Jei pastebėjote, kad oda ėmė sausti, jūsų mitybos racione turėtų atsirasti produktų, kuriuose yra mononesočiųjų riebalų. Užkandžiams puikiai tiks avokadai, įvairūs citrusiniai vaisiai. Maistą gardindama aliejumi, naudokite ne rapsų, saulėgražų, o alyvuogių ar moliūgų sėklų.

Shutterstock nuotr.

Mononesotieji riebalai neleidžia ląstelėms sausėti, padeda odai atsinaujinti - ji atgaus spalvą ir gyvybingumą. Labai svarbu, kad su maistu gautumėte omega-3 riebalų rūgščių. Jos be galo naudingos visam organizmui, deja, pats jis šių rūgščių nepasigamina.

Atsikratyti odos sausumo padės lašiša, skumbrė, menkė, tunas, sardinės, bertolerijų arba graikiniai riešutai, linų sėmenys, chia sėklos. Jei oda jautresnė, perštinti, valgykite kopūstų. Venkite riebių pieno, mėsos produktų, kokosų aliejaus ir kavos.

Shutterstock nuotr.

Be jokios abejonės tik tinkamo maisto nepakanka. Nenumokite ranka į kasdienę odos priežiūros rutiną. Ryte ir vakare ją nuprauskite, nuvalykite makiažą specialia priemone, tuomet toniku. Drėkinkite veido odą lengvos tekstūros geliu, o kūną - losjonu. Bent kartą per savaitę veidą palepinkite kauke ir pašalinkite negyvas odos ląsteles šveitikliu. Derindama mitybą ir odos priežiūrą netruksite pamatyti, kad oda nebesausta, tapo skaisti ir švelni.

Shutterstock nuotr.