Kodėl kartais mus traukia visiškai anksčiau susikurtų stereotipų ar nustatytų reikalavimų neatitinkantis žmogus? Kodėl pajaučiame tą vidinį „cinkelį“, skatinantį įvairius vidinius impulsus ir pakylėjantį ligi dangaus, nors tai – galbūt visai ne toks žmogus, kokio ieškojome daugybę metų… Vieni tai apibūdina kaip chemiją, kiti vadina nežemiška trauka ar tiesiog „magnetizmu“.

Šį jausmą pajutęs yra kone kiekvienas žmogus. Tačiau ne visi pasirenka būtent tokį žmogų bendram gyvenimui. Kiti tiesiog neturi galimybės pasirinkti, nes tas žmogus jau gali būti supančiotas kitų įsipareigojimų. Arba likimo keliai gali daugiau ir nebesusikirsti. Be to, iš prigimties tik dalis žmonių renkasi partnerį širdimi, o kita dalis – protu: „nes taip patogu, nes taip reikia, nes tiesiog taip nutiko…“

Šis vidinis „cinkelis“ puikiai atsispindi žvelgiant į dviejų partnerių astrologinį suderinamumą – susitikus tam tikrų planetų poveikiui (kiekvieno žmogaus individualiame astrologiniame žemėlapyje), galima pajusti tą neapsakomą jausmą…

Neseniai santykius užmezgę partneriai dažnai domisi, ar yra suderinami astrologiškai. Astrologinis suderinamumas rodo, kokių jausmų vedini žmonės pradeda bendrauti. Bendravimas ir žmogaus pasirinkimas tampriai susijęs ne tik su mūsų vidinio gyvenimo kokybe, bet ir su gyvenimo tikslais. Tarkime, kokie nors du iš prigimties šalto proto darboholikai tikrai neieškos to „magnetinio“ jausmo, gal jiems bus tiesiog naudingiau būti vienas kito darbiniu įrankiu…

Žmonės, kurie iš prigimties idealizuoja santykius, dažniau įklimpsta į vadinamuosius „cheminius procesus“. Tokie žmonės lygiai taip pat dažniau patiria ir santuokinę neištikimybę, nes laikui bėgant cheminiai procesai veikia mažiau. Be to, žmonės yra linkę tikėti, kad kuo daugiau žmonių sutiks savo gyvenimo kelyje, tuo didesnė tikimybė bus ir vėl patirti meilės magiją… tai ir veda į neištikimybę.

Paprastai pačioje pirminėje meilės stadijoje žmonėms siūlau tiesiog mėgautis jausmais, nes aistros debesėlių apipintus cheminius dėsnius astrologo komentaras gali paveikti tik labai retai. Apskritai astrologo komentaras iš pradžių dažniausiai nedaro didelės įtakos poros santykiams, nes meilės debesėliai dar neišsisklaidę, o žmonės yra linkę atmesti visus neigiamus dalykus. Tačiau neigiamos poros suderinamumo pusės prisimenamos iškilus pirmiesiems konfliktams.

Tam, kad būtų galima pasakyti, ar žmonės dera tarpusavyje, būtina tiksliai žinoti jų gimimo datas ir laiką. Tik turint šiuos duomenis galima pasiūlyti tikslų atsakymą. Gali paaiškėti, kad, pavyzdžiui, Jautis su Skorpionu puikiai dera, o Vandenio ir Dvynių sąjunga tiesiog pražūtinga, nors šių ženklų bendrasis suderinamumas byloja ką kita. Jeigu pora nesuderinama astrologiškai, tai dar nereiškia, kad santykiams lemta žlugti. Žinoma, tokiai porai ne kartą teks susidurti su situacijomis, kurios privers prisiminti jų pirminį mažą suderinamumą. Sunkumus įmanoma įveikti, jeigu žmonės rimtai atsižvelgs į specialisto rekomendacijas. Vis dėlto santykius vystyti pavyks tik tuo atveju, jei suderinamume bus ir teigiamų, ir neigiamų aspektų. Kai pora visiškai nedera, tokie santykiai primena Sizifo darbą ridenant akmenį į kalną… Tokiu atveju santykių iš tiesų verčiau net nepradėti. Gaila, bet dažniausiai taip nusprendžia tik tie asmenys, kurie kadaise jau gavo astrologinę rekomendaciją ir jos nepaisę skaudžiai pasimokė.

Paprastai jei sutinkame visiškai nederantį partnerį, tai vis tiek yra gyvenimo pamoka. Kiekvienas į mūsų gyvenimą atėjęs žmogus su savimi atsineša pamoką, žinoma, jei tik sugebame tai pastebėti. Kvaila tikėti: „kokia aš nuostabi, o į mano gyvenimą ateina tik visiškai netikę vyrai…“ Iš tiesų antroji pusė į gyvenimą ateina tokia, kokia yra mūsų vidinė kokybė. Partneris – tai mūsų atspindys. Todėl tobulinant save į gyvenimą pradeda ateiti visai kitokie žmonės. Ne tik partneriai, bet ir draugai…

Toks jau tas žmogus – dažnai pasąmoningai jis renkasi sunkesnį gyvenimo kelią, o ne lengvesnį. Taip pat ir su antrąja puse. Neretai žmonės galvoja, kad galėjo pasirinkti lengvesnio charakterio partnerį, bet iš tiesų kiekvienam šalia reikalingas tam tikro astrologinio tipo žmogus. Pavyzdžiui, tenka išgirsti moteris kalbant, kaip norėtų stipraus vyro, kuris būtų tarsi užnugaris, tačiau jų kelyje pasitaiko tik tokie, kuriais kaip tik reikia rūpintis tarsi vaikais. Tai – pernelyg valdingos moterys, kurių horoskope aiškiai matyti reikalingas partnerio tipas. Kiekvienas renkasi tokį žmogų, su kuriuo gali gyventi. Vis dėlto dažnai neteisingi pasirinkimai apsunkina žmogaus gyvenimą. Tačiau tam mums ir siunčiamos gyvenimo pamokos, kad gebėtume išsiugdyti tam tikras savo savybes ir mokytis iš klaidų. Jeigu iš santykių neišmokstame to, ką turėjome išmokti, tikėtina, kad situacija kartosis tol, kol kažką suvoksime.

Su astrologija niekada nesusidūrę žmonės ypatingus jausmus kitam žmogui dažniausiai apibūdina taip: „Tai – tiesiog nepaaiškinama chemija“ arba: „Tai – meilės chemija“. Tokiais atvejais astrologiškai matyti, jog planetos žmonių suderinamume išsidėsčiusios taip, kad juos sieja nežemiška seksualinė trauka. Būtent tokią – seksualinę – trauką pora gali itin stipriai jausti. Jau santykių pradžioje kitas žmogus visiškai aptemdo mums protą, tampa tarsi manija. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai tokie jausmai jaučiami, kai asmuo yra šalia, kai su juo bendraujame, o nesusitinkant, rodos, ta manija praeina. Tokių santykių rekomenduojama vengti, nes žmogus, apimtas geismo, negali blaiviai mąstyti, todėl santykiai greitai gali virsti pražūtingais.

Būna, kad asmuo, kuriam jaučiama trauka, atrodytų, netgi nėra simpatiškas, jis visai ne tokio tipo, koks galėtų patikti, bet vis tiek žmogų be galo prie jo traukia. Astrologinis suderinamumas gali pasireikšti ir tuo, kad ką tik susitikę žmonės itin laisvai bendrauja, tarsi būtų pažįstami daug metų. Galima jausti: „štai mano žmogus“, bet tai nebūtinai reiškia, jog poros suderinamumas bus idealus. Vargu ar aukštą suderinamumą įmanoma aiškiai pajusti. Aš apskritai linkusi manyti, kad turi būti ir „įtampos“ rodiklių suderinamume, nes jei jų nėra, santykiai taip pat gali pasidaryti savotiškai nebeįdomūs. Bet tai labai priklauso nuo įgimto žmogaus charakterio. Dažniausiai puikiai derantys žmonės nesipyksta.

Vis dėlto reikia nepamiršti, kad be dviejų žmonių suderinamumo dar yra ir prigimtinės jų savybės. Jas taip pat galima pamatyti sudarant asmeninį gimimo horoskopą. Tarkime, optimistas ir pesimistas visiškai skirtingai matys tą pačią situaciją, dėl to reaguos į ją taip pat ne vienodai. Tai gali kelti tam tikrų nesusipratimų tarpusavio santykiuose. Be to, santykiams įtaką gali daryti ir išoriniai veiksniai: uošvienė, valdingi tėvai, nepaklusnūs vaikai ir kt.

Jei pajutome ypatingus jausmus bent kartą gyvenime, jei jie mums buvo duoti iš aukščiau, reikia juos vertinti ir džiaugtis. Vis dėlto jei pamokas nešančios situacijos kartojasi, tai galbūt irgi ženklas, mokantis atsispirti: tokiu atveju galbūt ne širdis, o protas siūlo teisingesnį pasirinkimą. Idealiausia, kai klausomės širdies, bet nepamirštame logikos, kai tai dera, nes, pavyzdžiui, jei iš prigimties jausmingas žmogus rinkdamasis partnerį vadovausis tik šalta logika ar protu, o gal net išskaičiavimu, paskui teks visą gyvenimą tempti tą vidinę tuštumą, kuri neužsipildo nei protu, nei pinigais…

Miracha