Sapnų regėjimo paslaptys ir jų aiškinimas vilioja žmones šimtmečiais. XIX amžiaus pabaigoje psichiatras Karlas Jungas, tyrinėjęs archetipus ir kolektyvinę pasąmonę, tvirtino, kad mūsų sapnai gali atverti kelią į mūsų pasąmonę. Mokslas taip pat aiškinasi, kas vyksta žmogaus organizme, kai jis sapnuoja.

Štai grupė mokslininkų iš Japonijos neurobiologijos laboratorijos, įsikūrusios Kiote, radionuklidiniais galvos smegenų tyrimais vizualizavo sapnus ir padarė išvadą, kad žmonės juos regi lygiai taip pat, kaip ir realų pasaulį.

Kad galėtumėm analizuoti savo sapnus, pirmiausia atkreipkime dėmesį, kaip mes elgiamės kasdieniame gyvenime. Ar mūsų sapnai tėra realaus gyvenimo įvykių atspindys, ar tai – žinia iš aukščiau? Ką būtent reiškia mūsų sapnai ir kaip juos analizuoti, kad suprastume juose užkoduotą žinią?

Štai 10 sapnų, kurių nereikėtų ignoruoti, rašo taynimiroz.ru.

1. Skrydis

Sapnai, kuriuose jūs skrendate, atspindi jūsų troškimą pasiekti iškeltus tikslus. Ko jūs siekiate ir ką darote, kad tai pasiektumėte? Galbūt pametėte gyvenimo orientyrą? Po to, kai prabusite po sapno, kuriame skridote, pajusite energijos antplūdį. Pasijusite laisvi ir jums atrodys, kad galite pasiekti viską, ko tik užsimanysite.

2. Krioklys

Sapnai, kuriuose figūruoja vanduo, atspindi jūsų emocinę būklę. Vanduo simbolizuoja tyrumą, o štai sapnas, kuriame regite krioklį, yra naujos pradžios ir išsivadavimo nuo praeities simbolis.

Jei susapnavote krioklį, atkreipkite dėmesį, ar jis buvo mažas, ar didelis? Ar jis šniokštė tamsiose džiunglėse, ar saulėtame paplūdimyje? Su kokiomis kliūtimis susidūrėte savo kelyje?

3. Dantys

Sapnai, kuriuose regimi dantys, yra gana dažni, tačiau ne visi jie reiškia senėjimą. Jei sapne jums rauna dantį, vadinasi, kažkas turi iškilti aikštėn, o supuvę dantys yra baimė sir nerimo simbolis. Labiausiai paplitę sapnai, kuriuose žmogui iškrenta dantys, ir paprastai jie atspindi naujus gyvenimo įvykius, kurie kelia mums stresą. Tai gali būti naujas darbas, netekties skausmas, valdžios stoka santykiuose ar melas, kurį slepiate.

Jei savo sapnuose išvydote dantis, užduokite sau šiuos klausimus: kaip jūs tame sapne jautėtės? Dantys padeda žmogui maitintis. Kaip būtent jūs „maitinate“ savo gyvenimą?

4. Mirtis

Sapnai apie mirtį žmones aplanko kur kas dažniau, negu jie pripažįsta. Tokie sapnai paprastai reiškia kažko pabaigą. Tai gali būti pykčio ar nerimo pabaiga, taip pat senos idėjos mirtis, po kurios paprastai gimsta nauja mintis. Sapnai apie mirtį atspindi darbą, kuriuo stengiamasi pakeisti jūsų emocijas.

Jei susapnavote mirtį, užduokite sau šį klausimą: sapne jūs tapote artimo žmogaus mirties liudininku ar numirėte pats? Sapnai apie mirtį taip pat gali būti žinia nuo jau mirusio jums artimo žmogaus, kuris tokiu būdu stengiasi jus padrąsinti.

5. Nėštumas

Susapnuotas nėštumas simbolizuoja asmeninį augimą ir tobulėjimą arba būsimų projektų ir troškimų įgyvendinimą.

Jei susapnavote, kad laukaitės kūdikio, paklauskite savęs: ką konkrečiai stengiatės sukurti? Kokias permainas išgyvenate savo gyvenime? Sapnai, kuriuose regite nėštumą, gali sukelti jums vaisingų minčių jūsų darbo ar asmeninių santykių sferose.

6. Namas

Sapnai su namais simbolizuoja jūsų „Aš“ ir skirtingus jūsų asmenybės aspektus. Tokius sapnus interpretuoti galima įvairiai, nelygu namo tipas ir kambariai. Namas simbolizuoja saugumą ir komfortą. Palėpė reiškia užmirštus prisiminimus, o rūsys – intuiciją bei pasąmonę.
Jei savo sapnuose išvydote namą, pagalvokite, kaip rūpinatės savo kūnu ir kaip vertinate pats save realiame pasaulyje.

7. Pinigai

Pabudęs po tokio sapno žmogus paprastai jaučia dėkingumą. Pinigai sapnuose simbolizuoja sėkmę ir mūsų savivertę. Jei susapnavote, kad išlošėte loterijoje, jūsų laukia gyvenimo būdo pokyčiai, o jei susapnavote, kad atiduodate savo pinigus, vadinasi, jus kankina netekties baimė. Sapnai, kuriuose regite pinigus, atspindi jūsų troškimą gyventi turtingai. Finansinio stabilumo siekis ir finansiniai nuostoliai yra vieni dažniausių streso veiksnių šiuolaikiniame gyvenime.

Jei sapnuose regite pinigus, paklauskite savęs: netekote darbo? Esate kažkam skolingas? Ką darytumėte, jei išloštumėte loterijoje? Mintys apie pinigus retai palieka mūsų sąmonę, nes jie simbolizuoja gyvenimo tėkmę.

8. Neištikimybė

Neištikimybė sapnuose reiškia mūsų užslėptus seksualinius troškimus ir polėkius. Tačiau kartais tokie sapnai gali liudyti mūsų baimę, problemas su savęs vertinimu ir nesąmoningą supratimą, kad mūsų asmeniniuose santykiuose yra daug problemų.

Jei susapnavote neištikimybę, pagalvokite, ar bijote prarasti mylimą žmogų? Jūsų santykiai neteikia jums džiaugsmo? Kaip vertinate savo kūną ir savo troškimus?

9. Ugnis

Sapnai, kuriuose regite ugnį, gali turėti keletą reikšmių, nelygu jų kontekstas. Žiūrėjimas į ugnį iš tolo simbolizuoja troškimus ir transformaciją, o štai žaidimai su ugnimi yra įspėjimas dėl pavojingos veiklos. Jei susapnavote, kad gesinate gaisrą, vadinasi, savo gilumoje jūs bandote numalšinti savo pyktį ir neleidžiate jam prasiveržti į išorę.

Jei susapnavote ugnį ar gaisrą, pamąstykite apie tai, ar jums būdinga vengti pavojingų situacijų.

10. Nuogumas

Sapnai, kuriuose žmogus pasijunta esąs nuogas, yra gana paplitę ir reiškia baimę būti demaskuotam. Jei be drabužių susapnavote kitą žmogų, tai bus „nuogos tiesos“ simbolis ar meilės ryšių pranašas. Tačiau tokie sapnai gali reikšti ir prarastą pagarbą. Nuogumas simbolizuoja savo trūkumų ir ydų pripažinimą, taip pat atspindi tai, kiek esate atviras aplinkiniam pasauliui.

Sapnai yra atskirų mūsų gyvenimo epizodų atspindžiai ir juos interpretuoti galima milijonais būdų. Tačiau suprasti tikrąją savo sapno reikšmę gali tik pats žmogus. Mūsų smegenys, kūnas ir dvasia yra tarpusavyje susiję ir tai, kaip mes vertiname save, atsispindi mūsų sapnų vaizdiniuose.

Pasitelkdamos sapnus, mūsų smegenys bando perteikti mūsų emocijas. Taigi džiaugsmas ar nerimas gali pasireikšti ir mūsų sapnuose.

„Mūsų sapnai yra pasireiškimas to, ko nežino ar nesupranta mūsų vidinis „Aš“. Karlas Jungas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją