Kasdien mes turime suvartoti apie 10 proc. riebalų. O cukraus geriau išvis atsisakyti - jo užteks tiek, kiek gausime, valgydamos vaisius.

Ar tikrai taip maitinamės? Juk būtent tai, dėl ko varvinam seilę, būna arba riebu, arba saldu. O toks maistas mus ne tik tukina, bet ir sendina, nes oda praranda kolageną ir elastiną.

Puikus maistelis - vaisių, vištienos ir prieskonių kokteilis. Tai, kas naudinga mūsų organizmui, irgi gali būti skanu.

Reikės iškepti 150 g vištienos filė. Maišikliu susmulkinkite 2 ananaso griežinėlius drauge su džiovintu imbieru, sumeskite į indą vištienos filė (supjaustykite), viską išplakite ir išgerkite.

Kuo naudingas toks kokteilis? Jis puikiai degina riebalus! Vištienoje esančios amino rūgštys argininas ir tirozinas pagreitina riebalų apytaką ląstelėse, ananasas neleidžia kauptis organizme riebalams. Be to, saldus ananasas malšina saldumynų poreikį. Vietoj ananaso minkštimo galima imti ir anansų sultis.

Džiovintas imbieras sukelia ilgalaikio sotumo jausmą, taip pat jis (tiksliau - tam tikras enzimas) stimuliuoja virškinimo procesus.

Bet... Jei nepatinka vištiena, galite pasigaminti krevečių ir avokado kokteilį.

Reikės: 35 vidutinio dydžio krevečių, 2 avokadų, 1 stiklinės vandens, po 2 šauktus druskos ir cukraus, 400 g pomidorų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1 šaukštelio krienų, lauro lapų.

Kad krevečių skonis atsiskleistų, pagaminsim joms saldžiai sūrų skystį. Į indą supilam vandens stiklinę, suberiam druską ir cukrų bei 2 stiklines ledo kubelių. Pamaišom, panardinam į šitą skystį krevetes ir 30 minučių padedam jas į šaldytuvą.

Nusunkusios krevetes, nusausinkite jas rankšluosčiu ir pakepinkite alyvuogių aliejuje iš vienos pusės ir šiek tiek trumpiau - iš kitos.

Pomidorus išplakite maišikliu drauge su krienais, juodaisiais pipirais, lauro lapais ir pastatykite į šaldytuvą. Paskui į pomidorų tyrę suberkite pakepintas krevetes ir kubeliais pjaustytą avokadą - ir štai jums dietinė šaltsriubė arba neįprastas kokteilis!

Kuo naudingi tokie vištienos ar krevečių kokteiliai? Pirma, jie puikiai malšina alkį ir skirtingai nuo pieno, vaisių ar daržovių kokteilių, juos galima gerti kaip pagrindinį patiekalą - pietums, vakarienei.

Antra, jei valgysim vien tik daržoves ar vaisius, galime tik priaugti, o ne numesti svorio, nes agresyvios dietos nieko gero organizmui neduoda. Trečia, jei nesate tokia valinga, galite ir kombinuoti, derinti, pavyzdžiui, pusryčiams ir vakarienei - kokteilis, o vidurdienį - normalūs pietūs.