Ši taisyklė kartais kildinama iš nusikaltėlių pasaulio. Ji taip pat tinka ir politinių kalinių elgesio kodeksui apibrėžti. Vis dėlto galima į ją pažvelgti ir kaip į nusistatymą, būdingą tam tikro tipo asmenybėms. Šiuokart kaip tik taip šią taisyklę ir traktuosime.

Minėtų trijų principų natūraliai prisilaikantys žmonės – ypač išdidūs ir valingi. Atrodytų, tai – teigiamos savybės, tačiau gyvenimas pagal devizą „Netikėk, nebijok, neprašyk“ ne visą laiką priveda prie gero. Tarkim, netikėjimas gali išvirsti į bet kokio autoriteto neigimą ir prielaidą, kad viskas leistina. Baimės nebuvimas gali paversti žmogų objektyviai stipresnių galių auka. Nenoras ko nors prašyti yra būdingas daugeliui, tačiau tiktai dėl to, kad prašymas klaidingai siejamas su nusižeminimu ir silpnumu.

Kad ir kaip būtų, vien savo jėgomis pasitikintys žmonės tą skambų šūkį laiko kone gyvenimo moto. Kartą ko nors paprašę, jie ima jaustis įsipareigoję. Į baimę jie žvelgia kaip į kliuvinį kely link tikslo, o pasitikėjimą kiekvienu sutiktu vertina kaip greičiausią būdą prisišaukti nelaimę, rašoma portale esotericblog.ru.

Įprastame gyvenime laikytis šių taisyklių nėra lengva, todėl ir sugeba tą ne visi. Juk nuolatinis nepasitikėjimas, baimės ignoravimas ir nenoras priimti pagalbos gali privesti prie vienatvės, atšiaurumo ir susvetimėjimo.

Išdidus, vien savimi pasitikintis individas staiga gali pasijusti tarsi izoliuotas. Šis suvokimas paprastai sukelia kančią, tačiau nuo jos išsivaduoti niekas nepadės. Taigi, troškimas nuo nieko nepriklausyti gali turėti ir itin liūdnų padarinių.

Astrologai laikosi nuomonės, kad iš viso Zodiako ženklų dvyliktuko pavyktų išskirti keletą, kuriems devizas „Netikėk, nebijok, neprašyk“ yra tarsi prigimtinis nusistatymas. Tik kaupiantis gyvenimiškai patirčiai tie žmonės, esą, sugeba atsisakyti griežtų principų ir pakeisti požiūrį tiek į save, tiek į kitus.

Besąlygiškas pasitikėjimas vien savimi įmanomas tiktai tada, jei žmogus finansiškai nepriklausomas, sveikas ir turi galingus globėjus, laiku suskumbančius į pagalbą. Bebaimiškumas būdingas išskirtinai jauniems – brandžiame amžiuje ateina suvokimas, kad užsispyrėliškas principingumas tiesiog kvailas.

Ir vis dėlto – kokių Zodiako ženklų atstovai, astrologų nuomone, labiausiai linkę atsisakyti bet kokios pagalbos vien tik dėl noro įrodyti visam pasauliui, kad visą atsakomybę geba prisiimti patys.

Ypač didelis pasitikėjimas savimi būdingas Avinams. Šio Zodiako ženklo atstovai nepratę virkauti ir aimanuoti netikėtų problemų akivaizdoje.

Žmonės, kurių ženklas – Avinas, geba susitvardyti ir išlikti ramūs netgi tada, kai aplinkui tvyro sumaištis ir visi puola į paniką.

Prašymą Avinai laiko labiausiai žeminančiu poelgiu, todėl ypač retai kreipiasi pagalbos. Jie linkę pasitikėti tiktai savo jėgomis ir jokių silpnybių nepateisina.

Griežtas požiūris, kad pasikliauti galima vien savimi, būdingas ir Mergelėms. Visgi jas gelbsti ypatinga dangaus dovana. Pavojaus akimirką Mergelėms padeda intuicija, ypač tiksliai pasufleruojanti, kaip išbristi iš nemalonios padėties, nepatiriant jokių nuostolių.

Mergelės bene geriausiai girdi, ką pakužda jas globojanti planeta, todėl dažniausiai būtent intuicija padeda šio ženklo atstovams neįsivelti į pavojingas avantiūras.

Nors daugeliui atrodo, kad Mergelės – apsigimę tyleniai, iškilus kokiai nors grėsmei, šio Zodiako ženklo atstovų galvose užverda mąstymo procesai, be to, užvaldo suvokimas, kad kliautis reikia tiktai savimi ir pasitikėti – vien savo jėgomis ir nuojauta.

Tai, kad išsisukti iš bėdų Mergelėms pavyksta be draugų ir artimųjų pagalbos, labai aiškiai parodo, kokia puikia nuojauta jos apdovanotos.

Dar vienas ženklas, kurio atstovams nereikia aiškinti, kaip kada elgtis, – Skorpionas. Ypač įstabu tai, kad Skorpionai mėgsta riziką ir ekstremalias situacijas.

Žodis „baimė“ jiems regisi paslaptingas ir nesuprantamas. Skorpionai jokiu būdu nesižemins ir neprašys patarimų – visas problemas jie nusiteikę spręsti tiktai patys.

Skorpionai ypač vengia kaip nors įsipareigoti. Jaustis skolingi jie tiesiog negali, todėl niekada nieko neprašo ir kliaunasi viena savo jėgomis ir savo nuojauta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)