Per užtemimą Mėnulis išliks matomas, bet jį uždengs raudonas šešėlis. Todėl mėnulio užtemimas dažnai yra vadinamas „kruvinuoju Mėnuliu“. Pilnas Mėnulio užtemimas prasidės Vėžio ir baigsis Liūto ženkle ir į pirmą planą iškels tarpusavio santykių, meilės, šeimos klausimus. Tai ypatingas, retai įvykstantis gamtos reiškinys, suteiksiantis progų atnaujinti, sustiprinti ar net iš esmės keisti tarpusavio santykius.

Užtemimas maksimumą pasieks 7 val. 12 min. Lietuvos laiku. Lietuvoje, jei netrukdys debesuotumas, būtų matomas iki 7 val. 43 min. Baigsis – 9 val. 48 min. (tuo metu Lietuvoje matomas nebebus).

Prieš užtemimą ne tik išneškite iš namų šiukšles ir nebereikalingus, įskilusius, senus daiktus, bet ir „išsišluokite“ iš širdies liūdnesnes mintis.

Pilnas Mėnulio užtemimas – tinkamiausias laikas tarsi už slenksčio palikti nepasitikėjimą, nerimą ar pavydą, nuoskaudas, nusivylimus. Kaip perkraudami lagaminus, galime atsirinkti, kas mūsų santykiuose nebereikalinga, trukdo, jiems kenkia.

Užrašykite tai, ką norite savo gyvenime pakeisti ir atiduokite tai žvakės liepsnai su mintimis, kad tai, kas sudega, to jūsų gyvenime nebelieka. Nubraukite nuo savo santykių kasdienybės dulkes, pažvelkite į savo gyvenimo draugą mylinčiomis akimis, atsikratydami priekaištų ir nepasitenkinimo naštos. Atsilaisvinusią minčių erdvę užpildykite savo meile ir naujomis viltimis – tuo, kas jums svarbu ir brangu.

Pasiimkite į rytdieną tai, kas jus jungia, imkitės iš naujo kurti gražų gyvenimą kartu.

Ko galime tikėtis iš šio užtemimo

Astrologijoje tai svarbus dangaus reiškinys, turintis ilgalaikį efektą. Jis gali išryškinti žmonių jautrumą, sustiprinti emocijas, nesutarimus, tendencijas sureikšminti neesminius gyvenime dalykus, greitų rezultatų troškimą.

Tai laikas, kai galite suabejoti savo pasirinkimų teisingumu, tad svarbu būtų pamatyti situaciją iš jums netikėtos pusės. Mėnulio užtemimas primena mūsų požiūrį į savo gyvenimą. Galime visą laiką matyti, kas jame ne taip, ko jame trūksta ir jaustis pastoviai nelaimingais. Ir tokiame užtemime gyventi pastoviai. O galime pamilti savo gyvenimą. Tai stiprių energijų laikas, ir tik nuo mūsų priklausys, kaip tą energiją panaudosime: kuriamiems ar griaunamiems tikslams.

Kaip elgtis užtemimo dieną

Būkite atsargesni ir dėmesingesni kelyje ir buityje. Daug laiko skirkit mažiesiems. Nepriiminėkite šią dieną pačių svarbiausių sprendimų, nesiaiškinkite tarpusavio nesutarimų. Patartina nesureikšminti nesvarbių dalykų, spręsti iškilusius klausimus iš esmės, nekaltinant vieni kitų, o galvojant, ką galima būtų padaryti šiuo metu geriausio.

Stenkitės įžvelgti šviesesnę ateities perspektyvą, žinodami, kad šiuo laikotarpiu daug kas atrodo sutirštintomis spalvomis. Tai laikas, kai galite nuspręsti, ką norite savyje pakeisti.

Dažnai sau žadame, kad nuo pirmadienio keisime savo įpročius, pavyzdžiui, mesime rūkyti, vartoti alkoholį, priekaištauti ir pan. Nutarkite ir atsisakykite viso to būtent šiandien.

Išnaudokite užtemimo laiką atsisakymui skaudžių prisiminimų ir patirčių, apvalymui savo minčių nuo nuoskaudų, palikimui praeityje nusivylimo, atsisveikinimui su savo baimėmis, abejonėmis, nepasitikėjimu savo jėgomis ir vilties atgavimui. Tarsi nusimetę sunkų svorį, ženkite į rytdieną viduje laisvi ir pasiruošę naujoms pergalėms.

Jums padės dėkingumo jausmas, mokėjimas pasidžiaugti ir mažais pasiekimais. Pasiruoškite ir nusiteikite gyvenimo geroms permainoms!

Pamilkime savo gyvenimą su jo pamokomis ir patirtimis, su puikiais sutiktais žmonėmis, su naujomis viltimis ir suvokimu, kad, kol dar vaikštome šia žeme, jį – gyvenimą – galime kurti nuostabų, įdomų, ypatingą ir kad visi esame verti laimės ir sėkmės!

Didelės sėkmės po užtemimo keičiant savo gyvenimą į gera!