Kaip rašoma portale „The vintagenews“, bene tiksliausios pranašystės buvo žmogaus, gyvenusio prieš 500 metų; tas pranašystes padėjo interpretuoti šiuolaikinis rašytojas.

Ateities įvykių nuspėjimu garsėjęs Nostradamas nuspėjo karalienės mirties laiką ir pateikė daugiau spėjimų apie britų monarchijos ateitį.

Michelis de Nostredame‘as, vadinamas tiesiog Nostradamu, buvo prancūzas astrologas, išgarsėjęs dėl savo knygos „Les Prophéties“ („Pranašystės“), kurią išleido 1555 m. Kaip sakė pats autorius, į knygą jis sudėjo įvairias ateities įvykių pranašystes.

Pastaraisiais metais prancūzų astrologo darbus naujai interpretavo daugelis autorių – pritaikė jo pranašystes šiems laikams. Vienas iš tokių interpretatorių – britų rašytojas Mario Readingas. 2005 m. jis parašė knygą „Nostradamas. Visos ateities pranašystės“ („angl. „Nostradamus: The Complete Prophesies for the Future“). M. Readingas laikomas vienu geriausių pranašo spėjimų apie ateitį interpretuotoju.

Pranašystės apie britų monarchijos atstovus

M. Readingo knyga apie Nostradamą patraukė daugelio žmonių dėmesį tuo, kad jis stulbinamai tiksliai išpranašavo karalienės Elžbietos II mirtį. Viename skyriuje apie karalių Karolį III jis rašė: „Karalienė Elžbieta II mirs maždaug 2022 m., būdama apie 96 m. amžiaus, penkeriais metais jaunesnė, nei buvo jos motina, kai pasimirė.“ Akivaizdu, kad jis buvo teisus.

M. Readingo interpretacijos apie britų monarchiją tuo nesibaigia. Kitas svarus pareiškimas – kad „karalius Karolis III, išvargintas nuolatinių išpuolių prieš jį ir jo antrą žmoną, kurią vedė, praėjus 25-eriems metams po pirmosios žmonos, princesės Dianos mirties, atsisakys sosto ir perleis jį princui Williamui.“ Dar viena pranašystė – kad 2023 m. prasidės Trečiasis pasaulinis karas.

Ar jis teisingai nuspėjo ateitį?

Neabejotinai kyla klausimas, kaip žmogus, gyvenęs seniai, kai karalienės Elžbietos ir dabartinio karaliaus Karolio nė nebuvo, galėjo pateikti tokių tikslių pranašysčių apie jų ateitį? Iš tiesų jis nepateikė tokių pranašysčių. Originaliuose kelių šimtmečių senumo Nostradamo raštuose nebuvo konkrečiai minima britų monarchija 2022 m., tai – rašytojo M. Readingo interpretacija (tenka pripažinti – gana įspūdinga).

Dar vienas įdomus faktas – Nostradamo pranašystėse nėra minima nei viena konkreti pasaulio šalis. M. Readingas pateikė įdomių ir įtikinamų Nostradamo darbų interpretacijų, tuo pačiu jis parodė, kokios miglotos realiai buvo prancūzų astrologo pranašystės.

M. Readingas savo knygos skyriaus pradžioje pateikė ištrauką iš originalo, kuri išvertus skamba taip: „Nes jie nepritarė jo skyryboms; žmogus, kurį vėliau jie laikė nederamu; žmonės išvarys salų karalių; jį pakeis žmogus, kurį niekas nesitikėjo tapsiant karaliumi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją