1. Nenaudokite per tamsaus atspalvio pudros ir netepkite jos ant veido per storu sluoksniu. Itin gausiai tepamas makiažo pagrindas pradės kauptis raukšlelėse, tad veidas atrodys senesnis nei yra iš tiesų. Per tamsi pudra kurs kaukės efektą ir persiskrudinimo soliariume įspūdį.

Vida Press nuotr.

2. Venkite perlamutru žėrinčių šešėlių. Tepami ant voko be specialaus šešėlių pagrindo jie susikaups raukšlelėse, o parinktas per šviesus atspalvis gali atrodyti neskoningai. Akių vokai atrodys raukšlėtesni, apsunkę, o žvilgsnis pavargęs.

Vida Press nuotr.

3. Neryškinkite skruostikaulių per tamsiais skaistalais arba bronzatu. Tamsūs ruožai ties skruostais akimirksniu pasendins ir atrodys pernelyg dirbtinai.

Vida Press nuotr.

4. Neapveskite visos akies juodu pieštuku, tai ne tik neskoninga, bet ir atima iš žvilgsnio jaunatviškumą. Dėl to galite pasenti net dešimčia metų. Būtent nuo-iki juodai apvestos akys yra viena didžiausių grožio klaidų, kurią kartoja Kembridžo hercogienė Catherine.

Vida Press nuotr.

5. Nedažykite tušu apatinių blakstienų. Šis ne tik greitai nukris ant paakių palikdamas tamsias dėmes, bet ir suteiks žvilgsniui sunkumo. Visiškai pakaks ryškinti tik viršutines.

SIPA/Scanpix nuotr.

6. Atsisakykite tamsių lūpų dažų. Jie akivaizdžiai siaurina lūpas, o su amžiumi kiekvienos lūpos ir taip siaurėja. Verčiau rinkitės natūralius rausvus atspalvius.

Vida Press nuotr.

7. Nenupešiokite antakių iki siūlelio. Pilnesni antakiai suteikia veidui išraiškingumo, tarsi įrėmindami viršutinę veido dalį koncentruoja dėmesį į žvilgsnį, todėl šis atrodys gyvybingesnis. Rinkitės natūralų efektą suteikiančias antakių priežiūros priemones ir šiek teik juos paryškinkite.

Vida Press nuotr.