Jos išmintis paremta ne tik asmenine patirtimi, bet ir simbolizmo bei liaudies papročių išmanymu. Kai kurie daiktai iš tikrųjų gali atsinešti su savimi blogą energetiką. Ir tokių daiktų yra bent septyni, rašo svetainė lavender.land.

1. Peiliai

Žvelgiant iš magijos pusės, bet kokie duriantys ar pjaunantys daiktai yra potencialiai pavojingi. Peilius, žirkles, adatas ir panašius aštrius įrankius žmonės turėtų įsigyti patys, o ne gauti dovanų. Tokių daiktų negalima dovanoti, net jeigu jie yra antikvariniai. Aštrumas pats savaime skleidžia neigiamą energiją.

2. Laikrodžiai

Laikrodžiai turi vieną simbolinį bruožą: jie skaičiuoja minutes, valandas, dienas, metus ir kažkada vis tiek sustoja. Atrodo, viskas normalu. Tačiau jei laikrodis bus padovanotas su negeromis mintimis, jis reikš laimės, meilės ar sėkmės pabaigą.

3. Piniginės

Tuščia piniginė pasmerkia skurdui. Jei jau norite dovanoti piniginę, būtinai įdėkite į ją šiek tiek pinigų. Tai gali būti bet kokia suma, net ir vienas centas.

4. Nosinaitės

Daugelyje kultūrinių tradicijų medžiaginės nosinaitės yra naudojamos laidotuvių apeigoms. Tai savotiškas velionio atminimo įkūnijimas. Taigi šis daiktas yra persisunkęs mirties energetika. Jei nosinaitės pabuvojo laidotuvėse ar kapinėse, atminkite, kad joms nebėra vietos namuose (tai galioja ir kitiems per laidotuves naudotiems daiktams). Jei ketinate dovanoti nosinaites dėl tiesioginės jų paskirties, turėkite galvoje, kad popierinės servetėlės yra praktiškesnės ir higieniškesnės.

5. Perlai

Nepaisant kerinčio grožio, perlai daugelyje kultūrų yra našlių ir našlaičių simbolis. Jei perlai bus padovanoti ne iš geranoriškų paskatų, jie atneš tik kančias ir ašaras.

6. Veidrodžiai

Veidrodžius turbūt drąsiai galima vadinti mistinių daiktų lyderiais. Tai ypač pasakytina apie senovinius veidrodžius, kad ir kokio grožio ar vertės jie bebūtų. Tai, ką slepia jų atspindžiai, gali nusinešti jaunystę, grožį, meilę ir net gyvybę.

7. Pirštinės

Pirštinės yra nesantaikos simbolis. Jos buvo sviedžiamos priešininkui į veidą, norint iškviesti jį į dvikovą. Be to, egzistuoja daug ritualų, per kuriuos šis aprangos aksesuaras naudojamas tam, kad būtų palaužta kažkieno valia ir pasipriešinimas.

Jei atsisakyti tokios dovanos nėra galimybių, geriau ją išpirkite: pirštines padovanojusiam žmogui pasiūlykite bent simbolišką sumą pinigų. Jei ir tai padaryti nepavyks, atlikite mainus: tam žmogui taip pat padovanokite pirštines.

Šiuos patarimus galima vertinti įvairiai. Vieni jais tikės, kiti – atvirai juoksis. Tačiau atsargumas niekada nepakenks. Atidžiai stebėkite, iš kokio žmogaus priimate dovanas, ką jis dovanoja ir kokie gali būti jo ketinimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)