Prasmingas kelias

Laimingi nori būti visi. Tik ta laimė – neapčiuopiama ir neregima būtybė – dažnam slysta kaip smėlis pro pirštus, ko besiimtų, kad ir kokiomis gėrybėmis bandytų geidžiamosios laimės indą užpildyti.

Nors senolių išmintis byloja, kad kiekvienas pats yra savo laimės kalvis, tuo neretai labai abejojama.

Egidijus Gubinas sako: „Kelias laimės link nepaprastas, įdomus ir prasmingas. Man labiausiai įstrigo viena frazė apie laimingo gyvenimo paieškas: „Išminčiai sako, kad iš šimto žmonių, sužinojusių, kaip padaryti savo gyvenimą laimingesnį, devyniasdešimt procentų apsidžiaugs tai išgirdę, bet savo gyvenime vis tiek nieko nekeis. Devyni procentai likusiųjų pradės kritikuoti ir sakys, kad visa tai nesąmonės. Ir tik vienas procentas žmonių imsis pokyčių ir tikrai taps laimingesni.“

Iš Šiaulių kilęs 32 metų vyras, dabar prisistatantis kaip lektorius, vedų astrologas ir chiromantas, pagal išsilavinimą yra filosofas, turi edukologijos bakalauro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją.

Savo gyvenimo kryptį ir pakeitęs E. Gubinas sako, kad tokių permainų paieškos nebuvo paprastos ir lengvos. Bet lūžis įvyko, jo gyvenime atsirado vedos ir jų neišsemiama išmintis tapo gyvenimo dalimi. Dabar jis jaučiasi esąs savo vietoje, taip pat padeda susivokti ir kitiems.

Dauguma žmonių vedas įsivaizduoja kaip raštus, knygas, tačiau sanskrito žodynuose žodis „veda“ reiškia žinios arba žinojimas.

Kvalifikuotas Bengališkos vedų astrologijos mokyklos atstovas sako, jog remiantis vedų astrologijos, numerologijos, chiromantijos žiniomis galima atsakyti į žmogaus egzistenciją, gyvenimo prasmės, laimės paieškas, tarpusavio santykius liečiančius ir kitus svarbius klausimus.

Gyvenimo permainos

Žmonės, pagal įvairius požymius aiškinantys svarbiausias gyvenimo tiesas, dabar ypač atidžiai stebimi. Tokie žmonės sulaukia daug dėmesio, išgirsta prašymų padėti, patarti, paaiškinti. Prie žinias sukaupusiųjų, turinčių ką pasakyti ir kuo pasidalyti linksta atsakymų į daugybę juos kamuojančių klausimų ieškantys žmonės.

E. Gubinas pasakoja, jog dar studijų laikais pats ieškodavęs žinių, padėsiančių suprasti laimę ir rasti svarbiausius atsakymus, tas žinias norėjosi pritaikyti gyvenime.

Egidijus Gubinas sako, kad pasukti savo gyvenimą kita kryptimi nėra paprasta ir lengva, bet įmanoma.

„Pamenu vieną dieną, po daugelio nesėkmingų bandymų sulaukti sėkmės, surasti laimę, pasijutau nuo visko pavargęs. Gyvenimo problemos tarsi susikrovė į vieną, viskas, ką iki šiol dariau, pasirodė beprasmiška. Vidinis balsas sakė, kad nebegaliu gyventi taip, kaip gyvenau anksčiau, nes tas kelias niekur neveda. Ir likimas man suteikė galimybę pakreipti savo gyvenimą kita linkme, atėjo pašviesėjimas“, – „Sekundei“ pasakojo Egidijus.

Iki tol būta daug ieškojimų – po metų studijų universitete jis buvo išvykęs keletui metų į Angliją, paskui vėl tęsė studijas, vėl vyko į kitas šalis – ieškojo žinių, patirties, pašaukimo.

Pašaukimo paieškos nelengvos – dažną nuo mažens lydi baimė pasirodyti, koks esi iš tikrųjų, tikrasis pašaukimas slepiamas. Kai kūrybiškos, laisvos prigimties žmogui tenka taikytis prie gyvenimo, kuriame svarbiausi visai kiti prioritetai, kyla bėdų. Laimės nepavyks patirti net ir gyvenant turtingai, nieko nestokojant.

E. Gubinas tvirtina, jog daugeliui žmonių gyvenimo tikslas – turėti daug pinigų. Deja, ne vienas iš savo patirties gali patvirtinti, jog pinigai neužpildo tikrajai laimei skirtos tuštumos.

Egidijus pasakoja, kad ieškodamas naujojo savęs jis pradėjo skaityti kitokias knygas, klausytis paskaitų, lankytis seminaruose.

„Nors materialiniai sunkumai dar kankino, bet viduje pajutau palengvėjimą. Atėjo supratimas, kad apie gyvenimą neturiu visiškai jokių žinių, bet atsirado viltis, kad žinios ateis ir atsakymus rasiu. Troškimas pažinti tiesą pastūmėjo keisti savo įpročius ir gyvenimo ritmą. Viduje prasidėję pokyčiai pakeitė ir išorinį gyvenimą“, – kalbėjo lektorius.

Jis teigia, kad, mokslininkų skaičiavimais, net 80 procentų mūsų vertybių suformuotos aplinkos, o ne mūsų pačių. Dėl šios priežasties, pasak E. Gubino, vertėtų dažniau pasikapstyti po savo vidinį pasaulį ir pamėginti atrasti ten glūdinčias vertybes, suvokti, ko norime iš gyvenimo, kokios mūsų svajonės ir ar jos iš tiesų mūsų ar tiesiog mums primestos.

Praeities rezultatas

„Manęs dažnai klausia, ar visas žmogaus gyvenimas yra nulemtas iš anksto? Be abejo, viskas šiame pasaulyje harmoninga, tik arba mes tai suprantame, arba ne. Dažnai likimas ir karma laikomi fataliu reiškiniu. Tačiau žmogus turi pasirinkimą ir pagal tai viskas gali keistis. Likimo apibrėžimas galėtų būti toks: likimas – tai praeities rezultatas ir ateities pasekmė. Astrologija padeda identifikuoti žmogaus likimą pagal įvairius ženklus“, – sako Egidijus.

Dažnai žmonės nesupranta, kodėl vieni elgiasi blogai, nesąžiningai, o Dievas jų nenubaudžia, jiems viskas gerai klojasi.

„Karma pasireiškia ne iš karto. Dabar mes gyvename pagrindu to, ką padarėme anksčiau, kaip iš praėjusį mėnesį uždirbtų pinigų. Pagal savo dabartinę padėtį galime suprasti savo praeitį ir ateitį“, – tvirtina vedų astrologas.

Atsidūrusiesiems nepavydėtinoje padėtyje jis pataria neslėpti savo bėdų. Jeigu žmogus savo problemą iškelia į viešumą, tai susilpnina neigiamą poveikį. Turint bėdų labai svarbu su kuo nors pasikalbėti, išsipasakoti. Kai žmogus laiko savyje paslaptis, blogį, tai tampa dar stipresniu blogiu, – jei atsiveria, atlieka išpažintį, blogis susilpnėja.

Dažnai žmonės klausia apie likimą, nori sužinoti, ar jis geras.

„Gerą karmą žymi šeima, kurioje mes gimėme – gimimas kultūringoje, turtingoje šeimoje gali suteikti daugiau šansų gyvenime, ypač jei tuo tinkamai bus pasinaudota. Turtas, pinigai – gero likimo požymiai, bet jeigu žmogus neturės suvokimo, jis tiesiog gali viską iššvaistyti. Tad svarbiausias geros karmos požymis yra žinojimas ir išsilavinimas. Nuo žinojimo priklauso, kaip žmogus elgsis šiame gyvenime, kokią – gerą ar blogą – karmą jis kurs“, – pabrėžė E. Gubinas.

Viską lemia elgesys

Vedose karma aiškinama kaip moralės dėsnis, lemiantis žmogaus likimą.

Kiekvieno mūsų praeitis nėra ideali, tiesiog ženklai turėtų priminti, kad blogai elgdamiesi neišvengsime pasekmių.

E. Gubinas pasakoja, kad vienoje vedų knygų „Garuda Purana“ yra aprašomos pasekmės, kurios laukia žmogaus, atliekančio nuodėmingus veiksmus. Pavyzdžiui, ten rašoma, kad tas, kas vogė knygas, gali kitame gyvenime gimti aklas. Karvių žudikai taps kuproti, silpnapročiai, o nuodus kitam į maistą dėjusiųjų taip pat laukia silpnapročių lemtis.

Kas spardo gyvūnus, tas turės problemų su kojomis. Turintieji priklausomybę nuo narkotinių medžiagų ir alkoholio gali gimti vilkais arba šunimis, puolančiais žmones.

Tas, kuris vienas valgo saldumynus ir nesidalija su kitais, gali turėti problemų su skydliauke. Plikė gali reikšti, jog žmogus praeitame gyvenime galėjo padeginėti miškus, problemos su nagais – kad žmogus vogė auksą. Kiaulėmis gali tapti tie, kurie teršia aplinką. O nedarantieji gerų darbų kitiems gali tapti vargšais ir kentėti nuo bendravimo trūkumo.

„Nepaisant nuo mūsų tikėjimo, karmos įstatymai visiems vienodi. Vedose aiškinama, kad kiekvienas veiksmas, geras ar blogas, turi atoveiksmį. Kitaip tariant, žmogui atlyginama už viską, ką jis yra padaręs ir padarys ateityje“, – primena vedų astrologas.

Užrašyta delne

Žmogaus likimas užrašytas jo delnuose – tuos užrašus skaito chiromantai.

Linijos gali papasakoti daug, vis dėlto, kaip teigia E. Gubinas, ne taip svarbu, kokios mūsų linijos, svarbiausia tai, ar yra noro keisti savo elgesį ir charakterį. Priklausomai nuo mūsų minčių, žodžių ir veiksmų keičiasi ir delnų linijos.

„Jeigu žmogus nepriims savo likimo, netaps atsakingas už savo pasirinkimus, o nuolat dairysis į svetimą daržą, tokiam žmogui susilaukti laimės šiame gyvenime bus ganėtinai sudėtinga. Dažnai būna taip, kad kiemsargis nori tapti ūkvedžiu, tikėdamasis, kad juo tapęs bus laimingas. Ūkvedys mąsto, jeigu tapsiu direktoriumi, tai būsiu laimingas… Žinoma, nereiškia, kad gyvenime nereikia nieko siekti, bet svarbu suprasti tai, kad kol širdyje nebus vidinės laimės, pasitenkinimo turimu, tol laimės nebus ir kasdieniame gyvenime“, – sako lektorius.

Laimingas gali tapti tik tas, kuris ugdo sąmoningumą ir sveiką protą. Priešingu atveju delnuose linijų, rodančių mūsų nepasitenkinimą, nelaimingą gyvenimą ir likimą, tik daugės.

Yra ir daugiau ženklų, galinčių atskleisti žmogaus paslaptis, – likimą galima sužinoti pagal gimimo dienos skaičių. Žmogaus likimui didelę įtaką turi laikas, diena ir valanda, kai jis atėjo į šį pasaulį.

„Tačiau yra likimo keitimo formulė. Kai mes keičiame savo charakterį, tai palaipsniui keičiame ir likimą. Likimas, žinoma, keičiasi kur kas ilgiau nei charakteris“, – sako E. Gubinas.

Apgamų kalba

Žmogaus kūnas apie savo patirtis ir išgyvenimus kalba ir kitais ženklais – apgamais, randais, dėmėmis. Daugiausia dėmesio reikėtų skirti tiems ženklams, kurie atsiranda iki septynerių metų, – jie atspindi praeitus gyvenimus.

Lektoriaus teigimu, žmonės į šį pasaulį ateina per tėvo ir mamos vartus. Jeigu nesusiklosto santykiai su tėvu – nėra visos vyriškosios protėvių linijos palaikymo. Tokiu atveju daugiau kenčia dešinė žmogaus kūno pusė, kartais blogi būna santykiai su vyrais.

Egidijus Gubinas.Nesusiklosčius geriems santykiams su mama gali kentėti kairioji kūno pusė ir sudėtingiau klostytis santykiai su moterimis.

Laikoma, jog vyrams laimingesnė yra dešinė kūno pusė, o moterims – kairė. Apgamai ar kiti ženklai, esantys priešingoje pusėje, pavyzdžiui, vyrams kairėje, gali byloti apie problemas, ligas, silpnumą ir pasyvumą, nenorą kovoti su bloga karma. Jeigu apgamai arba kiti ženklai randasi laimingoje pusėje, jie gali simbolizuoti talentus, sėkmę ir sveikatą.

Apgamai gali atsirasti ir išnykti, priklausomai nuo dorybingų arba nedorybingų veiksmų.

E. Gubinas atkreipia dėmesį, kad ant dešinio antakio apgamą turintis vyras greičiausiai ves anksti, o ant kairiojo – turės vėlyvą santuoką.

Labai pavydūs vyrai gali turėti apgamą prie kairės akies, gerą vyro intuiciją gali žymėti apgamas, esantis tarp antakių. Apgamai ant pečių gali žymėti gyvenimo išbandymus. Esantieji prie lūpų žymi aistringą žmogaus prigimtį, toks žmogus dažniausiai mėgsta prabangą ir turi gerą intuiciją. Apgamai ant skruostų gali žymėti žmogaus ryžtą.

Apgamas ant kaklo vyrams žymi intelektualumą, moterims – motinišką prigimtį. Apgamai ant kelių gali reikšti, kad žmogus nuolat kažkur skuba, ant blauzdų – žmogus yra lengvai įkalbamas, gali pasiduoti avantiūroms. Apgamų formos, dydžiai taip pat turi reikšmę.

Gyvenimo prasmės paieškos

Sakoma, kad žmogui gyvenimo prasmės poreikis įgimtas ir jeigu jis jos neranda, kankinasi. Žmonės ateina į šį pasaulį neatsitiktinai ir poreikis įprasminti savo gyvenimą dažniausiai persekioja nuo vaikystės su pirmaisiais klausimais kodėl.

Daugelis supranta, kad žmogaus gyvenimo tikslas – ne vien kūno problemų sprendimas. Nugyventi dieną vien tik tam, kad valgytum ir miegotum, reiškia tiesiog nevertinti savo žmogiškosios prigimties, atsisakyti ateities.

„Turbūt vertėtų išmokti branginti savo laiką, nes jo nenusipirksime net už pačius didžiausius pinigus. Buda sakė, jog kiekvieną rytą mes gimstame iš naujo. Tai, ką padarysime šiandien, gali turėti didžiausią reikšmę mūsų gyvenime“, – teigia E. Gubinas.

Žmonės savo požiūriais skirtingi – vieni mano, kad viskas turi priklausyti tik jiems, o kiti – kad viskas turi būti po lygiai, bet dažniausiai nežinoma, kaip turi būti iš tikrųjų.

Svarbiausia yra žinoti, jog visi turime laikytis visatos dėsnių ir gyventi harmonijoje su gamta, jog kelias į gyvenimo prasmę prasideda nuo atsakomybės už savo gyvenimą ir savo likimą prisiėmimo.

„Laikas nustoti kaltinti likimą dėl nesėkmių, geriau paklausti savęs, ką aš galiu padaryti gyvenime geriausiai, kaip galiu panaudoti savo savybes ir talentus kitų labui“, – sako E. Gubinas.