Kas tai?

Veikimo principas – vandens ir anglies dioksido sąveika. Anglies dioksidas akimirksniu išplečia kraujagysles bei pagreitina kraujotaką. Toks kraujotakos stimuliavimas aktyvuoja fibroblastus – ląsteles, kurios gamina kalogeną. Ši anglies dioksido savybė yra gana plačiai naudojama kosmetikoje – kaip karboksiterapija (labai perspektyvi kryptis plastikos chirurgijoje), CO2 ekstraktai. Vandens kaukė drąsiai gali konkuruoti su tokiomis procedūromis, kaip, pavyzdžiui, limfodrenažinis veido masažas.

Vanduo – tai amfolitas, junginys, turintis ir rūgščių, ir bazių savybių (tai akivaizdu iš vandens formulės). Būtent rūgštinė savybė lemia tokį didelį vandens skvarbumą. Vanduo yra fiziologiškai giminingas elementas mūsų organizmui (įskaitant odą) – ir ne tik giminingas, bet ir lemiamas. Vanduo įtakoja ir balansuoja visus organinius procesus – ir ypač tuos, kurie aktyvuoja audinių regeneracijos mechanizmą.

Kaip tai vyksta?

1. Gausiai apšlakstykite arba nuplaukite veidą ir kaklą vandeniu.

2. Iš karto lįskite po antklode ir užsiklokite galvą. Kvėpuokite, medituokite ar tiesiog pasvajokite apie 5 min.

Procedūra laikoma baigta, kai oda visiškai absorbuoja vandenį – tik tada jūs galite išlįsti iš “barokameros”. Visa paslaptis yra ta, kad veido ir kaklo negalima sausinti rankšluosčiu, o leisti vandeniui įsigerti į odą, ir tą atlikti būtent po antklode.

Procedūros metu kai kas jaučia diskomfortą, tačiau daugumai nemalonių pojūčių nekyla.

Tai priklauso nuo jūsų odos tipo: turinčios labai sausą odą iš pradžių skundžiasi odos niežėjimu, deginimu, o riebios odos savininkės nejaučia nieko. Bet po 2 savaičių, kurių metu procedūra atliekama kasdien, nemalonių pojūčių nebelieka: nepriklausomai nuo tipo, oda labai aiškiai pagerėja struktūriškai: tampa lygesnė ir pastebimai elastingesnė, gražios, taip vadinamos spinduliuojančios skaisčios spalvos.

Dar geresnis šios procedūros efektas būtų, jei naudotumėte išgrynintą vandenį. Išgryninto (struktūruoto) vandens galima pasiruošti ganėtinai paprastai. Tereikia į dubenį (tik nesirinkite pagaminto iš aliuminio!) pripilti paprasčiausio vandens ir jį užšaldyti. Atitirpinant ledą, pirmiausiai atitirpsta sunkusis vanduo. Taigi paviršinį sluoksnį reikėtų nupilti. Likusį atitirpusį vandenį geriausia naudoti gryną, maždaug 10 laipsnių temperatūros.

Jei po procedūros jaučiate diskomfortą, po kokio pusvalandžio sudrėkinkite veidą kremu arba aliejumi.