Kai kuriems žmonėms šypsantis ar kalbant ant veido atsiranda simpatiškos duobutės. Tai daro juos išskirtiniais ne tik dėl to, kad jie atrodo patrauklesni, charizmatiškesni ir žavesni.

Duobutes skruostuose turi tik apie 20 procentų šios Žemės gyventojų! Likusieji 80 procentų gali tik grožėtis ir pavydėti. O pavydėti tikrai yra ko.

Miranda Kerr

Nuo seno buvo tikima, kad tai yra gamtos dovana ir taip yra paženklinti ypatingi žmonės.

Tikima, kad su duobutėmis skruostuose gimusieji yra nepaprastai sėkmingi ir laimingi. Liaudyje tikėta, kad ką tik gimusį žmogų pabučiavo Kupidonas arba meilės deivė Venera. Todėl tokie asmenys turi nepaaiškinamą seksualinę trauką priešingai lyčiai.

Taip pat tikima, kad tokius žmones sėkmė lydi bet kurioje gyvenimo srityje. Tokie asmenys pasižymi optimizmu ir teigiamu požiūriu į gyvenimą.
Bradas Pittas

Tiesa, šis reiškinys buvo tiriamas ir genetiškai. Mokslininkai atliko tyrimus ir paskelbė labai įdomias išvadas. Duobutės skruostuose buvo įvardintos kaip veido raumenų defektas arba „brokas“, kurio panaikinti negali netgi plastikos chirurgai. Nes tai susiję su specifine skruostikaulių struktūra.