1. Valgymas nereguliariai, priešokiais

2012 metais Jeruzalės hebrajų universiteto tyrimas parodė, kad pelės, šeriamos riebiu maistu nereguliariai, įgijo daugiau svorio nei pelės, kurios valgė tą patį maistą pagal griežtą grafiką. Tyrėjai įtaria, kad valgymas tuo pačiu laiku kiekvieną dieną išauklėja organizmą deginti daugiau kalorijų tarp valgių.

Kaip tai ištaisyti: susidarykite valgymo grafiką ir jo laikykitės!

2. Pesticidai produktuose

Cheminės medžiagos pesticiduose gali trukdyti jūsų organizmo energijos deginimo procesui ir apsunkinti svorio metimą. Kanados mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie valgė daugiausiai toksinų turinčius produktus, patyrė didesnį nei įprasta metabolizmo sulėtėjimą ir jiems buvo žymiai sunkiau numesti svorio.

Kaip tai ištaisyti: atidžiau žiūrėkite į etiketes ant vaisių ir daržovių, kuriuos perkate.

3. Neišsimiegojimas

2015 metų tyrimas parodė, kad žmonės, kurie miega mažiau, juda mažiau kitą dieną, o tai reiškia, jog jie sudegina mažiau kalorijų. Bet štai blogesnė naujiena: miego trūkumas dar ir sumažina energijos kiekį, kurį jūsų kūnas sunaudoja ilsintis.

Kaip tai ištaisyti: susidarykite poilsio grafiką ir jo laikykitės, kad gautumėte pakankamai poilsio.


4. Jūsų mėnesinės

Jūs prarandate geležies mėnesinių metu, o geležis padeda pernešti deguonį į raumenis. Jei jūsų geležies koncentracija per maža, raumenys negauna pakankamai deguonies, todėl jūsų energija krenta, taip pat sulėtėja ir medžiagų apykaita.

Kaip tai ištaisyti: pasirūpinkite maistu, kuriame apstu geležies: tinka grūdai, pupelės, špinatai, Pekino kopūstai ir brokoliai.

5. Valgote per mažai

Kai vengiate kaloringo maisto, jūsų kūnas persijungia į badavimo režimą, lėtėja jūsų medžiagų apykaita, nes kūnas taupo degalus, kuriuos gavo.

Kaip tai ištaisyti: sužinokite , kiek kalorijų jums iš tikrųjų reikia per parą. Jei padauginote, daugiau pajudėkite.

6. Ilgas sėdėjimas

Reikia tik 20 minučių sėdėjimo bet kokioje padėtyje, kad kūnas pradėtų slopinti metabolizmą.

Kaip tai ištaisyti: pabandykite daugiau judėti darbe.

7. Skrydžiai lėktuvu

Jūsų vidinis laikrodis tiesiogiai kontroliuoja ląstelių dalį, kuri išlaiko normalų metabolizmą. Kai jūs sutrikdote savo paros ritmą – pavyzdžiui, kertant laiko zonas, jūsų ląstelės nebeveikia taip, kaip turėtų, ir jūsų metabolizmas kenčia.

Kaip tai ištaisyti: stenkitės dar iki numatyto skrydžio iš lėto aklimatizuotis prie būsimos laiko juostos.

8. Negaunate pakankamai kalcio

Dar viena priežastis gerti pieną: kalcis vaidina svarbų vaidmenį reguliuojant riebalų apykaitą, kuri nustato, ar jums deginti kalorijas, ar kaupti juos barankų pavidalu ant juosmens. Dietos, kuriose yra daug kalcio, gali padėti jums sudeginti daugiau riebalų.

Kaip tai ištaisyti: varškė, jogurtai ir kiti pieno produktai pasirūpins, kad netaptumėte storuliuke.

9. Dehidratacija

Visi jūsų organizmo ląstelių procesai, įskaitant medžiagų apykaitą , priklauso nuo vandens. Jei dehidratuojate, sudeginate iki 2 procentų mažiau kalorijų.

Kaip tai ištaisyti: stenkitės visada turėti po ranka mineralinio vandens buteliuką ar stiklinę vandens.

10. Praleisti pusryčiai

Jei praleidžiate pusryčius, jūs ne tik norite persivalgyti per pietus. Jūs iš tikrųjų liepiate savo kūnui taupyti energiją, o tai reiškia, kad jis degina kalorijas lėčiau. Tai viena iš priežasčių, kurią nustatė „American Journal of Epidemiology” tyrimas: žmonės, kurie praleidžia pusryčius, yra 4,5 karto labiau linkę nutukti.

Kaip tai ištaisyti: valgyti pusryčius kiekvieną dieną nustatytu laiku.