„Dievinu keliones ir mėgstu tirti naujas kultūras bei kulinarines šalių tradicijas. Niekada neteko būti Lietuvoje. Esu labai smalsus ir nekantrauju išbandyti vietinį maistą”, – teigė Giulio Terrinoni, paklaustas, kas jį paskatino atvykti į Lietuvą.

Facebook nuotr.

Kaip prasidėjo Jūsų kulinarinis kelias?

– Valgio gaminimą pamilau nuo vaikystės, kai sukiodavausi savo tėvų restorane. Po to įstojau į Alberghiero institutą Italijoje, savo gimtajame miestelyje Fudžyje, kur mokiausi kulinarinių paslapčių.

Kas jus įkvepia virtuvėje?

– Mano įkvėpimas darbe – mano smalsumas. Niekada nenustoju ieškoti naujų sprendimų virtuvėje ir nuolat tiesiogiai bendrauju su savo tiekėjais apie šviežius ingredientus maistui. Kūrybiškumas virtuvėje – labai svarbus dalykas. Tačiau už viską svarbiausia – produktas, su kuriuo dirbu. Dirbu su žuvimi, o ji turi būti pati geriausia! Taip pat, jūra bendrąja prasme yra įkvėpimas visose mano kuriamose kompozicijose.

– Giulio, ką jums reiškia prestižinė Michelin žvaigždė, kuria buvote apdovanotas 2009-aisiais?

– Atvirai kalbant, kai man ją paskyrė, aš net nežinojau, kas tai yra! Bet dabar, kai pasižiūriu atgal ir bandau suvokti, ką pasiekiau vos per du metus kulinarijos pasaulyje, - tiesiog vau!

„Dinner In The Sky“ restorane šeimininkausiantis italas savo receptų, žinoma, neišduos net ir kankinamas su įkaitusia keptuve. Bet ypatingą meniu, kurį jis kruopščiai ruošė su savo kolega Josue Vergara, jis vis dėlto atskleidė.

Garsūs kulinarai ruošia šį tą ypatingo: pomidorų sultinys su rūkytu unguriu, pankolis ir citrinžolė; anties krūtinėlė ir voveraitės, vištos odelė su lazdyno riešutais; tuno ir austrių kapotinis, krienai ir česnakų laiškai; pomidorų sultinys su rūkytu unguriu, pankolis ir citrinžolė; brusketa su skumbre; krevečių karpačio su raudono svogūno želė su apelsinais ir pankoliais.