Žmonės linkę pasitikėti tais, kurie turi gerą reputaciją: yra sąžiningi, patikimi ir atsakingi. Susigadinti reputaciją labai lengva – užtenka vos vieną kartą pasielgti nesąžiningai ir iškart pasklis neigiamos apkalbos. Tačiau atpažinti patikimą žmogų gali būti dar sunkiau.

Nėra vieno apibrėžimo, kuris paaiškintų, koks yra patikimas žmogus. Tai toks asmuo, kuris:

  • Nuoširdus.
  • Veiksmai atitinka žodžius.
  • Gali pasakyti „ne“ pagarbiai ir „taip“ patikimai.
  • Laikosi susitarimų arba iš naujo derina sąlygas.
  • Moka pripažinti, kai ko nors nemoka, negali atlikti.
  • Yra ir lankstus, ir patikimas.
  • Nuoširdžiai apgailestauja, jei turi ką nors nuvilti.
  • Linkęs ieškoti kompromisų, tačiau ištikimas savo esminėms vertybėms.
  • Etiškas elgesys, teigiamos vertybės ir principai – išskirtiniai šios asmenybės bruožai.
  • Nori ir moka kalbėti maloniai apie tai, ko kiti nenori girdėti.
  • Geba išreikšti nesutikimą, bet nesivelti į ginčus. Ieško draugiškų argumentų.
  • Neslepia savo jausmų, tikslų.
  • Toleruoja kitokį žmonių požiūrį.


Astrologė Guadalupe Terrones, kurią cituoja „Reader’s Digest”, siūlo išsiaiškinti, kurių Zodiako ženklų atstovai, esant reikalui, dėl jūsų išsinertų iš kailio, o kurie, veikiausiai, paliktų ant ledo.
Kuriais Zodiako ženklais galima pasitikėti?

Veikiausiai bus įdomu ne tik išsiaiškinti, kuriais žmonėmis galima pasikliauti, bet ir pasitikrinti, kurioje pasitikėjimo skalės vietoje esate patys.

Astrologė G. Terrones aptarė kiekvieno Zodiako ženklo privalumus ir trūkumus, turėdama omenyje jų patikimumą ir ištikimybę tiesai įvairiose srityse.

Norėdami sužinoti, kurią vietą (ne)patikimumo reitinge užimate, peržiūrėkite mažėjančia tvarka nuo labiausiai iki mažiausiai patikimo išdėstytus visus 12 ženklų. Žinodami, kuo galite pasikliauti, galėsite lengviau išgyventi (ne)sėkmingiausius šių metų mėnesius.

Mergelė (rugpjūčio 23 d. – rugsėjo 22 d.)

Stiprios, patikimos ir sąžiningos Mergelės – tikras patikimumo įsikūnijimas. Dėl savo į detales orientuoto proto jos yra ir itin punktualios bei tikslios, o šios savybės Mergelėms padeda atsiminti praktiškai viską, ką joms esate pasakę. Tad nenuostabu, kad jos geba duoti taiklių patarimų. „Jos ypač dėmesingos ir visada pasakys tiesą. Kartais ta tiesa gali būti kiek kartoka, bet Mergelės tokiu būdu tik stengiasi jums padėti. Jos nemano, kad priešingas elgesys ilgainiui jums išeitų į naudą, mat Mergelės nori, kad vis labiau tobulėtumėte“, – sako G. Terrones. Mergelės – ne tik geros draugės, bet ir patikimos bendradarbės.

Kompiuteris

Jautis (balandžio 20 d. – gegužės 20 d.)

Jautis, kuris, kaip ir Mergelė, yra žemės ženklų atstovas, irgi užima aukštą vietą patikimumo skalėje. „Jie iš prigimties yra stabilūs, žemiški, patikimi ir praktiški, – sako astrologė, – jie yra patikimi draugai ir partneriai.“ Visgi, nors draugai Jaučiai visuomet bus jūsų pusėje, jie ne visada tiesiai išsakys savo mintis. Pavyzdžiui, supykęs Jautis gali atvirai neišdėstyti, ką jaučia, ir netgi tapti agresyvus. Dažnai Jaučiai galvoja, kad nebūtina aiškinti, nes patys turėtumėte susiprasti, ką jie jaučia, arba ką padarėte ne taip. Tuo metu jų pašnekovams tokie nutylėjimai gali pasirodyti kiek egoistiški.

Vandenis (sausio 20 d. – vasario 18 d.)

Po šiuo ženklu gimusiais žmonėmis galima pasitikėti – jau vien dėl to, kad jie yra itin objektyvūs. Vandeniams tiesa yra tiesiog faktas, o ne moralės klausimas. „Nors jais galima pasikliauti, užmegzti emocinį ryšį yra beveik neįveikiama užduotis. Vandeniai yra tarsi mokslinė patikimumo versija“, – pastebi G. Terrones. Šis neįtikėtinai intelektualus ženklas nemeluoja, tačiau Vandeniams gali būti sunku suprasti asmeninius niuansus, todėl prieš išsipasakodami jiems, apsibrėžkite sau, kokių patarimų jums reikia.

Vėžys (birželio 21 d. – liepos 22d.)

Vėžiai yra rūpestingi ir ištikimi žmonės, kuriais galima pasikliauti, žinant, kai jie bus šalia tuomet, kai jų labiausiai reikės. Vėžys, kuris dažnai apibūdinamas kaip didžiausias namų židinio kurstytojas iš visų Zodiako ženklų, jums nepagailės savo paramos ir globos pačiu sunkiausiu metu. Jie bus tas petys, ant kurio galėsite išverkti po skyrybų, arba pirmieji atskubės į pagalbą, kai jūsų artimasis atsidurs ligoninėje. Tačiau, kaip ir Jautis, šis ženklas gali kiek svyruoti bendraudamas. „Vėžiai linkę į pasyvią agresiją. Labiau verta tikėti jų emocijomis, o ne kalbomis“, – pabrėžia astrologė. Avinas jums išrėš viską tiesiai šviesiai (daugiau apie tai toliau tekste), o štai Vėžys privers išmokti skaityti tarp eilučių. Veikiausiai todėl pastarieji laikomi vienu mandagiausių Zodiako ženklų.

Skorpionas (spalio 23 d. – lapkričio 21 d.)

Skorpionas yra slapukauti linkęs, bet nebūtinai piktavališkas Zodiako ženklas. „Jie nėra atlapaširdžiai žmonės. Skorpionas – itin uždaras vandens ženklas, su kuriuo bendraujant teks pasikliauti savo intuicija“, – teigia G. Terrones. Skorpionas neskubės žarstyti patarimų ar piršti savo nuomonės, galbūt net nebus lengvai pasiekiamas. „Vis dėlto, peržengus tą ledo barjerą, jie tikriausiai bus vieni patikimiausių ir ištikimiausių žmonių“, – priduria astrologė. Skorpionai saugos jūsų paslaptis tarsi savo pačių ir gins jus taip, kaip gintų save. O štai jiems patiems būtų verta išmokti labiau atsiverti kitiems žmonėms.

Liūtas (liepos 23 d. – rugpjūčio 22 d.)

Jei Liūtas ką nors nuoširdžiai myli, dėl jo ištikimybės niekada nekils abejonių. „Jie visada darys tai, kas geriausia kitam žmogui“, – sako ekspertė. Liūtai yra romantiški ir mėgsta įspūdingai stebinti tiek dar flirtuodami su partneriu, tiek jau tvirtai jį laikydami savo glėbyje. Nėra meilesnio ir labiau atsidavusio Zodiako ženklo už Liūtą. Tačiau šis ugnies ženklas kartais gali būti pernelyg aistringas. „Jie tokie dramatiški, didžiausiai aktoriai iš visų Zodiako ženklų. Liūtai gali bet kokį dalyką perdėti ir hiperbolizuoti, tad į jų aistrą reiktų žiūrėti atsargiai,“ – perspėja astrologė. Liūtas sąmoningai nesigriebtų melo, kad gautų sau norimą daiktą ar žmogų, bet šiukštu nepainiokite jų užsidegimo ir įvairiausių pagražinimų su tikra meile ir įsipareigojimu.

Šaulys (lapkričio 22 d. – gruodžio 21 d.)

Šauliai yra puikūs draugai, kurie bus sąžiningi ir atviri, tačiau ne visada elgsis supratingai. „Kartais jie gali būti kiek dogmatiški: jie visuomet leis aplinkiniams žinoti jų nuomones ir įsitikinimus“, – sako G. Terrones. Į Šaulį visada galite kreiptis nuoširdaus patarimo, tačiau jis ne visuomet bus naudingas, nes šis Zodiako ženklas dažnai yra siaurai mąstantis. Galite pasijusti ne išklausyti, o teisiami, nors Šauliai nebūtinai taip elgsis tyčia. Visgi ne visuomet gali būti jauku su jais dalytis savo mintimis. Punktualumas paprastai taip pat nėra jų stiprioji pusė. „Ar kažką suplanavę galite jais pasikliauti, kad, kaip ir sutarta, jie atsikels 7 val.? Tikriausiai ne“, – perspėja astrologė.

Avinas (kovo 21 d. – balandžio 19 d.)

Avinas – vienas iš tų ženklų, kurie vienomis aplinkybėmis gali būti patikimi, o kitomis – jau ne. Jie yra sąžiningi (kartais pernelyg), bet ne visada padės sunkią akimirką. „Jeigu jums patikimumas reiškia punktualumą ir planų laikymąsi, tuomet Avinai nebus itin patikimi. Juos gali greitai apimti entuziazmas dėl ko nors... bet ir lygiai taip pat greitai, vos po kelių minučių, entuziazmas gali išgaruoti“, – sako G. Terrones. Ar turite bendrą darbinį projektą, ar puoselėjate romantinius santykius, toks Avinų nuotaikų svyravimas daug pastovumo nesuteiks. „Jie gali būti aistringi flirtavimo stadijoje, bet pradės nuobodžiauti, jeigu vėliau ims stigti nuolatinio jaudulio. Nenoriu tvirtinti, kad jie linkę į neištikimybę, bet...“, – perspėja astrologė.

Žuvys (vasario 19 d. – kovo 20 d.)

Gailiaširdės Žuvys visada bus šalia – iš principo. Bet visai kas kita yra priversti jas nevėluoti. „Turint omenyje praktinius patikimumo aspektus, Žuvys ne visada bus prieinamos, kai jų reikės. Bet, kalbant apie jų lojalumą ir emocijas, jomis visada bus galima pasikliauti“, – teigia G. Terrone. Šio Zodiako ženklo atstovai dažnai būna kūrybingi ir romantiškai žvelgia į gyvenimą. Jeigu Vandenis kuo tiksliausiai ir objektyviausiai apibūdins situaciją, tai Žuvys jums greičiausiai pateiks savo pikasišką interpretaciją. „Iš visų vandens ženklų Žuvimis mažiausiai galima pasitikėti, bet tik todėl, kad jos gyvena savo susikurtame mažame pasaulėlyje“, – sako astrologė.

Moteris

Ožiaragis (gruodžio 22 d. – sausio 19 d.)

Ožiaragis – dar vienas žemės ženklų atstovas – gali būti beveik liguistai praktiškas. Jis bet kokioje situacijoje darys tai, kas jam pačiam geriausia. Tai nereiškia, kad Ožiaragiu negalima pasitikėti, bet turėkite omenyje, kad jis gali būti abejingas. „Ilgalaikių santykių ir draugystės požiūriu jais tikrai galima pasikliauti, bet jie gali save išsikelti aukščiau už partnerį“, – tvirtina astrologė. Taip pat verta nepamiršti, kokią vietą draugystės su Ožiaragiu hierarchijoje užimate, mat šis žmogus pirmenybę teiks nusistovėjusiems santykiams, o ne naujiems ryšiams. Gera žinia yra tai, kad Ožiaragiai dažniausiai visiškai akivaizdžiai demonstruoja savo susidomėjimą arba jo nebuvimą. „Nesunku nuspėti, kada jais galima pasitikėti, o kada – ne“, – pažymi G. Terrones.

Svarstyklės (rugsėjo 23 d. – spalio 22 d.)

Svarstyklės yra pusiausvyros ir teisingumo ženklas, tad ironiška, kad ne visada šiais žmonėmis galima pasikliauti. „Tai ženklas, kuris atsižvelgs į abi ginčo puses. Svarstyklės visada klaus kitų žmonių nuomonės ir kartais ją įvertins labiau už savąją“, – teigia astrologė. Dėl to kartais sunku atskirti, kada Svarstyklės kalba savo mintis, o kada tik atkartoja kitų žmonių įsitikinimus. Negalima tvirtinti, kad šio ženklo atstovai iš esmės yra nesąžiningi, bet jie ne visuomet šneka nuoširdžiai. „Tačiau iš tokio įpročio išaugę, jie užmezga labai glaudų ryšį su tiesa“, – apibendrina G. Terrones. Tuomet savo įsitikinimų tvirtai besilaikančios ir sąžiningos pačios su savimi Svarstyklės su kitais žmonėmis elgsis taip pat.

Dvyniai (gegužės 21 d. – birželio 20 d.)

„Apie Dvynių patikimumą kalbėti net juokinga, nes jie iš visų Zodiako ženklų garsėja kaip mažiausiai patikimi. Dvyniai sugeba vienu metu savyje sutalpinti dvi skirtingas tiesas, nuolat būdami velnio advokatu sau ir kitiems“, – sako ekspertė. Dėl šios priežasties Dvyniai dažnai pavadinami dviveidžiais. Nors šis ženklas išties gali elgtis dviveidiškai, jis nebūtinai taip darys tyčia. Dėl savo pomėgio ir poreikio keistis jie tampa mažiau patikimi. Pavyzdžiui, jei su savo draugu Dvyniu susiplanavote po dviejų savaičių važiuoti į paplūdimį, naktį prieš kelionę jis gali staiga nuspręsti, kad labiau norėtų apsilankyti tą pačią vyksiančiame koncerte. Suprantama, jūs galite pasijusti išduoti, bet bastūnai Dvyniai to išdavyste tikrai nelaikys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją