Ypatingu vakaro svečiu tapo mados namų „Salvatore Ferragamo” meistras Giuliano Bartolozzi, gyvai pademonstravęs, kaip gimsta Holivudo žvaigždžių ir kokybiškos mados mylėtojų pamėgta avalynė.

„Mums tai ypatingas vakaras. Visus metus kvietėme mūsų partnerius, „Salvatore Ferragamo” kūrėjus atvykti į Lietuvą ir supažindinti su sudėtingu avalynės, kuri yra kaip meno kūrinys, gamybos procesu”, – sakė UAB „Armitana” pardavimų ir rinkodaros vadovė Baltijos šalims Živilė Baltulionytė.

Giuliano Bartolozzi, "G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

Raudonojo kilimo avalynė

„Salvatore Ferragamo” žinomas kaip „žvaigdžių batsiuvys“, mat jo klientais tapo žymiausios trečiojo dešimtmečio auksinio Holivudo kino žvaigždės, pavyzdžiui, Greta Garbo. Šiandien nenuostabu matyti Angeliną Jolie, Lady Gagą, Rihanną, Madonną, Sarą Jessicą Parker, Evą Mendes, Bradą Pittą, Gerardą Butlerį ar Demi Moore kino apdovanojimuose ar festivaliuose avinčius rankų darbo šių mados namų avalynę, kurią gamina aukščiausio lygio meistrai.

Anot Ž. Baltulionytės, viskas, ką išleidžia „Salvatore Ferragamo”, atliekama rankų darbu. Net 320 gamybos stadijų praeina, kol avalynė pasiekia taip vadinamus show room, o vėliau ir parduotuves. Vakaro metu svečiai turėjo galimybę pamatyti dalį šio proceso savo akimis, užduoti meistrui klausimus ir susipažinti su šios išskirtinės avalynės gamybos subtilybėmis.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

„Kuriama avalynė yra rankų darbo. Kai gaminu batus, negalvoju, kad juos tiesiog gaminu. Kiekviena pora – man kaip unikalus meno kūrinys, o ir juos kuriant – sudėtos mano geriausios mintys”, – pasakojo jau 30 metų mados namuose “Salvatore Ferragamo” dirbantis meistras Giuliano Bartolozzi.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

Saugi klasika

Vakaro metu buvo kalbama ir apie pavasario-vasaros sezono aprangos tendencijas, pristatyti vasariški deriniai, kuriuos paruošė stilistė, mados fotografė Reda Mickevičiūtė, dirbanti su žinomiausiais Lietuvos žurnalais ir madų projektais. Ji derino „Salvatore Ferragamo” avalynės, aksesuarų kolekciją su salono „Baldinini” naujiena – „Versace Jeans” ir „Cavalli Class” linijos drabužiais bei „Pietro Fillipi” vyriškos aprangos rūbais.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

„Tendencijų prognozės niekada nebuvo tokios įvairios kaip 2016 metais. Anksčiau eidavome į parduotuves ir lyg atmintinę savo galvoje nešiodavome sezono must-have, populiariausias metų spalvas, formas ir siluetus. Situacija gerokai pasikeitė, dabar tendencijų yra tuzinai, atrodo, kad viskas madinga ir viskas pabosta jau rytoj. Stebuklingas žodis, kuris visoms moterims tampa burtažodžiu ir parduotuvių kompanionu – saugi klasika. Tendencija, o veikiau visa stilistikos kryptis, kuri šiuo metu kaip niekada aktuali. Tiesą sakant, ji aktuali amžinai”, – sakė R. Mickevičiūtė.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

Reda Mickevičiūtė kvietė pažvelgti kaip saugi klasika suskamba duete su šiuolaikinėmis tendencijomis – dieną ir vakare. „Dažnai gyvenimo aplinkybės ir pašėlęs tempas nepalieka laiko ir tenka iš darbo skubėti tiesiai į iškilmingą vakarą ar pobūvį. Toks galvosūkis – dirbančios aktyvios moters kasdienybė. Receptas paprastas – šiuolaikinis klasikinis stilius, keli ryškesni įvaizdžio elementai ir tinkami aksesuarų komplektai gali akimirksniu pakeisti jūsų įvaizdį. Tokiu atveju jums pakanka tik įsimesti atsarginius batelius, nedidelę rankinę, vieną kitą papuošalą bei ryškesnį lūpdažį ir jūs vakarui pasiruošite be vargo ir greitai”, – pasakojo Reda.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

„Kasdienai pirmiausiai renkuosi patogumą, bet, kaip ir kiekviena moteris, mėgstu aukštakulnius, kurie suteikia grakštumo, seksualumo ir padaro kojas ilgas. Mane nustebino, kad „Salvatore Ferragamo” aukštakulniai yra ypatingai patogūs, jaučiausi tikra deivė ir galėjau ne eiti, o skristi”, - įspūdžiais dalinosi kolekcijos modeliu tapusi aksesuarų kūrėja Agnė Byčiūtė – Jankauskienė.

"G.G photography" - Gedimino Gražio nuotr.

Vyriškus derinius demonstravęs magas Mantas Wizard sakė, kad jam tai buvo labai smagi nauja patirtis. “Nedaryti magijos, o būti modeliu yra baisiau nei perpjauti asistentę per pusę. Man kaip ir daugeliui vyrų svarbiausia trys stiliaus detalės: mašina, piniginė ir batai. Visai neseniai atradau aistrą geriems, kokybiškiems, stilingiems batams. Jei anksčiau spintos pagrindinis akcentas buvo peteliškės ir fantazijos, tai dabar dar prisijungė ir batai“, – pasakojo Mantas.

Daugiau akimirkų iš renginio - fotogalerijoje: