Atpalaiduojanti vonia: į karštą vonią įpilkite 0,5 stiklinės sodos. Jūsų oda bus gaivi ir lygi kaip kūdikio.

Pėdų priežiūra: tam, kad palepintumėte pėdas, į vonelę su vandeniu įpilkite 3 šaukštelius sodos ir jame 10-20 min. mirkykite kojas. Tuomet iš sodos miltelių ir vandens sumaišykite pastą, kuria švelniai masažuodamos įtrinkite pėdas. Jūsų kojos tikrai bus laimingos!

Išvalykite šukas ir šepečius: kad nuo šukų ir šepečių pašalintumėte susikaupusius riebalus bei plaukų fiksavimo priemonių likučius, pamirkykite juos dubenėlyje su vandeniu, prieš tai įbėrusios šaukštelį sodos. Nuskalaukite ir leiskite išdžiūti.

Odos šveitiklis: jei norite pasigaminti pilingą, pasigaminkite pastą iš 3 dalių sodos ir 1 dalies vandens. Švelniai ja įmasažuokite odą. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Plaukų priežiūra: kad jūsų plaukai būtų gražūs, labiau blizgėtų ir būtų lengviau suvaldomi, į delną įberkite šaukštelį sodos ir sumaišiusios su jūsų šampūnu, kaip įprasta išsitrinkite galvą. Tai pašalins dulkes ir fiksavimo priemonių likučius, tad plaukai taps puresni.

Dantų balinimas: užberkite sodos ant dantų šepetėlio ir kaip įprasta išsivalykite dantis. Baigusios išskalaukite burną vandeniu.

Sodos aliejus voniai: 4 šaukštelius sodos sumaišykite su 200 g medaus, 0,5 litro pieno, 16 šaukštelių jūros arba valgomosios druskos ir 120 ml kūdikių aliejaus. Į dubenį įpilkite sodą, medų, pieną ir druską, gerai išmaišykite. Gautą masę bei aliejų įpilkite į karštą vonią. Belieka tik mėgautis.

Šiurkščiai odai: jei norite sušvelninti alkūnių ar kelių odą, įtrinkite ją iš sodos ir vandens pagaminta pasta. Nuskalaukite šiltu vandeniu.

Nagų priežiūra: tam, kad nagų odelės būtų minkštos, o nagai - švelnesni, ant nagų šveitimui skirto šepetėlio užberkite sodą ir švelniai juo patrinkite nagus.

Sausas šampūnas: vėluojate ir neturite laiko išsitrinkti galvos? Sumaišykite 1 dalį valgomosios sodos, 1 dalį kūdikių talko ir 3 lašelius eterinio aliejaus. Mišinį užberkite ant plaukų šaknų (įskaitant kirpčiukus) ir gerai iššukuokite. Šis „sausas šampūnas" puikiai sugeria riebalus ir atgaivina plaukus.