Skyrybos ir santykiai su moterimis

Po sugrįžimo į sceną 1968 m. E. Presley santuoka ėmė braškėti, dėl jo romanų su moterimis žmona Priscilla Beaulieu atitolo, pati užmezgė romaną su Mike‘u Stone‘u, vyro jai rekomenduotu karatė instruktoriumi.
Elvis Presley, žmona Priscilla, dukra Lisa Marie

1972 m. pora ėmė gyventi atskirai, dar po metų oficialiai išsiskyrė. Greitai E. Presley apsigyveno su dainų kūrėja, Memfio grožio karaliene Linda Thompson.

Elvis Presley ir Linda Thompson

Priklausomybė nuo vaistų

Aštuntą dešimtmetį E. Presley tapo priklausomas ir nuo vaistų, kuriuos jam išrašydavo gydytojai. Jis daug metų piktnaudžiavo narkotikais ir alkoholiu, o 1973 m. du kartus perdozavo barbitūratų, po pirmo incidento tris dienas pragulėjo komoje. E. Preley teisino savo priklausomybę nuo vaistų tuo, kad juos jam skiria medikai.

Ne kartą per koncertinius turus jis patyrė intoksikaciją, atvykęs išgriūdavo iš limuzino, apsvaigęs darkydavosi scenoje.
Elvis Presley

Nors ir turėjo priklausomybę nuo vaistų, E. Presley aktyviai koncertavo, rengdavo intensyvius turus, gyveno labai įtemptai.

Apsaugininkai iš Memfio mafijos

Didžiąją karjeros dalį E. Presley koncertiniuose turuose lydėjo Memfio mafijos nariai, kurie buvo jo bičiuliai ir atlikdavo apsaugininkų vaidmenį. Daugelis muzikos istorikų manė, kad tie žmonės tiesiog naudojosi dainininko šlove ir darė jam neigiamą įtaką, skatino lėbauti ir šėlti.

Vėlesniame karjeros etape Elvio tėvas Vernonas Presley ėmė tvarkyti sūnaus karjeros ir finansinius reikalus. Jis atleido daugumą Memfio mafijos narių motyvuodamas tuo, kad reikia taupyti.
Elvis Presley

Didžiulis antsvoris ir prastėjanti sveikata

Bėgant metams Elvio sveikata visiškai suprastėjo, jam išsivystė glaukoma, buvo didelis kraujospūdis, streikavo kepenys ir žarnynas, o padėtį sunkino narkotikai ir priklausomybė nuo vaistų. Jam darėsi sunku koncertuoti, kartais koncertus atšaukdavo. Lieknas, žavus rokenrolo karalius aštunto dešimtmečio pradžioje tapo neatpažįstamu.

„The Beatles“ narys Johnas Lennonas yra pasakęs: „Mes irgi turėjome sunkių laikotarpių. Bet naštą dalijomės keturiese. Tuo tarpu Elvis buvo vienas. Jam tikriausia buvo nepaprastai sunku tai išgyventi“.

E. Presley įrašinėjo naujas dainas, tačiau gerokai mažiau, lyginant su karjeros pradžia. Nuo 1973 m. liepos iki 1976 m. spalio jis įrašė šešis naujus albumus, tačiau tik trys sulaukė populiarumo.

1977 m. rugpjūčio 16 d. E. Prelsey mergina Ginger Alden rado jį gulintį be sąmonės vonioje ant grindų jų namuose Memfyje. Vėliau Baptistų memorialinėje ligoninėje konstatavo jo mirtį. Mirties priežastimi vėliu įvardino narkotikų perdozavimą. Gerbėjai gedėjo savo mylimo atlikėjo, JAV prezidentas Jimmy‘is Carteris išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Presley „visam laikui pakeitė Amerikos popkultūros veidą“.
Žinia apie rokenrolo karaliaus mirtį buvo plačiai nušviesta žiniasklaidoje

Tūkstančiai žmonių susirinko prie dainininko namų „Graceland“, kuriuose jis buvo pašarvotas atvirame karste. Rugpjūčio 18 d. apie 80 000 žmonių lydėjo katafalką į kapus.

Pomirtinė rokenrolo karaliaus nuotrauka netgi buvo išplatinta laikraščių pirmuose puslapiuose, o liūdna žinia apskriejo visą pasaulį.