Šį obuolių pyragą tobulai iškeps net virtuvės naujokai. Šis desertas tikrai pavyks iš pirmo karto!

Ingredientai:

250 g sviesto
20 g vanilinio cukraus
350 g miltų
250 g cukraus
15 g kepimo miltelių
5 kiaušiniai
1 kg obuolių
pusė šaukštelio cinamono
žiupsnelis druskos
miltinio cukraus
Obuolių pyragas

Gaminimas:

Įdėkite į dubenį sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir įmuškite kiaušinius. Plakite iki vientisos masės, įdėkite šiek tiek druskos. Sumaišykite plakinį su miltais ir kepimo milteliais. Turite gauti kreminės konsistencijos masę.

Obuolius nuplaukite, išimkite šerdį, supjaustykite griežinėliais, pabarstykite cinamonu ir suberkite į tešlą bei gerai išmaišykite.

Supilkite tešlą į kepimo formą. Kepkite apie 30-40 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pabarstykite pyragą cukraus pudra.

Jei jums patinka eksperimentuoti, pabandykite pyragą su kitais vaisiais: slyvomis, persikais, abrikosais. Ypač skanu, jei į tešlą įdėsite šiek tiek graikinių riešutų.