Būti studentu nėra lengva – tenka suderinti paskaitas, socialinį gyvenimą ir dar rasti laiko užsidirbti pinigų kasdienėms išlaidoms, jau nekalbant apie studijų paskolą.

Viena studentė sugalvojo, kaip prasimanyti pragyvenimui – ji turi penkis meilužius, kurie ją puošia, maitina ir netgi moka buto nuomą, rašoma thesun.co.uk.

Gracie Adams (19 m.) – iš Belfasto (Šiaurės Airija), ji pirmus metus studijuoja psichologiją Lincolno universitete. Mergina sako atsikračiusi finansinių rūpesčių tik tada, kai užsiregistravo interneto pažinčių svetainėje ir ėmė vaikščioti į pasimatymus už pinigus.

Grace patinka prabangūs daiktai, kuriais ją lepina vyrai, bet tapti pasimatymų mergina ją labiausiai paskatino 30 000 svarų paskola už mokslą.

Pasimatymas su vienu iš vadinamųjų tėtukų dažniausiai būna vakarienė ir kokteiliai. Už pasimatymą jai sumoka mažiausiai 100 svarų. Dažniausiai vyrai prašo jos įsigyti gražių drabužių prieš pasimatymą, jiems atsiunčia apie 100 svarų. Gana dažnai po pasimatymo jie duoda merginai ir arbatpinigių – 150 svarų.

Grace derina mokslus, socialinį darbą ir pasimatymų merginos veiklą – į pasimatymą ji eina bent kartą per mėnesį, kad galėtų susimokėti sąskaitas.

Mergina pasakojo: „Užsiregistravau į internetinę pažinčių svetainę, kai man buvo beveik 18 m. Tada neturėjau minčių tapti vadinamąja pasimatymų mergina. Bet kai baigiau mokyklą ir įstojau į universitetą, sužinojau, kad daug merginų vaikšto į pasimatymus už pinigus ir yra tuo labai patenkintos.

Tai padeda joms studijuoti universitete, mokėti būsto nuomą ir turėti automobilį. Užsiregistravusi į svetainę ėmiau labiau pasitikėti savimi, bendraudama su vyrais internetu. Tapau įžvalgesnė vyrų atžvilgiu – greičiau perprantu, juk kai kurie meluoja apie save, apie savo darbą. Bet tai – labiausiai nerimą keliantis dalykas.“

Nepaisant nerimo, Gracie ėmė vaikščioti į pasimatymus su penkiais vyrais, dabar mažiausiai su trimis bendrauja reguliariai.

Studentė pabrėžia – jos ir visų penkių vyrų santykiai platoniški, apie savo susitarimą su šiais vyrais ji atvirai papasakojo savo artimiesiems ir vaikinui.

Gracie teigė: „Paklausiau savo vaikino, ką jis apie tai mano ir ar neprieštarautų, jei užsiimčiau tokia veikla. Jis norėjo sužinoti, ką veiksiu su tais vyrais, kaip atrodys pasimatymai, susirašinėjimas ir pan. Pasakiau, kad mane domina tik platoniškai santykiai ir parama.

Jis suprato, kad man sunku su pinigais. Jis visiškai supranta mane ir santykius, kuriuos užmezgiau per tą svetainę. Aš ir mano šeimos nariai esame mylintys, atviri, taigi galėjau jiems papasakoti, iš kokių finansų gyvenu mokydamasi, ir nebijoti, kad jie mane pasmerks.

Kai pirmą kartą apie tai papasakojau, jie reagavo su humoru. Kita vertus, suprantama – kartais jiems neramu dėl mano saugumo internete.“

Už pasimatymą Gracie gali uždirbti iki 300 svarų, taip pat naują suknelę ir batelius.

Ji pasakojo: „Pats šauniausias iš visų pasimatymų buvo vasarą – mes vakarieniavome bare ant stogo, stebėjome saulėlydį. Buvo labai gražus vakaras, tokio nepamirši iš karto po vakarienės. Mes išgėrėme, daugiau vienas apie kitą sužinojome. Pasibaigus pasimatymui, jis pasirūpino, kad saugiai pasiekčiau namus, ir sumokėjo man 150 svarų, neskaitant to, kad sumokėjo už mano maistą ir gėrimus.“

***

„Delfi“ susisiekė su Lietuvos kriminalinės policijos biuru ir pasiteiravo, kokia tokių pasimatymų situacija Lietuvoje. Ar tokia veikla – ta pati prostitucija, tik pavadinta gražesniais žodžiais? Ar ir už „platoniškų pasimatymų“ paslaugų gali slypėti stambesni prekyba žmonėmis verslo organizatoriai? Komentarą pateikė Lietuvos kriminalinės policijos atstovė Jelena Zuj.

„Lietuvoje baudžiamoji atsakomybė yra numatyta asmenims, kurie pelnosi iš kito asmens prostitucijos. Prostitucija – seksualinių paslaugų teikimas už atlygį, demoralizuojantis visuomenės dorovines nuostatas.

Savo noru, iniciatyva, ne dėl susidariusios esamos keblios finansinės padėties, ne dėl šeimyninių, asmeninių ar gyvenimiškų aplinkybių neturint kito pasirinkimo, šias paslaugas teikiantiems asmenims, kurie verčiasi prostitucija savo noru, laisva valia ir niekieno neverčiami bei, kurie gautą materialinį atlygį, naudą, pasilieka sau, Lietuvos Respublikos įstatymai numato administracinės atsakomybės taikymą.

Savo ruožtu, policija nekaupia, nerenka ir neturi duomenų apie asmenų privatų gyvenimą, kurie už gaunamas dovanas ar finansinę paramą, savo laiką leidžia su kitais asmenimis, neteikdami seksualinių paslaugų ir tai nėra jų pragyvenimo šaltinis ir tikslas, o individualus gyvenimo būdas.

Tačiau policija, vertindama rizikas tapti pelnymosi iš prostitucijos bei prekybos žmonėmis aukomis, nuolat vykdo įvairias kompleksines priemones nukreiptas į sąmoningumo didinimą, visuomenės švietimą bei tokių galimų nusikalstamų veikų užkardymą.

Norėtume atkreipti dėmesį, kad tais atvejais, kai kyla bent menkiausias įtarimas, kad asmuo verčiasi prostitucija ne savo noru, yra įbaugintas, jam grasinama smurtu ar susidorojimu, ribojama jo laisvė ir pasirinkimas laisvai judėti, nemoka ir nesupranta šalies, kurioje randasi kalbos, nežino savo teisių, yra tokioje padėtyje, kad nesuvokia turintis kitą pasirinkimą tik vykdyti kitų asmenų, organizuojančių prostituciją valią, svarbu nedelsiant apie tokį asmenį ir situaciją pranešti policijai, kadangi toks asmuo gali būti tapęs nusikaltimo auka“, – rašoma komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (481)