Jei klausysite šių patarimų, atsisakysite saldumynų ir itin didelių maisto porcijų, greitai atsikratysite 5 kilogramų antsvorio. Gali būti, kad tai jau yra jūsų namuose, tik nežinote, kaip tie daiktai gali jums padėti tirpdyti riebalus.

LIPNŪS LAPELIAI

Ant jų galite užrašyti 5 priežastis, kodėl norite pakeisti mitybos įpročius. Pavyzdžiui, kad tapčiau energingesnė; kad įlįsčiau į senus džinsus. Kai tik pradės viršų imti silpnumas, valia norės jus palaužti, vertėtų akį užmesti į lapelius, užklijuotus ant šaldytuvo, darbo stalo, virtuvės spintelių. Porą galite prisiklijuoti piniginės viduje kad nesusigundytumėte bandele, gazuotais vaisvandeniais.

MAŽOS LĖKŠTĖS

Nedėkite maisto į didelę lėkštę nuspirkite tokią, kurios skersmuo būtų 510 centimetrų mažesnis. Mokslininkų paskaičiavimais, iš mažų lėkštučių žmogus suvalgo 22 procentais maisto mažiau.

TRINTUVAS

Sutarkuoto ar sutrinto maisto atrodys daugiau nei to, kurį pjaustysite juostelėmis ar griežinėliais. Todėl tarkuokite bulves, burokėlius, morkas, cukinijas...

VARTOKITE PRIESKONIUS

Dėklas su įvairiausiais prieskoniais dar viena gudrybė, leisianti jums lengvai numesti 5 kilogramus. Mokslininkų įrodyta, kad prieskoniai (karis, imbieras, cinamonas, muskato riešutas) slopina apetitą. Pagardinus jais maistą, sotumo jausmas aplankys jus greičiau. Be to, aštrūs prieskoniai „nukenksmina" riebų maistą padeda deginti gautas kalorijas.

NUOTRAUKOS

Ji jus įkvėps laikytis tikslo sulieknėti. Įrėminkite savo šeimos, mylimojo ar save (kai dar buvote puikios figūros) nuotrauką. Pasikabinkite matomiausioje namų vietoje. Nuotrauka jums primins, kad atsikratyti antsvorio vienas svarbiausių jūsų siekių šioje gyvenimo atkarpoje.

VANDUO

Dietologai patvirtino, kad išgerdami vandens 2 stiklinėmis daugiau nei įprastai, sudeginsite 30 proc. kalorijų daugiau. Pasistatykite vandenį ant darbo stalo ar namie, įmeskite į ąsotį mėtos lapelių arba citrinos arba žaliosios citrinos gabalėlių.

MAŽIAU PAGUNDŲ

Jei nusipirkote šokoladinių saldainių, nelaikykite matomoje vietoje, o padėkite į aukščiausią spintelės lentyną. O jei neturite kur slėpti, dėkite bent jau ant stalo ne į patrauklią, o į kokią nepermatomą dėžutę. Žodžiu, kad būtų kuo mažiau pagundų.