Per kalėdinių dovanų pirkimo bumą, dažnai pasimetę ir akimis po lentynas klaidžiojantys pirkėjai užsuka į parduotuvę nežinodami, ko jiems iš tikrųjų reikia. Neretai konsultantams užduodami net ir tokie klausimai - kokia dovana labiausiai tiktų vyrui, gimusiam po Vandenio ženklu, ar draugui Šauliui? Astrologė Vaida Budginaitė padėjo sukurti dovanų gidą visiems 12 zodiako ženklų.

********************

Avinas visada nori būti pirmas ir žino, kaip tai padaryti. Dovanodami naujausio modelio prekę pabrėšite, kad vertinate šį svarbiausią jo poreikį. Bet kurioje savo gyvenimo srityje jis meistriškai atliks savo novatoriškąją misiją, išbandydamas naujausią įrangą: darbe, kelionėje, virtuvėje ar pramogaujant.

Tiesa, negaiškite laiko dovanai supakuoti - jo kantrybė pasibaigs anksčiau, nei dovana bus išvyniota.

*******************

Esate stebėję skruzdėlytę, nuolat kažką nešančią į savo buveinę? Taip gyvena ir Jautis. Neklauskite jo, kodėl jis taip elgiasi ir nebandykite perkalbėti. Šis raguotas padaras nuomonės nekeis.

Kaupdamas daiktus, jis siekia stabilumo. Manote, jis turi viską? Tai – tik jūsų nuomonė. Papildykite jo kolekciją dar vienu daiktu, leidžiančiu pademonstruoti jo įgimtus gebėjimus. Dirva jūsų fantazijai plati, jei pasidairysite po smulkios virtuvės technikos skyrių. Jaučio siela uždainuos, turėdama tobulas sąlygas mėgautis muzika ar filmais. Jautis – malonumų vartotojas. Viskas, kas pamalonina jo kūną, džiugina ir jį. Padovanokite brangiajam Jaučiui dar vieną kūno priežiūros priemonę!

******************

Geroji žinia: Dvyniams patinka beveik viskas. Jie smalsūs ir siekiantys įvairovės. Ir viena, ir antra patenkinsite kelias nedideles dovanas įvynioję į atskiras skirtingas pakuotes. Na, o jei vis dar neapsisprendėte, žinokite, kad Dvyniui nėra svarbesnės dovanos už dėmesį.

*******************

Stabtelkite, kai rinksite dovaną jausmingajam Vėžiui. Ieškokite ne dovanos, o kelio į jo širdį. Vėžio sentimentai praeičiai ir tradicijoms yra giluminis jo variklis, todėl kurkite jam tobulas aplinkybes rinkti prisiminimus ir juos demonstruoti kitiems.

Vėžiai nusipelnė nepriekaištingų namų šeimininkų ir atsidavusių tėvų titulų - suteikite sparnus jiems, kuriantiems namus, kaip saugiausią tvirtovę ir užuovėją.

Tiesa, Vėžys mėgsta „klijuoti etiketes“ (deja, niekada to nepripažins!), todėl vieną kartą suklydę – ilgai taisysite padėtį.

*******************

Kas paneigs, kad Liūtas nori padaryti įspūdį? Niekas. Šviesti ir spindėti – jam svarbiau už orą ir vandenį. Priežastis paprasta – jo ženklą globoja Saulė. Tamsų rudens ar žiemos vakarą, kai jos trūksta labiausiai, Liūto ugningą širdį sušildo muzika, o kūną – šviesa ir šiluma.

Liūtas nori būti garbinamas ir lepinamas, o jūsų užduotis – pakurstyti šios asmenybės „aš“. Todėl jis jausis pamalonintas tada, kai jam įteiksite išskirtinę elektronikos naujieną. Jam skirtas daiktas turi būti išties asmeniškas, visais įmanomais būdais stiprinantis jo charizmą.

*******************

Ieškodami dovanos Mergelei, prisiminkite raktinį žodį: praktiška. Mergelių poreikis švarai, tvarkai, higienai ir gerai išvaizdai yra nepralenkiamas.

Tačiau visų pirma apsidairykite jos namuose. Daiktas, kuris savo forma ar spalva nederės prie interjero, sugadins idealią Mergelės sukurtą tvarką. Atsižvelkite į kiekvieną smulkmeną!

Be to, nuspręskite, kas jai padėtų nepriekaištingai atlikti darbą ir pasirūpinti kitais. Bet, gink Dieve, neskubėkite. Mintis ir nuoseklus planavimas - būtina. Už laiką, kurį sugaišite dabar, ateityje jums bus atsilyginta šimteriopai.

********************

Svarstyklės mėgsta dovanas. Kuo jų daugiau – tuo geriau. Jis ar ji gimė tam, kad aplink save kurtų taiką, harmoniją ir pusiausvyrą. Todėl, padovanoję jiems tarpusavyje derančių daiktų, kuriančių harmoningą aplinką ar papildančių esamą – nesuklysite.

Be to, visas Svarstyklių dėmesys nukreiptas į partnerį. Gal jūsų dovana leis jai patirti bendravimo džiaugsmą?

********************

Renkate dovaną Skorpiono ženklo atstovui? Užduotis nelengva. Kurkite paslapties aurą: Skorpionas liks abejingas viskam, kas puikiai matoma ir pažinta. Jei po eglute jis ras daiktą, apie kurį visi kalba ir kas antras turi – jis tikrai bus giliai nusivylęs. Tas pats galios ir bet kokiai praktiškai dovanai.

Krizės, permainos ir poreikis susieti savo patirtis su kitų žmonių patirtimis – tai vidiniai Skorpiono varikliai. Be to, šis vandens stichijos ženklas spinduliuoja aistrą. Todėl kurkite sąlygas skleisti seksualumą tik jūsų Skorpionui priimtinais būdais.

Neužteks išmoningai supakuoti dovanos ar kitais būdais jos apgaubti paslapties šydu. Visų pirma sudėtingą galvosūkį įminkite patys: kas skatina šiuos paslaptingus vandenis keisti savo įprastą būseną? Nerkite giliai, antraip, pralaimėsite.

**********************

Šaulį vilioja laisvė, nuotykiai ir pasaulio toliai. Įteikdami dovaną, atitraukite jį nuo monotonijos, leiskite jam pažinti pasaulio erdves ir eiti savo keliu. Dovana privalo palengvinti jau turimą naštą – kitokios jam nereikia.

Todėl visų pirma atkreipkite dėmesį į tai, kas jam padėtų kelionėje ar be vargo tilptų į jo nedidelį kelioninį lagaminą. Siekis ilgai išlikti geros fizinės formos ragina Šaulį gyventi aktyvų gyvenimo būdą, sportuoti, todėl paganykite akis po sportui skirtų prekių lentynas.

Šis vakarėlių dalyvis ir organizatorius niekada nestato sienų. Neribokite savęs ir jūs, išsirengę į dovanos savo brangiajam Šauliui žvalgytuves. Galbūt ją išvydęs, jis nusijuoks. Nieko asmeniška. Tik tobulas humoro jausmas, kuriuo jį apdovanojo gamta.

**********************

Ožiaragiai vertina dovanas, kuriomis gali tučtuojau pasinaudoti. Kiekviena dovana pereis per jo tikslingą ir praktišką filtrą. Tiks viskas, kas turi savo tikslą. Anot jų, net daikto dizainas privalo atlikti konkrečią funkciją.

Tiesa, Ožiaragis nemėgsta siurprizų. Sutaupysite marias laiko su juo pasitarę: daiktų jam reikia tiek, kiek būtina. Tikriausiai jis jums pasakys, kad pirkti pigų daiktą – per didelė prabanga. Jei prietaisas, užuot rinkęs dulkęs, pradės tučtuojau tarnauti šeimininkui – jūs pataikėte į tikslą.

*********************

Vandeniui reikia neįprastų patirčių. Kita vertus, jis mėgsta pastovumą. Tam neužteks griebti bet kurią naujovę. Visų pirma įsitikinkite, ar jūsų įteikta dovana, sužadinusi jo naujovių poreikį, bus patikima. Kitokių apribojimų nėra. Nebent jūs patys, juos sukursite manydami, kad nėra dalykų, galinčių nustebinti Vandenį.

Pasidairykite vietose, kuriose retai klaidžioja pirkėjų žvilgsniai – ten slepiasi jūsų dovana Vandeniui. Kuo išradingesni būsite – tuo aukštesniu balu draugiškasis Vandenis įvertins jus už pastangas sukurti jam nepriekaištingą šventę.

**********************

Savo svajonių vandenyne nardanti Žuvytė džiaugsis viskuo, kas pataikys tiesiai į jos jausmus. Pasirūpinę jos saugumu, sužadinkite joje snaudžiančias kūrybines galias. O jei dovana įkvėps pasitikėjimo savo jėgomis – ji užkels jus ant pjedestalo.

Nors Žuvyčių gyvenime vyrauja tikras chaosas, sielos gelmėse ji siekia harmonijos ir grožio. Nei viena jų nepaneigs, kad visas jos vidines ir išorines žaizdas gydo muzika, filmai ir kitos meno formos. Ji amžinai liks jums ištikima, jei, užuot pašiepę jos sentimentalumą, pasiūlysite tuos sentimentus kaupti. O jei vis dėlto jums nepavyktų jos nustebinti, ji apie tai niekada neprisipažins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)