Kas vieniems neša sėkmę, kitiems gali pridaryti bėdų. Svarbu atsižvelgti, kokią energiją norėtumėte pritraukti į savo gyvenimą.

Agatas – atneša turtus ir saugo nuo blogio

Vienas populiariausių brangakmenių. Senovės egiptiečiai, romėnai ir graikai jį naudojo norėdami apsiginti nuo piktų kerų ir blogos energijos. Šis brangakmenis puikiai tinka vaikams sergėti. Taip pat jis gali atnešti turtus ir apsaugoti nuo nuosavybės praradimo.

Sakoma, kad nepaprastą ir didelę galią turi tas agatas, kurio rašte galima įžvelgti akies formą. Tikima, kad toks brangakmenis skleidžia itin stiprią energiją. Manoma, kad agato galią gali sustiprinti obuoliai. Todėl brangakmenį užtenka tik įtrinti jų sultimis arba nešiotis maišelyje kartu su obuolių sėklomis.

Aleksandritas – gydo kūną ir sielą

Teigiama, kad šis brangakmenis skleidžia stiprią energiją, kuri gali padėti žmogui išgyti. Ji veikia ne tik fizines, bet ir psichines, neurologines ligas, padeda į gyvenimą susigrąžinti ramybę bei harmoniją. Tinka jautriems, optimizmo stokojantiems, nuolatos jaučiantiems stresą asmenims.

Aleksandritas jiems padeda atgauti pasitikėjimą savimi ir suteikia ryžto pozityviau žvelgti į gyvenimą bei ryžtingai kovoti už savo gerovę. Patariama šį brangakmenį naudoti medituojant, tuomet jo poveikis tik stiprėja.

Amazonitas – moko nuoširdumo ir savigarbos

Šį brangakmenį derėtų įsigyti tiems, kuriems trūksta drąsos būti savimi. Amazonitas skatina nuoširdumą ir drąsą išsakyti savo nuomonę net tuomet, kai ji prieštarauja aplinkiniams. Tai moko ne tik savigarbos, bet ir pagarbos kitiems.

Todėl šis brangakmenis tinka ir tolerancijos stokojančioms asmenybėms. Taip pat amazonitas skatina kūrybingumą, todėl žmogus atranda daugiau saviraiškos būdų ir geriau pažįsta save. Dėl to gyvenime lieka mažiau įtampos ir atsiranda daugiau džiaugsmo bei ramybės.

Gintaras – prišaukia sėkmę, meilę ir vaisingumą

Jis – vienas stipriausiai veikiančių brangakmenių. Gintaras siejamas su vyriškąją energija. Magijoje naudojamas kaip vaisingumo ir meilės šauklys. Todėl rekomenduojamas poroms, trokštančioms susilaukti mažylio. Taip pat sakoma, kad šis brangakmenis atneša sėkmę asmenims, užmezgusiems romantiškus santykius ir sukūrusiems šeimą. Saugo nuo nelaimių ir padeda priimti tinkamus sprendimus.

Ametistas – padeda atsispirti pagundoms

Senovės graikai tikėjo, kad šis brangakmenis saugo nuo girtuoklystės. Ametistą patariama įsigyti tiems, kurie linkę pasiduoti įvairioms pagundoms – svaigalams, lošimams, paleistuvystei ir kt. Šis brangakmenis praskaidrina protą ir padeda suvokti tikrąsias gyvenimo vertybes. Taip pat saugo nuo neigiamos aplinkinių įtakos. Jis tinka siekiantiems atrasti dvasingumo kelią ir tikėjimą aukštesnėmis jėgomis.

Akvamarinas – leidžia pabėgti nuo rūpesčių

Šį brangakmenį patariama įsigyti tiems, kurie nuolatos skuba, jaučia stresą ir turi daug nebaigtų darbų. Manoma, kad akvamarinas leidžia atsipalaiduoti, iš šalies pažvelgti į susiklosčiusią situaciją ir priimti geriausią sprendimą. Taip į gyvenimą grąžinama harmonija. Todėl šis brangakmenis tinka ne tik daug dirbantiems, bet ir labai jautriems žmonėms. Jis veikia kaip vandens terapija.

Avantiurinas – suteikia komfortą

Šį brangakmenį globoja Žemė, todėl jis pulsuoja žemišką ir praktišką energiją. Avantiurinas padeda pritraukti turtus. Naudingas tiems, kurie gyvenime trokšta daugiau komforto. Šis brangakmenis gali padėti susirasti darbą, kilti karjeros laiptais ar uždirbti daugiau pinigų. Avantiuriną turėtų įsigyti asmenys, ieškantys būsto. Jis padės rasti jaukius, tvarkingus namus. Taip pat į gyvenimą turėtų atnešti daugiau stabilumo ir aiškumo.

Azuritas – skatina tobulėti

Šis brangakmenis pašalina visas kliūtis, užstojančias kelią dvasinio ir protinio tobulėjimo link. Žmogus tampa atviresnis, viską vertina objektyviai. Dingsta naujovių ir nežinomybės baimė, gimsta noras eksperimentuoti, keliauti ir pažinti naujus asmenis.

Azuritas skatina savarankiškumą, kritišką mąstyseną ir veda apmąstymų link. Šis brangakmenis stiprina žmogaus sąmoningumą ir moko į pasaulį pažiūrėti naujomis akimis. Taip atsiranda atsakymai į seniai ramybės neduodančius klausimus.

Baritas – tausoja energiją

Šis brangakmenis skirtas tiems, kurių energija veržiasi per kraštus ir nežino, kaip ją tinkamai panaudoti. Tokie žmonės blaškosi, išbando vis naujus dalykus, tačiau vis tiek niekaip negali nurimti. Tačiau toks tuščias jėgų švaistymas ne tik nenaudingas, bet ir vargina, kartais netgi erzina. Todėl baritas moko savitvardos, skatina kaupti energiją ir tikslingai ją panaudoti.

Benitoitas – saugo per keliones

Labai retas brangakmenis, aptinkamas vos keliose pasaulio vietovėse. Benitoitas žmones saugo per įvairias keliones. Manoma, kad jį su savimi turintys keliautojai gali būti tikri, kad viskas vyks, kaip suplanuota, neužklups nei blogas oras, nei nelaimės ar kiti nesklandumai. Ypač tinka keliaujantiems jūra ar kitais vandens telkiniais. Benitoitas saugo ir tuos, kurie gyvena toli nuo namų.

Oniksas – užtikrina šlovę

Šis brangakmenis gali padovanoti šlovę ir pripažinimą tik tuomet, kai žmogus neturi jokių blogų tikslų. Nuo seno oniksas siejamas su juodąja magija. Jeigu jis atsiduria pikto žmogaus rankose, gali pridaryti daug bėdos ne tik jam, bet ir aplinkiniams. Todėl oniksą reikia naudoti atsargiai. Asmenims, neturintiems blogų ketinimų, šis brangakmenis suteiks daugiau fizinės jėgos, proto aštrumo, padės įgyvendinti svajones. Kitu atveju trauks nelaimes, košmarus ir ligas. Viskas priklauso nuo paties savininko.

Kalcitas – atsiunčia naujų galimybių

Šis brangakmenis žmogui suteikia platesnę pasirinkimo laisvę. Net kai situacija atrodo beviltiška, kalcitas gali padėti rasti išeitį. Ypač gerai veikia meilės, draugystės ir turtų srityje. Dar viena puiki šio brangakmenio savybė – gebėjimas gydyti psichologines problemas, ypač depresiją. Manoma, kad jis suteikia šiek tiek optimizmo net didžiausiems pesimistams.

Citrinas – stiprina sveikatą

Šis brangakmenis gali padėti išgydyti įvairias ligas, pavyzdžiui, inkstų, širdies, skrandžio. Taip pat sustiprinti raumenis, gerina kraujotaką, užkerta kelią infekcijoms, stiprina imuninę sistemą. Padeda tiems, kuriems trūksta energijos, ištvermės, turintiems valgymo sutrikimų ar antsvorio.

Koralai – kursto aistrą

Anot legendos, koralai yra apšlakstyti meilės deivės Afroditės krauju. Dėl to tikima, kad jie skleidžia meilės ir aistros energiją. Šį brangakmenį patariama įsigyti ieškantiems antrosios pusės. Jis skatina pasitikėjimą savimi, lavina viliojimo meną. Naudingas ir seniai kartu esančioms poroms, nes padeda iš naujo pakurstyti aistras ir atneša naujovių į meilės guolį.

Šie brangakmeniai didina vaisingumą, todėl tinka šeimos pagausėjimą planuojantiems žmonėms. Kuo koralų spalva intensyvesnė, tuo jų magiškos galios stipresnės.

Deimantas – skatina ryžtą ir drąsą

Šį brangakmenį patariama įsigyti asmenims, kuriems trūksta ryžto ir pasitikėjimo savimi. Ypač tinka vadovams, mokytojams ir tiems, kuriems reikia dirbti bei suvaldyti minią žmonių. Deimantas suteikia drąsos ir gebėjimo dominuoti. Taip pat gelbsti didinant autoritetą, mokantis organizuotumo. Svarbu šias savybes naudoti geriems tikslams.

Smaragdas – ragina gyventi dabartimi

Dažnas svajoja apie geresnį rytojų, šiltesnį klimatą ar būsimą susitikimą su draugais... Taip pamirštama džiaugtis esama akimirka. Šie brangakmeniai skatina gyventi dabartimi, vertinti esamus įvykius, moko pastebėti džiugias smulkmenas ir būti dėkingiems už tai, ką likimas suteikė gero. Smaragdas naudingas ne tik gyvenantiems ateitimi, bet ir besigręžiojantiems į praeitį.

Nefritas – žadina norą mokytis

Šie brangakmeniai labiausiai tinka mokiniams ir studentams. Jie padeda susikaupti, lengviau įsiminti ir suprasti naują informaciją. Taip pat žadina smalsumą ir norą mokytis. Taigi studijos tampa ne kančia, o malonumų šaltiniu. Be to, nefritai padeda įgytas teorines žinias sėkmingai pritaikyti praktiškai.

Mėnulio akmuo – teigiamai veikia intuiciją

Šis brangakmenis tinka tiems, kurie turi aiškiaregystės dovaną, nes dar labiau sustiprina jų neįprastą talentą. Mėnulio akmenį patariama įsigyti pernelyg racionaliems žmonėms, nes jis padeda išmokti kliautis savo intuicija. Jis moko atkreipti dėmesį į likimo siunčiamas užuominas ir taip priimti tinkamus sprendimus. Taip pat gelbsti analizuojant ir suvokiant savo sapnų reikšmes. Mėnulio akmuo stipriausiai veikia moteris.

Opalas – pritraukia tiesą

Jeigu gyvenime daug melo, klastos, nesąžiningų žmonių, patartina įsigyti šį brangakmenį. Opalas vadinamas tiesos, kuri ne visada būna maloni, nešėju. Vis dėlto geriau karti tiesa negu saldus melas. Šis brangakmenis gali padėti pamatyti tikrą situaciją ir atsirinkti nuoširdžius žmones. Tačiau perspėjama, kad opalas jo savininką taip pat skatina elgtis sąžiningai, todėl gali išaiškėti ir jo klastos.

Perlas – malšina konfliktus

Šis brangakmenis naudojamas konfliktams ir neramumams malšinti. Naudingas dažnai besipykstančioms poroms, darbovietėms, kuriose nuolatos verda karšti ginčai. Perlas skleidžia energiją, kuri ramina, moko visų pirma pagalvoti, tik tuomet veikti. Šis brangakmenis skatina kontroliuoti savo emocijas, slopina agresyvumą ir didina vaisingumą. Jis sergsti nėščiąsias, gimdyves ir jų mažylius.

Rubinas – išlaisvina mintis

Naudingas visiems žmonėms, dirbantiems kūrybinį darbą. Šis brangakmenis išlaisvina mintis, skatina kurti savitą pasaulėžiūrą ir nepaklusti visuomenėje nusistovėjusiems stereotipams. Tai suteikia puikias galimybes kurti originalias idėjas. Tačiau svarbiausia, kad laisvės pojūtis netaptų maištingumu, dėl kurio žmogus gali visiškai nepritapti prie aplinkinių.

Serafinitas – spartina medžiagų apykaitą

Šis brangakmenis tinka besilaikantiems dietos arba dar tik ketinantiems tą daryti. Anot ezoterikų, serafinitas padeda atsikratyti blogų įpročių, todėl žmogus daug lengviau atsispiria nesveikiems produktams. Be to, šis brangakmenis spartina medžiagų apykaitą, todėl iš organizmo itin greitai pasišalina visos kenksmingos medžiagos.

Skirtingas spalvų poveikis

Renkantis brangakmenį būtina atsižvelgti į jo spalvą. Teigiama, kad ne vienodi atspalviai turi skirtingą poveikį.

Sidabro arba pilkos spalvos brangakmeniai stiprina intuiciją, dvasingumą ir skatina svajonių išsipildymą.

Aukso – didina pasitikėjimą kitais žmonėmis bei padeda pritraukti komfortą, turtus, gerą darbą ir kt.

Rožiniai – skleidžia draugišką energiją ir padeda prišaukti meilę. Taip pat stiprina teigiamas emocijas, švelnumą, globėjiškumą.

Raudoni – suteikia drąsos, ryžto, didina seksualinę energiją, moko gundymo meno.

Oranžiniai – didina fizinį patrauklumą, suteikia optimizmo ir pasitikėjimo savimi. Taip pat moko džiaugtis gyvenimu, o iškilusias problemas priimti kaip vertingas gyvenimo pamokas.

Geltoni – stiprina intelektualinius gebėjimus, padeda lengviau bendrauti su aplinkiniais.

Rudi – siejasi su namais, komfortu, jaukumu, derlingumu ir vaisingumu. Pritraukia stabilumą ir patikimumą.

Mėlyni – ramina, atpalaiduoja, skleidžia taikią ir harmoningą energiją. Didina viltis, pasitikėjimą kitais žmonėmis ir nuoširdumą.

Violetiniai – stiprina intuiciją, neįprastus gebėjimus ir ryšį su subtiliuoju pasauliu. Taip pat siejasi su dvasingumu.

Žali – saugo sveikatą, didina gyvybines jėgas ir ištvermę. Taip pat stiprina ryšį su gamta, skatina vertinti natūralius dalykus. Šios spalvos akmenys į gyvenimą pritraukia harmoniją ir supratingumą.

Balti – padeda apsivalyti nuo blogų minčių ir neigiamos energijos. Skatina nuoširdumą, nuolankumą ir taiką.

Juodi – skatina nepriklausomybę, pasitikėjimą savimi ir drąsą. Padeda labiau susikoncentruoti į reikiamus dalykus, perprasti paslaptingus reiškinius ir geriau pažinti gyvenimą.

Kaip jie veikia?

Kiekvieną žmogų tas pats brangakmenis veikia skirtingai. Todėl, prieš jį įsigyjant labai svarbu patikrinti, kokį poveikį jis daro asmeniui. Brangakmenį reikia paimti į delną, tvirtai suspausti ir palaikyti apie 2 min. Jeigu užplūsta teigiami jausmai, brangakmenis tinka.

Tačiau jei jis kelia neigiamas emocijas, geriau jo nepirkti. Taip reikėtų patikrinti ne tik pačių perkamą akmenį, bet ir dovanotą. Sakoma, kad pastarieji skleidžia stipresnę energiją. Jeigu ji jums netinka, gali pridaryti daug žalos.

Visų pirma prieš naudojant išsirinktą brangakmenį, jį reikia apvalyti. Pavyzdžiui, galima kelias minutes palaikyti po šalto tekančio vandens srove. Taip bus nuplauta visa prieš tai jį lietusių žmonių energija. Tuomet brangakmenį reikėtų padėti garbingoje namų vietoje arba nešiotis kartu su savimi.

Jeigu jis laikomas namie, nevalia jo pamiršti. Su brangakmeniu būtina kasdien bendrauti, jį liesti, nušluostyti nuo jo dulkes. Taip palaikomas tarpusavio ryšys, tuomet brangakmenis su žmogumi dalijasi savo energija.

ĮDOMU

Agatas pavadintas Sicilijos upės Achato garbei.

Aleksandritas atrastas 1834 m. Uralo kalnuose (Rusija) ir pavadintas rusų caro Aleksandro II garbei.

Senovės kinai tikėjo, kad gintarai yra drakono kraujo lašai, kurie sukietėjo, kai atsitrenkė į žemę.

Tam, kad medžių sakai virstų gintaru, reikia apie 30 mln. metų.

Benitoitas atrastas 1906 m. Kalifornijoje ir yra laikomas šios valstijos brangakmeniu. Jis aptinkamas keliose pasaulio vietovėse, tačiau kokybiškiausias yra tik Kalifornijoje.

Anot legendos, oniksai yra Veneros nagai, kuriuos nukirpo Kupidonas.
Senovėje tikėta, kad perlai – austrių praryti lietaus lašai.

Iki XVIII a. vienintelės deimantų kasyklos buvo Indijoje.

Apie 97 % opalų išgaunama Australijoje.

Senovės kinai manė, kad nefritas gali pailginti gyvenimą.

Smaragdai yra tokie populiarūs, kad mokslininkai nusprendė juos auginti laboratorijose. Jie tokie kokybiški, kad beveik neįmanoma atskirti nuo tikrų. Sintetinis smaragdas pirmą kartą išaugintas 1848 m.

Šiuo metu daugiausiai pardavinėjami dirbtiniai avantiurinai. Juos mokėjo kurti dar senovės egiptiečiai. Vėliau šios žinios buvo prarastos ir sintetiniai avantiurinai vėl atsirado tik XVI a.

Amazonitas pavadintas karingųjų amazonių garbei.

Kalcitas – vienas labiausiai paplitusių mineralų Žemėje.

Koralai nuo seno naudojami Tibeto vienuolių rožiniams gaminti.

Perlai susiformuoja tuomet, kai į moliusko kriauklę patenka svetimkūnis.

Didžiausias perlas istorijoje rastas Filipinuose. Jis sveria 6,36 kg.