Pažinčių svetainės eksperto teigimu, flirtavimas yra efektyviausias būdas prikaustyti patinkančio žmogaus dėmesį ir užkariauti širdį.

„Pinigai, blizgučiai ir ištreniruotas kūnas yra nulis, jei vyras yra „medinis“ ir nemoka užvesti moters. Flirtas nuo pirmos akimirkos santykiams suteikia intrigos, žaismingumo ir pozityvios energijos. Vyras gali apsukti moters galvą ir priversti ją jaustis ypatinga vos keliais žodžiais ir prisilietimais, nes flirtuodamas jis moteriai atskleidžia savo protą, socialinę padėtį ir seksualumą. Meilė prasideda nuo flirto ir flirtas neleidžia jai užgesti“, – sako flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

Jis pateikia šešis praktinius patarimus, kurie padės lengviau flirtuoti tiek vyrams, tiek moterims.

Ilgas draugiškas akių kontaktas ir šypsena

Draugiškas žvilgsnis kitam žmogui į akis yra pagrindinė priemonė išreikšti potraukį tavo simpatijai. Psichologiniai tyrimai netgi atskleidė, kad užtenka kelių minučių draugiško akių kontakto su nepažįstamu žmogumi, kad jūsų abiejų organizmuose pradėtų gamintis meilės hormonai.

Flirtuoti akimis yra labai lengva. Pakanka žvelgti ilgiau nei įprasta. Kai pastebi žmogų, kuris tau patinka, pasistenk pagauti jo žvilgsnį. Tuomet nusišypsok ir nusuk akis. Pakartok tai porą kartų. Jei tavo simpatija bandys pagauti tavo žvilgsnį ir šypsosis, gali prieiti. Tik nepersistenk – švelnus žvilgsnis daro stebuklus, tačiau intensyvus stebėjimas gąsdina.

Prieik iš priekio

Neteisingas priėjimas gali užbaigti viską greičiau nei prasidės. Prie savo simpatijos visada prieik iš priekio, nes niekas nemėgsta, kai nepažįstamasis prisėlina nepastebėtas. Jei tavo simpatija nusisukusi, palauk, kol atsisuks. Prieiti iš šono galima tik tais atvejais, kai simpatija sėdi prie baro. Tačiau ir tuomet pirma prisėsk šalia ir tik tada stenkis užmegzti akių kontaktą, o ne stuksenk į petį.

Komplimentai ne tik apie išvaizdą

Komplimentai yra antras stipriausias būdas užkariauti patinkančio žmogaus dėmesį, tačiau išvaizdos nereikia girti. „Tu miela“ arba „Tavo gražios akys“ yra menkaverčiai pagyrimai žmonėms be fantazijos. Kitaip tariant, sakyti komplimentus kito žmogaus išvaizdai yra ir neoriginalu, ir neįdomu. Visi tai gali, o Tu juk ne visi!

Geriau pasakyti komplimentą apie kito žmogaus charakterį, asmenines savybes arba gyvenimo būdą. Štai keli komplimentų pavyzdžiai: „tu atrodai kaip žmogus, kuris kituose pažadina geriausias savybes“, „tu esi žaviai nestandartinė asmenybė“, „kai tu šypsaisi, apima nenusakomas ramybės ir šilumos jausmas“ arba „tavo pasitikėjimas savimi yra velniškai seksualus“.

Deramas prisilietimas

Prisilietimas nepalieka klausimų, kad žmogus tau patinka. Jis taip pat parodys, ar tu patinki jam. Psichologai išskiria tris prisilietimų tipus. Pirmasis yra „draugiškas“ – prisilietimas prie peties ar rankos paspaudimas. „Galimo paneigimo“ prisilietimas yra antrasis tipas ir jo reiktų siekti flirtuojant su nepažįstamu žmogumi. Tai yra švelnus ir neformalus apkabinimas peties ir juosmens srityje arba prisilietimas prie dilbio. Trečiasis tipas yra „atominis“ – švelnus veido glostymas ar plaukų sruogos pakėlimas. Taip liesti gali tik tuos žmones, kurie tau nedviprasmiškai leido suprasti, kad tu jiems patinki.

Žaismingas erzinimas

Visi žmonės nori to, ko negali turėti, ir tuo yra grindžiamas žaismingas erzinimas – viena iš flirtavimo technikų. Tavo tikslas sukurti pojūtį, kad tavo simpatija gali tavęs negauti. Tai nesudėtingas triukas, bet jam reikia nemažai praktikos – pagirk žmogų ir tuo pačiu sakiniu atsiimk savo komplimentą. Štai keli pavyzdžiai: „tu esi nuostabiausias kada nors mano sutiktas žmogus, bent jau šioje kavinėje“, „mes tokie panašūs, todėl niekada nesutarsime“ arba „kokia tu kalikė – tai taip miela“. Žaisk, juokis ir visiškai atvirai rodyk, kad juokauji.

Labai svarbu neperlenkti lazdos ir neįžeisti savo simpatijos. Jei įžeisi žmogų, nebandyk kaltės suversti jam: „atsiprašau, kad įsižeidei“. Pripažink, kad blogai pajuokavai, atsiprašyk ir kuo greičiau pereik prie kitos temos.

Suprask užuominas

Visada atmink, kad visada yra tikimybė, kad savo simpatijos nesužavėsi. Tokiais atvejais reikia žinoti, kada pasiduoti – stebėk kito žmogaus kūno kalbą. Jei pamatysi šiuos signalus, palinkėk jam gražaus vakaro ir judėk toliau:
Jo atsakymai mandagūs, tačiau „tolimi“;
Jis šypsosi trumpais ir nenatūraliais šypsniais;
Juokiasi trumpai, tyliai ir nepatogiai;
Neatsako į tavo pokštus.