Psichologai sako, kad norint pasigerinti gyvenimo kokybę, pirmiausia reikia suvokti, ko iš tiesų norime, ir pamažu pradėti keistis.

Į ką būtina atkreipti daugiausia dėmesio ir kurias gyvenimo sritis pakeisti, kad pajustume vidinę harmoniją, lengviausia sužinoti susipažinus su konkrečių Zodiako ženklų atstovams teikiamais patarimais.

Avinas

1. Liaukitės kliovęsi vien savimi ir išmokite klausytis: juk šalia yra ne vienas žmogus, kuriuo galite pasitikėti. Šie žmonės linki jums tik gero, todėl gali padėti pasiekti užsibrėžtus tikslus.

2. Nenutolkite nuo artimųjų. Atminkite, kad komanda – išties galinga jėga. Taip yra ne tik verslo sferoje. Artimi žmonės visada išklauso, supranta ir padeda išspręsti sudėtingas problemas. Artimieji – tai, žinoma, jaukus šeimos židinys, prie kurio pailsi ir siela, ir kūnas.

3. Visi turime silpnybių, taigi, jūs – jokia išimtis. Turite pagaliau tai pripažinti ir pamatysite, kad gyventi bus daug paprasčiau. Geriau įvertinkite save kritiškai, pripažinkite savo trūkumus ir pasistenkite juos eliminuoti. Kaip tik toks ir galėtų būti jūsų indėlis siekiant, kad gyvenimas pakryptų į gera.

Jautis

1. Visų pirma, nustokite taip jautriai reaguoti į aplinkinių kritiką. Visiems geras niekada nebūsite – visada atsiras nepatenkintų. Svarbu tik paanalizuoti, ar į jus nukreipta kritika pagrįsta, ar sakoma vien iš pavydo.

2. Jaučiatės laimingi, kai stabilizuojasi finansinė padėtis, todėl privalote išmokti tinkamai paskirstyti pinigus. Atminkite, kad su pinigais turite elgtis apdairiai. Venkite bet kokių abejotinų investicijų. Be to, neleiskite pinigų daiktams, be kurių galite kuo puikiausiai išsiversti, kitaip sakant, netapkite daiktų vergu.

3. Nepamirškite, kad svarbiausias jūsų gyvenimo žmogus yra tas, kurį pamilote, toliau eilėje – vaikai, tėvai, ir tik tada – draugai. Jei šie prioritetai bus išrikiuoti netinkamai, galite imti jaustis ganėtinai nepatenkinti ir nelaimingi.

Dvyniai

1. Gali būti, kad nesate apsisprendę dėl gyvenimo tikslo. Nutarkite, kas jums iš tiesų svarbu, ir gyvenimas nušvis šviesesnėmis spalvomis. Nebijokite kardinalių pokyčių. Labai dažnai kaip tik juos po kurio laiko Dvyniai prilygina laimingiausioms savo gyvenimo akimirkoms.

2. Pamėginkite nustoti spręsti problemas gudrumu ir apgaule. Kartą tai patyrę, žmonės liausis jumis pasitikėti, o tada tarpusavio santykiams iškils labai rimtų grėsmių. Patikėkite, kad elgiantis teisingai ir sąžiningai pasiekiama kur kas daugiau.

3. Gali būti, kad aplinkiniai kankinasi dėl jūsų egoizmo. Svarbu ir tai, kad tokia jūsų pozicija tikrai nepadarys jūsų laimingų. Jei norite darniai sugyventi su kitais žmonėmis, būkite jiems dėmesingesni.

Vėžys

1. Nustokite naudotis žmonėmis siekdami savų tikslų. Negalima nuolatos imti negrąžinant nieko mainais. Atkreipkite dėmesį į aplinkinius, pasistenkite jiems padėti ir gyvenimas kaipmat pagerės.

2. Visada mėginate atrodyti stiprūs ir nepalaužiami, nors kartais tikrai verta atskleisti tikrąjį savo veidą. Besistengdami sudaryti nepriekaištingą įspūdį kartais galite atrodyti komiškai. Geriau elkitės natūraliai. Gali būti, kad tada, kai žmonės pažvelgs į jus kitomis akimis, jūs pasirodysite jiems daug patrauklesni.

3. Jokiu būdu nepasiduokite nevilčiai. Gyvenimas kartkartėmis pateikia išbandymų, tačiau pasidarydami teisingas išvadas tik užsigrūdinsite, įgysite daugiau patirties ir sutvirtėsite. Taip elgdamiesi tikrai judėsite laimingo gyvenimo link.

Liūtas

1. Jumyse tiek galių, kad, atrodo, galite patys save sukurti. Tiesa, turite nustoti kreipti dėmesį į aplinkinių nuomonę, nes pavyduoliai gali mėginti priversti jus iškrypti iš teisingo kelio.

2. Išmokite būti diplomatiški. Karščiavimasis diskutuojant tikrai nepadės įtikinti oponentų, o tik apkartins tarpusavio santykius. Būtų idealu, jei apskritai pavyktų išvengti ginčų, galinčių neigiamai paveikti tiek materialinę situaciją, tiek psichologinę savijautą.

3. Pasistenkite visada matyti pozityvią reikalo pusę. Juk net nesėkminga diena atneša naudingos patirties, neabejotinai praversiančios ateityje. Išmokite mylėti gyvenimą, kad ir kaip jis besiklostytų, nes tik taip pavyks pasijusti išties laimingu žmogumi.

Mergelė

1. Nustokite riboti save įvairiausiomis taisyklėmis ir draudimais. Gyvenimas daug spalvingesnis ir įdomesnis, nei manote, todėl liaukitės būgštavę dėl spontaniškų ir „kvailų“ poelgių. Jei tai sugebėsite, patys įsitikinsite, kad senatvėje savo vėjavaikiškumą prisiminsite su malonia nostalgija.

2. Pasaulis nestovi vietoje – viskas nuolatos kinta, pradedant žmogaus įpročiais bei charakteriu ir baigiant gyvenimo diktuojamais tikslais. Dėl šios priežasties jūs taip pat turite keistis ir augti, kitaip negalėsite žengti koja kojon su laikmečiu. Savęs tobulinimas – teisingiausias kelias siekiant harmonijos su pasauliu.

3. Susirūpinkite saviverte. Jūsų sėkmės raktas – pasitikėjimas savimi, kurio jums kartkartėmis pritrūksta. Kaip tik dėl šios priežasties jūs vengiate imtis perspektyvių projektų arba tiesiog paliekate juos neužbaigtus. Žinokite, kad jumyse glūdi didžiulė potencija, tad jei tikėsite savo jėgomis, sugebėsite kalnus nuversti.

Svarstyklės

1. Metas pagaliau suprasti, kad norint pakreipti gyvenimą tinkama linkme, teks atsiraitoti rankoves ir iš peties paplušėti. Uolus darbas atneš ne tik finansinę sėkmę, bet ir pagerins gyvenimo kokybę.

2. Negatyvų poveikį jums gali padaryti aplinkinių nuomonė, todėl stenkitės atsiriboti nuo gandų ir vertinimų, be to, ir patys neaptarinėkite kitų žmonių jiems negirdint. Netikėkite paskalomis – tai efektyviausias būdas nuo jų apsisaugoti.

3. Meilė – didžiausia žmogaus siekiamybė. Ji reiškia kur kas daugiau nei materialinė gerovė. Kai tai suvoksite ir perkainosite vertybes, tapsite laimingiausi iš žmonių.

Skorpionas

1. Jums būdingas kerštingumas kenkia ne tik aplinkiniams, bet ir jums patiems. Negatyvumas nėra tinkamiausia reakcija į iškylančias problemas, todėl teks pasimokyti diplomatijos. Tinkamai rinkdami žodžius pasieksite kur kas daugiau nei būdami kategoriški.

2. Pradėkite rūpintis sveikata. Nustokite galvoti, kad ilgainiui atsirandantys negalavimai tolydžio liausis, todėl į juos neverta kreipti dėmesio. Tik jautriai reaguodami į organizmo siunčiamus signalus ir laiku pasikonsultuodami su medikais užsitikrinsite dar ilgus metus neblėstantį gyvenimo džiaugsmą.

3. Įsiklausykite į save. Aplinkui – begalė patarėjų, kuriems svarbūs tik jų pačių interesai. Jūs tikrai neturite jiems paklusti. Tikėkite vien savo nuojauta ir jausmais – tada įgyvendinsite viską, ko tik imsitės.

Šaulys

1. Jei trokštate, kad žmonės jus vertintų taip, kai iš tisų nusipelnote, nustokite gudrauti, meluoti ir nutylėti to, ką galvojate. Nuoširdumas ir sąžiningumas – geriausi pagalbininkai kuriant tvirtus santykius su aplinkiniais.

2. Prisiminkite, kad bumerango principas tirai veikia. Jei tuo abejosite, piktavališki jūsų veiksmai netrukus jums patiems atsirūgs. Taigi, nesielkite nedorai ir negarbingai. Ryžkitės vien geriems darbams ir aplinkiniai atsilygins tuo pačiu.

3. Susipažinkite su kitomis šalimis, tradicijomis ir naujais žmonėmis. Sėdėdami vienoje vietoje jūs dūstate, o pažindami pasaulį – žydėte žydite. Gali būti ir taip, kad kurioje nors tolimoje šalyje jūsų ir laukia laimė.

Ožiaragis

1. Norėdami pajusti būties harmoniją, tiesiog privalote įveikti savo užsisklendimą ir daugiau bendrauti su kitais žmonėmis. Taip atsivers daugiau galimybių tobulėti, be to, nuo žmogiškos šilumos tikrai pasijusite geriau.

2. Pagerinti gyvenimo kokybę jums veikiausiai trukdo pastoviai permąstoma skaudi patirtis. Liaukitės gyventi tuo, kas jau seniai praėjo. Pasidarykite atitinkamas išvadas ir nesigręžiodami drąsiai ženkite pirmyn.

3. Atminkite, kad visada svarbu rasti pusiausvyrą. Tai pasakytina ir apie darbą, kuriam galbūt skiriate visas savo jėgas. Kad neperdegtumėte, bent 1–2 dienas per savaitę privalote pailsėti. Nepamirškite atsikvėpti, skirkite daugiau dėmesio artimiesiems. Reguliarus poilsis tiesiog būtinas jūsų smegenims.

Vandenis

1. Dėl jūsų atžaraus charakterio neretai nukenčia niekuo neprasikaltę asmenys. Išdidumas, aišku, gali būti vertinamas kaip pozityvi laikysena, tik nepamirškite, kad kartais turite jį nugalėti ir, pavyzdžiui, atsiprašyti, jei buvote neteisūs. Taip pavyks neprarasti draugų ir išvengti begalės problemų.

2. Gyvenimas kinta ir neišvengiama suveda su vis naujais žmonėmis. Tai tiesiog natūralus procesas, todėl jam priešintis – beprasmiška. Privalote su tuo susitaikyti ir išmokti išsiskirti su žmonėmis, jei jums su jais ne pakeliui.

3. Nustokite ieškoti problemų ten, kur jų nėra. Esate linkę ypač hiperbolizuoti negatyvius gyvenimo aspektus ir nerimauti dėl visiškų smulkmenų. Išmokite pozityviau žvelgti į gyvenimą ir įsitikinsite, kad pasaulis daug džiaugsmingesnis nei galvojote.

Žuvys

1. Jei norite pasijusti laimingesniais, pasistenkite ištrūkti iš niekaip nesibaigiančio chaoso. Būkite labiau disciplinuoti, planuokite ir uoliai vykdykite planus. Neužilgo pastebėsite, kad tokia taktika pamažu padeda priartėti prie užsibrėžto tikslo.

2. Stenkitės padėti kitiems. Jūsų paslaugumas suteiks laimės ne tik pašaliniams. Toks elgesys tikrai nuskaidrins jūsų sielą, vadinasi, pasitarnaudami kitiems, visų pirma, padarysite gera sau.

3. Kad gyvenimas atrodytų prasmingesnis ir turiningesnis, raskite kokį nors mėgstamą užsiėmimą. Jūs gebate taip pasinerti į hobį, kad jis gali tapti pagrindine jūsų gyvenimo veikla. O kas gi nesijaučia laimingas, kai daro tai, ką mėgsta?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)