Kaip apimti pykčio elgiasi įvairūs Zodiako ženklai:

Avinas

Supykęs iškelia isterišką sceną.
Avinas – vienas ūmiausių Zodiako ženklų. Nieko stebėtino, juk jo stichija – ugnis.
Kiekvieno Avino viduje liepsnoja ugnis, kai jis įpyksta, liepsnos išsiveržia į išorę. Šio Zodiako ženklo atstovai gali įsižeisti dėl visiškai nekaltos frazės, jeigu ji kažkuo užklius.
Tokiose situacijose Avinai tampa vaikiškai kaprizingi – nepaiso aplinkinių jausmų, rėžia į akis, ką galvoja.
Įprastai Avinas pirmas nepradės konflikto, bet kilus barniui paskutinis žodis bus jo. Kartais Avinai būna nekantrūs, ypač jei juos spaudžia arba kai tenka daryti tai, kam jie dar nepasirengę.
Įdomu tai, kad jie nurimsta taip pat greitai, kaip įsiplieskia, ir netgi atleidžia juos supykdžiusiems žmonėms.
Patikimiausias būdas numaldyti Aviną – nereaguoti į jo pyktį ir išlikti ramiems.

Jautis

Jautis ilgai kaupia viską savyje, o paskui pratrūksta.
Jaučiai geraširdžiai, juos išvesti iš kantrybės nėra lengva. Bet jei vis tik pavyko – saugokitės. Iš pradžių jis subtiliai bandys paaiškinti, kas nepatinka, jeigu jo užuominų nebus paisoma, nusiteikite ugnikalnio išsiveržimui.
Jaučiai negali pakęsti neištikimybės, nelygybės ir išdavystės. Visais kitais atvejais jie sąmoningai nešvaisto energijos pykčiams.
Jautis pyksta neilgai. Tik duokite laiko jam atvėsti, o iki tol nelįskite į akis, antraip pasigailėsite.
Kai Jautis ganėtinai ramus, geriau netrukdyti jam išsakyti savo nuomonę, antraip supyks, kad nenorite išklausyti.
Išsisėmus konfliktui, Jaučiai labai greitai atleidžia, išskyrus minėtą išdavystę ar neištikimybę – šiais atvejais jie gali toliau bendrauti, tačiau jums nepavyks atkurti ankstesnių santykių.

Dvyniai

Supykę Dvyniai be paliovos kalba.
Dėl dvilypės Dvynių prigimties gana sunku nuspėti, kaip jie reaguos įpykę. Išoriškai gali atrodyti ramūs, susitelkę, bet kandūs žodžiai žeis jus iki pat širdies.
Dvyniai mėgsta kalbėti, jiems tas sekasi, nepriklausomai nuo nuotaikos. Įtūžę Dvyniai gali šaukti, keiktis, svaidyti kandžius įžeidimus arba priešingai – išsaugoti šaltakraujiškumą ir laidyti apgalvotas, kandžias pastabėles.
Laimė, Dvyniai nemoka ilgai pykti.
Jei nenurodinėsite Dvyniams, kaip elgtis, visa kita jie atleis.

Vėžys

Supykę Vėžiai išgyvena prieštaringus jausmus.
Vėžys – mylintis, suprantantis, ištikimas ir švelnus Zodiako ženklas. Iš aplinkinių tikisi vienintelio dalyko – atsakomojo ryšio. Pasijutęs per mažai mylimas, nevertinamas ar įžeistas, Vėžys iš karto pasipūs.
Jei nesuprasite, kas yra, Vėžys imsis pasyvios agresijos. Pajutęs, kad yra ignoruojamas, užsidarys savo šarvuose. Dėmesio – ilgiau ignoruoti nevalia, nes tai prastai baigsis, verčiau parodykite jam meilę, rūpestį.
Įsiskaudinęs Vėžys gali nuduoti, kad nenori kalbėti, bet tai – gudrybė. Iš tiesų jis nori kuo greičiau susitaikyti, tik nenori pirmas iškelti baltos vėliavos.
Jeigu Vėžio ženklo žmogų ignoruosite, jis palaikys tai abejingumo įrodymu ir praraja tarp jūsų pagilės. Ilgai ignoruojamą Vėžį gali apimti ir isterija.
Iš prigimties Vėžiai yra atsidavę, mylintys, to paties jie tikisi ir iš aplinkinių. Nuoskaudas jie greitai pamiršta, išskyrus didžiausias kiaulystes.

Liūtas

Liūtai supykę riaumoja.
Barnį su Liūtu laimi tas, kuris garsiausiai rėkia. Liūtas pratrūksta dėl kiekvienos smulkmenos.
Konfliktinės situacijos metu pirma jo reakcija – svaidytis įžeidinėjimais, visiškai negalvojant, kad tai kažką įskaudins. Tikėtina, kad šio Zodiako ženklo atstovas prikalbės jums bjaurių dalykų – nesiskaudinkite, tai – automatinė reakcija, žmogus išreiškia įsiūtį taip, kaip moka, išsilieja ant tų, kurie pasitaiko šalia.
Atvėsęs Liūtas nuoskaudos nesinešios, netgi tikėtina, kad bendraus taip, lyg nieko nebūtų nutikę. Liūtai greitai užsiplieskia ir greitai atvėsta.

Mergelė

Apimtos pykčio Mergelės verda savo sultyse.
Mergelė – vienas iš kantriausių, stipriai mylinčių Zodiako ženklų. Jos neįtikėtinai ilgai gali kęsti piktnaudžiavimą jų kantrybe, kol parodys pirmuosius pykčio ženklus.
Daugelis Mergelių ilgai nešioja savyje nuoskaudą, kol sustreikuoja virškinimas ar atsiranda kitokių sveikatos problemų.
Mergelės stengiasi išvengti konfliktų, nes nejaukiai jaučiasi, atvirai demonstruodamos pyktį. Bet jei nusprendė nebeslėpti jausmų, tikrai nesivaldys. Įdomu, kad net stipriai įtūžusios Mergelės išlieka pasyviai agresyvios. Neretai jos mieliau pasitraukia, užuot likusios ir davusios valią jausmams.
Mergelės nelinkusios ilgai nešiotis savyje pykčio, kita vertus, jos ilgai viską prisimena. Jeigu žmogus nepateisino pasitikėjimo, Mergelė nebegalės juo pasitikėti.

Svarstyklės

Svarstyklės supykusios slapčia verda savyje.
Svarstyklės – taikūs žmonės, gimę po šiuo ženklu stengiasi puoselėti lygiaverčius, taikius santykius su žmonėmis, vengti nesantaikos. Todėl dažnai linkę patylėti, nuslėpti savo jausmus, jei tik nepraranda savitvardos.
Svarstyklėms svarbu jų žavesys, o pyktis, jų nuomone, gali sugadinti jų įvaizdį aplinkinių akyse. Kita vertus, šio Zodiako ženklo atstovai – vieni iš jautriausių žmonių, todėl, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, bet kas gali išvesti juos iš pusiausvyros. Bet net ir tada, net per plauką nuo sprogimo, jos visaip mėgins slėpti tikruosius jausmus po mandagumo kauke.
Jei periodiškai įžeisite Svarstykles, galiausiai ims paslapčiomis jūsų nekęsti. Jos kaups minčių kartotekoje jūsų minusus, o pasitaikius progai, panaudos tai prieš jus.

Skorpionas

Piktas Skorpionas sėja emocinį chaosą.
Kaip suprasti, kad Skorpionas pyksta? Pažvelkite jam į akis – jos išduoda pyktį anksčiau, nei žodžiai ar gestai. Skorpionai linkę kaupti pyktį, nuoskaudas; iš pradžių pyksta mintyse, o paskui planuoja veiksmus, kartais ruošiasi kitam konfliktui. Tai vyksta gerokai anksčiau, nei jie pasiekia aukščiausią tašką ir pratrūksta. Tad jei piktą žvilgsnį lydi tylėjimas, geriau pasitraukite, kol Skorpionas nesugalvojo su jumis „pasikalbėti“.
Neverskite Skorpiono pasikalbėti, jeigu jis tam dar nepasirengęs, antraip pasigailėsite.
Pratrūkęs Skorpionas sukels chaosą, nepagailės skaudžiai žeidžiančių komentarų.
Skorpionai nepamiršta blogų dalykų. Atleisti gali, bet pamiršti – niekada.

Šaulys

Piktas Šaulys svaidosi žaibais.
Nesąžiningumas, neištikimybė, ksenofobiniai pasisakymai – tokie dalykai gali akimirksniu įsiutinti Šaulį, o įpykęs jis baisus.
Šaulių stichija – ugnis, tad nieko stebėtino, kad jie greitai įsiplieskia. Pirmas sudirgimo požymis – sarkazmas. Dauguma Šaulių stengiasi valdyti pyktį, nes žino – kai nurims, bus gėda, kad prarado savitvardą.
Svarbiausia – stebėkite, kad Šaulys neiškeltų dramos iš nuobodulio.

Ožiaragis

Ožiaragis iš pykčio trypia kanopomis.
Ožiaragio stichija – žemė, taigi, šie žmonės gana nuosaikūs, bet – gali iškelti griežtų reikalavimų, kurių teks laikytis, norint palaikyti namuose taiką. Ožiaragiai vertina discipliną ir atsakingumą – tiek savo, tiek kitų.
Kartais sunku suprasti, kodėl Ožiaragis staiga supyko. Be to, iš pradžių galite nė nepastebėti, kad pyksta.
Esmė ta, kad Ožiaragiai stengiasi neduoti valios emocijoms, ypač neigiamoms. Jiems nebūdinga kelti balso – veikiau patylomis pūsis ir jus ignoruos. Galiausiai trumpam gali prarasti savitvardą ir pakelti triukšmą, bet greitai nurims.
Visiškai išvestas iš pusiausvyros Ožiaragis gali imti keiktis, daužyti indus. Taip nutinka nepaprastai retai, tad šokiruoja aplinkinius.
Ožiaragis atleis įžeidėjui, tik būtinai pasakys, kad nuvylėte jį.

Vandenis

Piktas Vandenis užsidaro savyje.
Įprastai Vandeniai – atsipalaidavę žmonės, reikia pasistengti, kad juos išvestumėte iš pusiausvyros. Be to, jie nemėgsta ginčų, o ypač – beprasmiškų ginčų su užsispyrusiais žmonėmis. Supykęs Vandenis greičiau apsimes, kad jūsų nepastebi, išeis pasivaikščioti ar pasivažinėti automobiliu. Vandenio požiūriu, idealus konflikto sprendimas – ignoruoti jį įžeidusį asmenį ar pasinerti į savas mintis.
Jei nėra galimybės išvengti kontakto su erzinančiu žmogumi, Vandenis pasijus įvarytas į kampą ir tada gali pratrūkti. Paskui nustos su jumis bendrauti ir bet kokia kaina vengs jūsų, kol nurims.
Gali nutikti ir taip, kad ims nuolat jūsų vengti. Viskas priklauso nuo to, kas jam esate. Jei nesate seni pažįstami Vandenis turbūt neeikvos energijos santykių su jumis atkūrimui.

Žuvys

Žuvys įpykusios metasi nuo vieno kraštutinumo prie kito.
Viskas priklauso nuo to, kokią dieną pasipainiosite Žuvims po kojomis – jei diena nevykusi, gali išsikrauti ant jūsų, o jei įprasta diena – dauguma Žuvų pačios vengs konfliktų.
Žuvims būdinga melancholija, o tai gerai, nes didžiąją laiko dalį jos neturi laiko pykti. Bet jei jau supyksta, padariniai bus šiurpūs – pirmiausia joms pačioms. Žuvys – iš tų žmonių, kurie įtūžį nukreipia į save.
Norėdamos nusiraminti, Žuvys griebiasi alkoholio ar pan., užuot aiškinusios santykius.
Apskritai šio Zodiako ženklo atstovams reikia laiko, kad nurimtų ir atgautų pusiausvyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)