Norime pasidalinti 8 pagrindiniais signalais, kuriuos siunčia odos problemos:

1. Išblyškusi, papilkėjusi oda

Jeigu jūsų oda primena nuskalbtą paklodę, didelė tikimybė, kad jūsų organizmui trūksta omerga-3 sočiųjų rūgščių. Be to, kad šios rūgštys ir taip daro daugybę gerų dalykų mūsų kūnui, jos dar ir atsakingos už ląstelių atsinaujinimą, odos drėkinimą ir švytėjimą.

2. Lengvai pažeidžiama

Vos prisilietus prie ko nors atsiranda mėlynės, o žaizdos gyja ilgai? Jeigu atsakymas yra TAIP, gali būti, kad jums reikia vitamino C. Kiti požymiai, išduodantys, kad jums trūksta šio vitamino, yra sausa oda ir plaukai, krintantis svoris, nuovargis. Tačiau neskubėti užsiimti savidiagnozėmis... prieš ko nors imdamiesi pasitarkite su gydytoju.

3. Aknė

Aknę gali sukelti daugybė dalykų. Pirma, dėl ko turėtumėte susirūpinti - tai hormonų pusiausvyra jūsų kūne. Aknė taip pat gali būti ir odos kovojimas su aplinka: vartojamais vaistais, nešvariais makiažo teptukais ar purvinu mobiliuoju telefonu. Ir nors aknė dažniausiai yra hormonų ar genetikos rezultatas, neatmeskite galimybės, jog ją iššaukti gali ir netinkama odos priežiūra.

4. Patinusios akys

Nuolat užtinusios akys gali būti ne tik bemiegių naktų ir streso padarinys, jos gali signalizuoti ir sutrikusią limfos cirkuliaciją. Mūsų limfa iš kūno išfiltruoja visas blogybes ir yra atsakinga už imuninę sistemą, todėl labai svarbu, kad limfotaka vyktų sklandžiai. Suaktyvinti limfotaką galite reguliariai sportuodami, valgydami ar tiesiog... užsisakę limfodrenažinį masažą.

5. Trūkinėjantys kapiliarai

Dar vienas dalykas, dėl kurio turėtumėte sunerimti - ant odos atsirandantys patamsėjimai arba išryškėję, trūkinėjantys kapiliarai. Tai sukelti gali ir alkoholis, temperatūrų kaita ar net pernelyg aštrus maistas. Pasirūpinti kapiliarais galite vartodami antiuždegiminius aliejus, tokius kaip lazdyno riešutų ar linų sėmenų, be to, nepamaišytų ir geras drėkinamasis kremas.

6. Įsitempusi oda

Jeigu jūsų odą nuolat "tempia", o jos tekstūra gruboka, vadinasi, ji labai išsausėjo. Tad stenkitės sutrumpinti laiką, praleidžiamą vonioje ar duše, prauskitės ne po karštu, o drungnu vandeniu ir kuo labiau ją drėkinkite aliejais.

7. Sausi lopinėliai

Jeigu ant jūsų odos atsiranda sausos, pleiskanojančios odos lopinėliai, gali būti, kad jums - tam tikro tipo dermatitas arba infekcija. Jeigu lopinėliai atsiranda aplink burną, gali būti, jog per dažnai laižote lūpas arba naudojate netinkamą dantų pastą. Užtepkite ant pleiskanojančios vietos balzamo, kurio sudėtyje būtų vaško. Jeigu nepadės, kreipkitės į gydytoją.

8. Deginimas ir niežėjimas

Jeigu jūsų oda rausta, dega ir niežti, gali būti, kad ji tiesiog... jautri. Ji jautriai reaguoja į klimato pokyčius, kvepalus, maistą ar kosmetikos priemones? Vadinasi jums reikia papildomai ja rūpintis ir žiūrėti ne tik į tai, ką dedate į vidų, bet ir tai, ką tepate ant viršaus.