– Kodėl šios dienos pojūčiai tokie sunkiai paaiškinami?

– Tikra tiesa, artėjant gimimo dienai dažniau jaučiamės pavargę, dirglesni, neatsparūs ligoms, išauga netgi mirtingumas. Gimtadienį galima būtų vadinti diena, atkartojančia visą žmogaus gyvenimą ir mūsų gimimo ciklą – nebūties ir būties ribą. Mūsų gyvenime, kaip ir Visatoje, viskas vyksta ciklais. Pavyzdžiui, Saulės ir planetų judėjimas, metų laikų kaita. Net ir pats gimtadienio laikas kiekvienais metais nėra visai tikslus, o nežymiai svyruoja, nes kas ketverius metus turime papildomą vasario dieną.

Kiekvieni metai atspindi mūsų visą gyvenimą. Ir prasideda jie kiekvieną kartą mūsų gimimu – gimimo diena. Tokiu būdu metų bėgyje mes atkartojame visą savo gyvenimo ciklą.

Beje, gyvenimo ciklo trukmė, ką patvirtina ilgaamžių gyvenimo patirtys, galėtų siekti apie 120 metų. Žinoma, jei gyventume netrumpindami savo amžiaus. Tad žmogaus pavasaris truktų iki 30 metų, jaunystė – iki 60 m., branda – iki 90 m., o senatvė prasidėtų nuo 90 ir truktų iki 120 metų. Gal iš tiesų per anksti pasijaučiame senais, „nurašome“ vyresnius žmones?

– Papasakokite daugiau apie gyvenimo ciklus.

– Pirmi trys mėnesiai po gimtadienio atitiktų pirmus tris Zodiako ženklus: Aviną, Jautį ir Dvynius – jūsų pavasarį – vaikystę.

4-as, 5-as, 6-as mėnuo po gimtadienio atitinka Vėžį, Liūtą, Mergelę – jūsų vasarą – jaunystę.

7-as, 8-as, 9-as mėnesiai po gimtadienio atitinka Svarstykles, Skorpioną, Šaulį – rudenį – brandą.

10-as, 11-as, 12-as mėnuo po gimtadienio atitinka Ožiaragį, Vandenį, Žuvis – jau sukaupusius išmintį ir patirtį – žiemą – amžiaus tarpsnį – senatvę.

Štai kodėl paskutiniais trimis mėnesiais, trimis savaitėmis, ir ypač trimis paskutinėmis prieš gimtadienį dienomis, galite būti fiziškai ir emociškai silpnesni, jautresni, labiau pažeidžiami ligų – juk tarsi baigiame savo gyvenimą.

– Gal yra universalių patarimų, kaip išgyventi laiką iki gimtadienio?

– Prieš gimtadienį patariama labiau rūpintis sveikata, neapsikrauti per dideliu darbų krūviu, daugiau laiko rasti poilsiui, stiprinti imunitetą.

Tortas

– Ar svarbu tai, kaip mes praleidžiame pačią gimimo dieną?

– Ne tik prieš gimtadienį, bet ir tą dieną būname labiau emociškai pažeidžiami. Gimimo diena ypatinga – tai takoskyra tarp svarbių mūsų ciklų. Pasveikinkite patys save su gimimu, prisiminkite, kad jūsų gimimo diena kažkada suteikė labai daug laimės jūsų tėvams. Minėdami savo gimimą, padovanokite šią dieną patys sau. Įsiklausydami į savo vidų. Jei norisi išvykti – tai ir padovanokite sau kelionę, jei norisi pabūti su savo mintimis – skirkite laiko apmąstymams. Jei norite švęsti – švęskite. Tiesa, tikrąją gimimo dieną švęsti reikėtų tik su pačiais artimiausiais žmonėmis, neužmirštant padėkoti tiems, kas dovanojo jums gyvybę. Na o su tolimesniais draugais gimtadienį palanku būtų švęsti po trijų dienų. Jokiu būdų nerekomenduojama švęsti anksčiau tikrosios datos.

Ciklai atsispindės ir jūsų gimimo dieną, todėl labai svarbu, kaip ją praleisime.

Jūsų pavasarį atitiktų trys valandos po jūsų gimimo laiko.Tad pirmas tris valandas šią svarbią dieną būname labai aktyvūs, entuziastingi, lengvai susižavintys, žingeidūs, trokštantys kuo daugiau nuveikti, o kartu labiau pažeidžiami ir jautresni. Gimę naktį gali tas valandas pramiegoti, tačiau jų smegenys net miegant pasižymės dideliu aktyvumu, todėl vertėtų savo troškimą, svarbų klausimą sugalvoti prieš pat užsnūstant, taip nusiunčiant užsakymą savo pasąmonei.

Švęsti vertėtų pradėti vėliau, pradedant nuo 4, 5, 6 valandų po gimimo laiko. Šį laiką galime įvardinti kaip jaunystę, gyvenimo vasarą. Šis metas šaunus susitikimams, džiugiam bendravimui, pramogoms ir išvykoms.

O 7, 8 ir 9 valandą po gimimo laiko, vadinamąją brandą arba rudenį, palanku būtų rengti vaišes. Ir būtinai sugalvokite norą, kurį neprošal ir užrašius sudeginti, taip atiduodant Visatai, kad jį išpildytų. Panaši tradicija, siejama su ugnimi, yra ir žvakučių užpūtimas sugalvojus norą.

– Tikriausiai svarbu ir tai, kaip mes elgsimės iš karto po gimtadienio?

– Be šių ciklų veikia dvylikos savaičių bei dvylikos dienų po gimtadienio ciklai. Jie atitinka ir kiekvieną Zodiako ženklą. O taip pat juose trys dienos atitinka vaikystę, sekančios trys – jaunystę, vėlesnės trys – brandą ir paskutinės trys – senatvę.

Tad iškart po gimtadienio, ypač pirmas tris dienas, galite jaustis dar pažeidžiami, kaip ką tik gimę kūdikiai, kuriems būtinos palankesnės sąlygos. Tad sunkių darbų išsyk po gimtadienio planuoti nevertėtų.

Tiesiog imkite ir pastebėkite, kurie ciklai stipriau pasireiškia jums, kokios jums būna dienos prieš ir po gimtadienio.

Ypač svarbūs jūsų asmeniniai rodikliai, kurie koreguoja šias bendras tendencijas. Kiekvienas mūsų pasižymime individualiais astrologiniais rodikliais, rodančiais individualias stipriąsias dienas prieš ir po gimtadienio, horoskope stipriau išreikštų planetų ciklus.

Priklausomai nuo asmeninio planetų horoskope išsidėstymo, galime prognozuoti ir laikotarpius, kada mes stipriausi ir galime kalnus versti, o kada esame labiau pažeidžiami ir vertėtų planuoti poilsį.

– Visi šie patarimai tiktų pačiam sukaktuvininkui. Gal turite rekomendacijų, kaip su juo turėtų elgtis šeimos nariai, artimi draugai?

– Suprasdami, kad laikas prieš gimtadienį yra sudėtingesnis, neapkraukite sukaktuvininko papildomais darbais, jei galite – jais pasidalinkite. Nesveikinkite prieš laiką ir pagalvokite, kas labiausiai jūsų brangų žmogų pradžiugintų. Nuostabu, kai gimtadienį suruošia ar bent padeda tą padaryti artimieji ir draugai. Atminkite, kuo laimingesnis bus švenčiantis gimtadienį žmogus, tuo geresni gali būti jam sekantys metai. Tad daug laimės, juoko ir šviesių minčių jums švenčiant gimtadienį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)