Romane „Švytintis pasaulis“ išsiskleidžia daugiau nei per trisdešimt metų dvasinėse praktikose sukaupta autorės patirtis, piligriminių kelionių Himalajuose atspindžiai. Čia aprašomos dvasinės praktikos, regresijų į praeitus gyvenimus patirtys, gamtos dvasių pasaulis, sąmoningas kvėpavimas, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Įdomu tai, jog knyga parašyta lengvo, patrauklaus nuotykių romano forma, įtraukiančia į įdomų bei kartais, regis, neįtikėtiną veikėjų gyvenimą, nestokojama humoro.

„Daug metų esu dvasiniame kelyje, dirbu su žmonėmis, perduodama jiems įvairias dvasines praktikas. Ne kartą mačiau, jog žymiai lengviau įsisavinamos naujos žinios, jei jose yra žaismės, lengvumo, intrigos. Žmonės pavargę nuo pamokymų, daug kuo nusivylę. Rašau taip, kad skaitydamas žmogus patirtų ir nuotykį, ir kartu viliojančio, nepažinaus pasaulio stebuklą, o dvasines žinias, esančias romane, patirtis, įgytas ilgame dvasiniame kelyje, įsisavintų lengvai, nedėdamas tam specialių pastangų, tarsi savaime... Man ir pačiai įdomiau tokią knygą rašyti. Jos herojai atgyja, ima gyventi, kviečia tęsti istoriją toliau ir toliau – tiesiog negaliu jiems atsakyti!“, – apie idėją, kaip jai kilo mintis apie dvasinius dalykus rašyti intriguojančiu, žaismingu stiliumi, pasakojo N. Gabija Wolmer.

Kaip mano autorė, tai – tik pirmoji romano dalis. Pasak N. G. Wolmer, daugybė istorijų, kurios atsivėrė jai dirbant su žmonėmis, yra labai pamokančios, vertingos, stebinančios. Jose matyti, kokie neįtikėtini karminiai vingiai, susipynimai tarp žmonių gali vykti, atsiveriant praeitų gyvenimų įrašams. „Apie jas galėčiau rašyti ir rašyti daugelyje romano dalių. Kartais jos pritrenkiančios, plečiančios sąmonę, kartais supurtančios, jaudinančios iki ašarų ar įkvepiančios. Kartais istorijas man pasakoja Žemės siela ar Amžinoji dvasia. Be abejo, romane jos pateikiamos kartu su kūryba, išmone, tai nėra tik kartojimas to, ką kažkur sužinojau. Knygoje fantazija supinta su realia patirtimi, realiomis, veiksmingomis dvasinėmis praktikomis“, – teigia žinoma moteris.

Šioje knygoje aprašomos dvasinės patirtys, praktikos, kvėpavimo technikos. Įdomu, ar yra galimybė realiai kur nors tai išbandyti praktiškai, ar pati autorė to moko kitus? Kaip sako N. G. Wolmer, dvasinio centro „Udumbara“ įkūrėja ir vadovė, būtent šią vasarą ji organizuosianti poilsinę bei dvasinių mokymų, sąmoningo energinio kvėpavimo (rebirthingo), meditacijų stovyklą gamtoje, gražioje vietoje prie ežero. „Ji puikiai tiks tiems, kas nori pradėti dvasines praktikas nuo pradžių, trokšta susigrąžinti ryšį su savo giliąja savastimi bei Žemės siela, siekia išmokti sąmoningo kvėpavimo, nori susivokti apie savo sielos brandą bei jos esminius uždavinius, patirti grįžimą į gimimo momentą. Kai kuriems pavyks patirti ir praeitų gyvenimų įrašus. Turėsime įdomius aptarimus prie laužo, maudysimės, šoksime, bendrausime džiaugsimės gyvenimu nuostabios gamtos apsuptyje“, – apie vasaros planus kalba pašnekovė.

Rudeniop moteris ketina išleisti kelių dalių knygą vaikams „Daugiapasaulės sakmė“. Pirmoji dalis – „Pupsų kronikos“ jau paruošta spaudai. Daug dėmesio čia skiriama gausioms iliustracijoms, drauge su knygos dailininke autorė įdėjo daug pastangų ir meilės, kad paveikslėliai atitiktų knygos dvasią. „Tikiuosi, mums pavyko ir knyga atvers pasaulį, kurį galės pamilti vaikai. Ją parašyti mane įkvėpė anūkas Vincentas. Kuomet viešėjo pas mane, užsigavo koją, verkė. Panorau jį nuraminti. Galvoje išniro tarsi pasakos filmukas. Pradėjau jam pasakoti, parašiau pastraipėlę, perskaičiau: vaikas nurimo, tiek juokėsi, džiaugėsi, jog supratau, kad rašysiu toliau. Taip ir buvo...“, – su šypsena prisimena Gabija.

Ar pakaks laiko žinomai moteriai kasmet leisti ir skaitytojų itin pamiltą „Didijį astrologinį Mėnulio kalendorių“, leidžiamą nuo 1999 metų. Dabar jis jau turi tūkstančius gerbėjų, yra itin patogus naudoti. Autorė prisipažino ir pati juo kasdien besivadovaujanti.

„Kiekvienais metais darau detalią astrologinę būsimų metų analizę. Anksčiau sudarydavau savo reikmėms lenteles su smulkia kiekvienos dienos informacija. Vėliau supratau, kad ji gali būti naudinga daugeliui žmonių. Taigi iš dalies tai yra dalijimasis informacija, kuri man pačiai būtina. Dėl to, manau, būtų neprasminga jo nebeleisti – tūkstančiai žmonių nusiviltų, o gal net supyktų, jei netektų kasmetinio informacijos šaltinio. Juk kito kalendoriaus su kasdiene smulkia, konkrečia astrologine informacija, planetų aspektais Lietuvoje nėra“, – sakė savo gerbėjų žadanti nenuvilti N. G. Wolmer.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją