikštyti septyniais pasaulio stebuklais. Septynetas asocijuojasi su ramybe ir poilsiu, nes, anot krikščionybės, pasaulis buvo sukurtas per šešias dienas, o septintąją Dievas ilsėjosi.

Skaičius 7 – lyg priminimas skirti laiko sau

D. Mardosienė – numerologijos praktikė. Ji ne tik konsultuoja žmonės, tačiau yra subūrusi visą, skaičiais besidominčių žmonių būrį, kurie ją seka socialiniame tinkle „Instagram“. Čia ji kasdien dalinasi numerologinėmis dienos analizėmis, kita aktualia informacija.
Dovilė Mardosienė (Rūtos Rylaitės nuotr.)

„Jei nagrinėjame asmeninę gimimo datą, skaičius 7 gali suteikti daugiau informacijos apie žmogaus gyvenimo filosofiją, pamatinius vertybinius dalykus“, – pasakoja ji.

Vis dėlto, jei kalbame apie numerologinius žmogaus gyvenimo ciklus, pašnekovė pabrėžia, kad 7–aisiais metais rekomenduojama nešvaistyti savo energijos, kaupti resursus, tausoti save, apriboti sunkių fizinių darbų kiekį.

„Tai – apmąstymo ir poilsio metai, kuomet žmogui labai naudinga pabūti vienam. Ypač naudinga veikti tai, kam nereikia skirti daug resursų. Panašiai ir gyvenant 7–ąjį numerologinį mėnesį. Tai – puikus laikas fokusuotis į save ir skirti laiko būtent sau“, – sako numerologė.

Anot jos, yra sričių, kuriose skaičius 7 signalizuoja apie vienišo žmogaus gyvenimo kelią. Pavyzdžiui, kuomet numerologai šifruoja žmogaus vardą ir pavardę, būtent šis skaičius parodo, kad asmuo gali rinktis vienišiaus kelią. Tačiau specialistė pabrėžia, kad visiems skaičiams galioja svarbiausia taisyklė – juos vertinti reikia ne vienus, o atsižvelgti į kontekstą, greta esančius skaičius.

Jei „persekioja“ skaičius 7

Numerologė D. Mardosienė kasdien konsultuoja žmones, kurie į ją kreipiasi norėdami daugiau sužinoti apie skaičius. Pasitaiko, kad klientai nori išsiaiškinti, kodėl jie nuolat mato ir pastebi konkretų skaičių.

„Dažniausiai itin dažnai pastebime tam tikras valandas laikrodyje – 11:11, 12:12 ir panašiai. Neretai žmogus konkrečiu laiku labai dažnai pradeda žvilgtelėti į laikrodį. Tokiu atveju pirmiausia kviečiu atsikratyti įtampos ir „atkoduoti“ save. Mūsų smegenys gali būti linkusios pačios save pripratinti prie konkrečių veiksmų. Tuomet, racionaliai to nesuvokiant, žmogus ima pakelti akis į laikrodį kasdien, tuo pačiu metu“, – pasakoja specialistė.

Jei atsidūrėte tokioje situacijoje ir kasdien laikrodyje pastebite tuos pačius skaičius, numerologė rekomenduoja ramiai pasvarstyti, kodėl tai vyksta, pasistengti atsipalaiduoti ir nusiraminti.

„Jei konkretų skaičių pradėjote pastebėti netikėtose vietose, pavyzdžiui, atkreipėte dėmesį į čekį, kurio numeris 777, automobilį, kurio valstybiniai numeriai – būtent šie skaitmenys ir pabudote ryte, kuomet telefonas rodė 07:07 val., verta suklusti. Gali būti, kad tai signalai, kurių pagalba jums bandoma kažkas pasakyti. Tai vadinama „Angelų kalba“ ir dažniausiai pasitaiko, kuomet žmogus išgyvena įtemptą ir sunkų gyvenimo laikotarpį. Tokiu būdu mūsų Angelai bando atkreipti dėmesį“, – sako D. Mardosienė.

Dovilė Mardosienė (Rūtos Rylaitės nuotr.)

Ir nors dalis žmonių tokias situacijas nurašo sutapimams, anot pašnekovės tai – neatsitiktiniai atsitiktinumai ir nutinka būtent todėl, kad tam tinkamiausias laikas.

„Dažnai matant skaičių 7 galite būti tikras, kad esate teisingame kelyje: su absoliučiu palaikymu tęskite tai, ką esate pradėjęs ir stebėkite atsiskleidžiančias naujas galimybes. Jei skaičius 7 yra tik vienas iš dažnai matomų atsikartojančių skaičių, pvz.: 17:17, 272 – galutinė interpretacija jau būtų daroma atitinkamai skaičiaus 1 ir skaičiaus 2 reikšmėmis“, – paaiškina numerologė.

Ji rekomenduoja pasitikėti savimi ir atsidūrus tokioje situacijoje, kuomet, atrodo, „persekioja“ kažkoks skaičius, nusiraminti bei stengtis vadovautis atvira širdimi. Tai, anot pašnekovės – raktas į visus atsakymus.

Septynetu pažymėtas namas tiks vienišiams

Numerologė patikina, kad namų, vien pagal jų adreso skaičių, rinktis nereikia. Ji įsitikinusi, kad svarbu atkreipti dėmesį ne į patį skaičių, o vertinti detaliau – kas tame būste gyvens: individualistas, nenorintis sukurti šeimos, o gal priešingai – pora, kuri svajoja apie vestuves ir vaikus.

Su vyru renkantis savo būstą taip pat vertinome numerologinius aspektus: ar būstas tinkamas gyventi šeimai, kokias papildomas vibracijas atneša adresas, geografinės koordinatės, kiti numeriai. Mums buvo svarbu, kad gyventume vietoje, kuri mums tiktų. Galiausiai radome tokius namus. Gyvename būste, kurio numerio skaičiai tinka šeimai bei kūrybiškiems žmonėms. Nuostabu tai, kad kiti skaičiai, atsirandantys skaičiuojant adresą ir geografines koordinates, atliepia mūsų su vyru gimimo datų kodus“, – pasakoja pašnekovė.

Vis dėlto, ji pabrėžia, kad asmeniškai jiems, namai, pažymėti skaičiumi 7 – visiškai netiktų. Šiuo numeriu pažymėtas būstas labiausiai tiks vienišiams.

„Taip pat svarbu, kad vertinamas būtų ne vienas skaičius, o visų skaičių suma. Tad, jei jūsų pasirinkto būsto numeris – 157, nereikėtų išskirtinai nagrinėti tik skaičiaus septini“, – sako ji.

Norint sukurti šeimą ir džiaugtis santykiais, numerologė pataria rinktis namą ar butą, kurių galutinis skaičius – 2, 6, 8, 9. Taip pat ji pabrėžia, kad renkant tinkamą būstą konkrečiam žmogui, vertinamas ne tik buto ar namo numeris. Analizė pradedama nuo geografinių koordinačių, atskirai skaičiuojamas gatvės pavadinimas, vertinamos ir numeryje pasitaikančios raidės.

Jei gimimo datoje kartojasi skaičius 7

Numerologė primena, kad kiekvieno žmogaus gimimo data tam tikros formulės pagalba gali būti išskaičiuota į gimimo dienos kodą. Jei gimimo datoje yra du septynetai, tai nebūtinai bus galutinis šio skaičiaus kiekis, o analizėje vertinamas būtent bendras kiekis.

„Analizuodami skaičių 7 galime papasakoti apie žmogaus gyvenimo filosofiją, asmenines tiesas, taip pat 7 atsako už protinį darbą“, – pasakoja specialistė.
Asociatyvioji nuotr.

Numerologė D. Mardosienė nurodo, kad vertindami skaičių 7, apie žmogų galime sužinoti daugybę įdomių dalykų, pavyzdžiui:
  • Ar žmogus turi padidintą riziką būti apgautas, ar lengviau nei kiti pasiduoda manipuliacijoms;
  • Ar žmogus priklausomas nuo kitų žmonių vertinimo ir įtakos, kiek jam svarbi kitų žmonių nuomonė;
  • Ar žmogus gali būti linkęs vogti kitų žmonių idėjas ir pristatyti jas kaip savo;
  • Ar žmogus turi savo nuomonę, ar ji stipri ir kiek stipri;
  • Ar žmogus linkęs diskutuoti ir gavęs vertingų faktų, keisti savo nuomonę;


Pašnekovė pabrėžia, kad didelis kiekis skaičiaus 7 gimimo datoje gali nurodyti, kad žmogus yra itin talentingas psichologas ar psichoterapeutas.

„Tam tikras kiekis skaičiaus 7 gali nurodyti ir tai, ar žmonės bus ekstremalių pojūčių mėgėjai. Tokie žmonės adrenalino gali siekti ne tik per ekstremalias sporto šakas, bet ir per labai sudėtingas ir įtemptas situacijas. Jose jie nardo, kaip žuvis vandenyje ir, atrodo, mėgaujasi visu procesu“, – sako numerologė.

Ji nurodo, kad skaičius 7 artimai siejasi su Visatos dėsniais ir jų veikimu. Žmogaus gimimo schemos analizėje skaičius 7 kai kuriais atvejais gali nurodyti ir galimus praradimus gyvenime, kažkokiose žmogui svarbiose srityse: darbe, šeimoje, santykiuose.

Tačiau, anot numerologės, net esant tokiai kombinacijai – tai nėra kažkoks nuosprendis. Radus priežastį ir ją išsprendus, toks karminis ratas yra pralaužiamas. Svarbu paties žmogaus noras ieškoti atsakymų ir pastangos spręsti netenkinančias situacijas.

Dovilė Mardosienė (Rūtos Rylaitės nuotr.)

Numerologija gali padėti renkantis profesinį kelią

Specialistė nurodo, kad savo gimimo datos kode skaičių 7 turintiems žmonėms itin tinka pasirinkti profesinį kelią, kuriame dirbtų su žmonėmis.

„Tokie žmonės bus puikūs ugdytojai, mokytojai. Nors jie nemėgsta dirbti sunkaus fizinio darbo, puikiai jausis pasirinkę sritį, kurioje galės realizuoti savo gyvenimo filosofiją, klausytis kitų žmonių. Jiems svarbu, kad galėtų kalbėti tada, kai patys to nori“, – pasakoja D. Mardosienė.

Ji nurodo, kad gimimo datos kode skaičių 7 turintys žmonės dažnai būna apibūdinami kaip mąslūs, susitelkę į save. Išgirdę kažkokią juos dominančią informaciją, tokie žmonės gali susimąstyti tiek, kad nebereaguos į tai, kas vyksta aplinkui.

Numerologė sako, kad tokiems žmonėms geriausia dirbti ne verslo sektoriuje, o nevyriausybinėse organizacijose, viešosiose įstaigose. Jiems gali tikti ir valstybės tarnyba.

Skaičius 7 ir porų suderinamumas: ką reikia žinoti?

Numerologiškai nagrinėjant porų suderinamumą yra vertinamos gimimo datos ir atliekama vardo bei pavardės analizė.

„Mėgstu sakyti, kad nėra nesuderinamų žmonių, yra tik nenoras susiderinti. Suderinamumo analizėse itin giliai nagrinėjame visas gimimo datos kodo reikšmes. Lyginame gimimo schemas, galimas žmonių transformacijas ir kaip gali kisti tarpusavio santykis po jų“, – pasakoja pašnekovė.

Ji sako, kad praktikoje yra turėjusi atvejį, kuomet „Karalienės“ kodą turinčios moters vyras tik po konsultacijos suprato, kokią moterį išsirinko gyvenimo kelionei.

„Po kelių mėnesių socialiniuose tinkluose mačiau didžiulę puokštę nuostabių gėlių, padovanotų šiai klientei gimimo dienos proga. Tuomet ji rašė, kad vyras įsiklausė į tai, ką kalbėjome konsultacijos metu ir atitinkamai pasikeitė jo dėmesys“, – sako ji.

Vis dėlto, numerologė prisimena ir ne tokius sėkmingus atvejus. Pavyzdžiui, „Vienišumo“ programą turintis vyras, praėjus kelioms dienoms po konsultacijos, papriekaištavo savo žmonai, kad per ją ir vaikus neturi laiko savo hobiams. Pašnekovė įsitikinusi – jokia numerologija nepadės dviem žmonėms „susiderinti“, jei jie patys to nenorės.

„Skaičius 7 – itin svarbus, kuomet yra skaičiuojamas „Gyvenimo programos“ kodas. Šiuo atveju jis neša vienišumo programą. Ją turintis žmogus bus linkęs į vienatvę, jam patiks laiką skirti tik sau. Gali nutikti ir taip, kad žmogus vietoj to, kad spręstų kylančius iššūkius santykiuose, bus linkęs užsisklęsti. Jis gali išklausyti, gal net pažadėti kažką, tačiau po kelių dienų elgsis taip, kaip anksčiau. Skaičiaus 7 programa veda į tam tikrą atsiskyrimą. Net būdami santykiuose žmonės gali būti vieniši“, – paaiškina numerologė.

Ji sako, kad padėdama moteriai rinktis pavardę po santuokos, niekuomet nerekomenduoja pavardės, kuri jos gyvenimą pažymėtų skaičiaus 7 programa.

2023 metai ir skaičius 7

Skaičius 7 itin reikšmingas šiemet. Jei sudėtumėme visus 2023 skaičius, būtent ir gautume septynetą. D. Mardosienė teigia, kad šiemet viską reiktų vertinti per prasmingumo prizmę.

„Šiemet itin aktuali asmeninė gyvenimo filosofija. Svarbu augti kaip asmenybei, nuolat tobulėti. Tiems, kas dar tik formuoja savo požiūrį apie pasaulį, itin svarbu mokytis ginti savo unikalią poziciją. Būtina lipdyti savo unikalų požiūrį į pasaulį“, – paaiškina numerologė.

Anot jos, svarbu suvokti savo požiūrį, tačiau nereikia jo bandyti „pritempti“ prie kitų žmonių suvokimo.

„Stebėkite savo gyvenimo filosofiją, jos pokyčius ir evoliuciją, asmeninių gyvenimo tiesų transformaciją“, – visiems linki D. Mardosienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)